Privé cellolessen van Iván Nogueira, enthousiast en professioneel celloleraar in Rotterdam Noord en Oude Westen.

Iván Nogueira Cellolessen in Rotterdam

Celloles in Rotterdam - Iván Nogueira

Ben je ook zo geraakt door de warme klank van de cello? Wordt het je eerste celloles en heb je nog geen muzikale achtergrond? Of ben je meer ervaren cellist en op zoek naar motivatie en deskundige begeleiding om je spel op een hoger niveau te brengen?

Privéles

Ik ben Ivan Nogueira en geef privé cellolessen aan kinderen en volwassenen in Rotterdam. Ik ben een professionele en enthousiaste celloleraar en je krijgt altijd persoonlijke aandacht en de juiste instructies om die mooie, warme klank uit je cello te toveren!

Beginners

Vanaf de eerste cellolessen beginnen we met stukjes voor 2 cello’s! We gebruiken progressief en leuk lesmateriaal.

Wat doe je in de les?

Je leert een ontspannen en comfortabele houding, streektechniek, duo's, oefeningen, liedjes, etudes en eenvoudige voordrachtstukken. Notenlezen en basis muziektheorie. Plezier in muziek staat voorop!

Gevorderden

Wil je soepeler, zuiverder en met meer gemak kunnen musiceren?  Meer gevoel in je spel kunnen leggen of leren improviseren? 

Expressie en techniek

Verfijn je techniek, oefeningen op maat, duimpositie, toonladders, voordrachtstukken, Bach suites, sonates en improvisatie. We werken aan de ontwikkeling van een mooie klank, goede streektechniek en een ontspannen en rustig vibrato.

Klassiek tot pop

Gaat je voorkeur uit naar Klassieke muziek of heb je voorkeur voor lichte muziek en improvisatie? Ik vind het allebei super!

Leslocaties

De lessen worden gegeven in een prettige lesruimte in 't Klooster, vlakbij Rotterdam Noord Station en 10 minuten van Rotterdam CS, of bij mij thuis, 5 minuten vanaf CS

Online celloles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Effectief studeren

Heb je een drukke baan of veel huiswerk? Ik geef je praktische tips en tricks en leer je hoe je zo effectief mogelijk oefent om zoveel mogelijk uit je studietijd te halen!

Orkestpartijen zijn vaak lastig!

Hulp bij vingerzettingen /streken in orkest en kamermuziekpartijen kan je veel stress schelen! Liever ruimte om lekker muziek te maken!

Cellolessen voor jonge kinderen

In mijn cellolessen voor jonge kinderen maak ik ook gebruik van elementen uit de Suzuki methodiek, aangevuld met oefeningen op maat, basistechniek, liedjes, in moeilijkheidsgraad oplopende etudes, samenspel en leuke voordrachtstukjes!

Auditie voorbereiden?

Wil je auditie gaan doen of heb je hulp nodig bij het instuderen van partijen? Ik help je met vingerzettingen en praktische tips om in korte tijd effectief te oefenen.

Over Iván

Ivan Nogueira (Vigo, Spanje 1990) begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen op het conservatorium van zijn geboortestad. Later werd hij aangenomen aan het conservatorium van Zaragoza om bachelor te studeren. In 2015 behaalde hij zijn masteropleiding klassieke muziek aan het Rotterdams Conservatorium bij maestro H.J. Stegenga. Sindsdien woont en werkt hij in dezelfde stad als freelance cellist en docent.

Ivan omschrijft zichzelf als een multidisciplinair en veelzijdig muzikant. Hij heeft samengewerkt met orkesten als de Real Filharmonia de Galicia en het Metropole Orkest. Als kamermusicus neemt hij actief deel aan producties van strijkerscollectief Agathe Ensemble en de hedendaagse muziekgroep AKOM Ensemble. Andere genres speelt Ivan ook graag, zoals tango, pop, jazz en wereldmuziek. Het is dit brede spectrum van genres dat hem ertoe heeft gebracht om de muziek in zijn breedste en meest omvattende zin te benaderen. In 2021 produceerde hij zijn eerste solo-album, 'ON.CELLO - tones & tunes', waarin hij zijn eigen versies van Keltische en Galicische muziek voor solocello schreef. Dit was een zoektocht naar de mogelijkheden van zijn instrument binnen Keltische volksmuziek en de traditionele muziek uit Galicie, het Spaanse gebied waar hij vandaan komt.

Je hebt echt iets moois laten ontluiken in onze dochter. Muzikanten zijn tovenaars, onze dochter leert nu dat ze toverkracht heeft! - Een blije vader!

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Rotterdam Noord
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Met plezier naar celloles!

Mijn zoon Lucas is 7 jaar en speelt iets langer dan een jaar cello bij Ivan. Lucas speelt nu heel wat liedjes, leert de muzieknoten lezen en oefent verschillende technieken om het instument te bespelen. In de les is er een goede mix tussen ambitie en aandacht voor de persoon. Lucas gaat met plezier naar de les en zijn zelfvertrouwen is gegroeid.
Stephan van Winden

Zingende cellowereld!

Na ruim tien jaar geen cello meer te hebben gespeeld, kreeg ik behoefte om mijn cello – met gerichte studie- weer op te pakken. In mijn zoektocht naar een enthousiaste en vakbekwame cellodocent kwam ik uit bij Ivan Nogueira. Iedere week heb ik een uur celloles. Dit uur vliegt om. Ivan sluit aan bij mijn leerbehoefte en daarin stimuleert hij mij technisch en muzikaal tot betere prestaties. Kortom cello studeren bij Ivan maakt mij op een geconcentreerde en ontspannen wijze ontvankelijk voor een ‘zingende cello wereld’.
Hetty Heijdanus

Zeer tevreden met Iván

Iván Nogueira geeft goed les en legt goed uit. Doet goed voor en houdt rekening met niveau. Leert techniek vanaf de basis. Zeer tevreden!
Xellisia J.

Helder en insprirerend!

De cello lessen bij Ivan ervaar ik als helder en insprirerend. Ik ga er graag heen en ik kom er altijd blij vandaan. Naar mijn idee is Ivan een gepassioneerd cellist en deelt dat graag met zijn studenten. Met aandacht voor details, maar zorgt ook dat er een lekker vaartje in blijft zitten.:-)"
Iris van der Sar

Muzikanten zijn tovenaars!

Beste Iván Nogueira, Je hebt echt iets moois laten ontluiken in onze dochter! Muzikanten zijn tovenaars, onze dochter leert nu dat ze toverkracht heeft!
Een blije vader!

De beste cello docent!

Mijn dochter heeft de cello altijd mooi gevonden en wilde het uitproberen. Ik zocht een docent die bekend was met de Suzuki methode. Wij zijn overal in Rotterdam geweest, totdat wij bij Ivan terechtkwamen. Meteen na haar eerste proefles was het duidelijk: Ivan is de beste cello docent!
Renata, moeder van Rebecca (7)

Een bevlogen vakman!

Ivan is een bevlogen vakman die je vanaf de eerste lesminuut enthousiast weet te maken om het beste uit jezelf en de cello te halen. Met zijn geduld en vriendelijkheid voel je je altijd op je gemak en hij weet altijd het positieve te benoemen. Uiteraard blijft het een professional die het goed uit kan leggen en een perfecte basis nastreeft. Ivan kan tegelijkertijd samen musiceren tot een feestje maken.
Rozanna Ansems

Cello is favoriet!

Mijn dochter ging 3 jaar geleden naar de open dag van muziekcentrum noord met het idee dat ze viool wilde spelen, maar was na 1 proefles met zo'n enthousiaste en hoffelijke docent was ze om: cello moest het worden! Dankzij de Suzuki methode speelde ze van begin af aan al liedjes en leerde ze intuitief noten lezen. Ivan haalt het beste in kinderen naar boven door ze (technisch en qua interpretatie) goed te leren spelen en ze altijd positief te benaderen. Het samenspelen vindt mijn dochter ook altijd erg leuk.
Carmen

Een geduldige celloleraar!

Ivan is erg goed in kijken naar wat verbeterd kan worden aan je spel en helpt je met veel geduld om dat toe te passen zodat je verder kunt komen. Ik vind het erg leuk om te zien hoe gedreven hij kan zijn om het beste in je naar boven te halen. Hij doet dat met humor, is relaxed en vraagt regelmatig wat je zelf wilt.
Marco van Buren

Veel geleerd!

Mijn dochter Maja (7 jaar) heeft nu ruim 1,5 jaar les bij Ivan en heeft ontzettend veel geleerd! Ik vind het fascinerend om te zien hoe snel kinderen op jonge leeftijd kunnen leren om liedjes uit het hoofd te spelen. Ivan geeft met veel geduld en precisie les om de techniek goed op te bouwen en de muzikaliteit te ontwikkelen. Door zijn passie voor verschillende muziekstijlen kan hij ook met improvisatie de stukken prachtig begeleiden.
Roswitha

Vriendelijke en vakkundig!

Cellolessen, ook voor beginners van 'gevorderde leeftijd'
December 2017 stapte ik – 50 plusser – het leslokaal van Ivan binnen met nauwelijks enige kennis van cello’s en cellospelen. Na een zeer bruikbaar advies over de aanschaf van een cello met een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding en goede betaalbare snaren, kon ik aan de slag Het duurt wel even voordat je “een cello als een cello kunt laten klinken”.
Maar nu, ruim een jaar later, maak ik dank zij Ivan’s voortdurende alertheid op houding, vingerzetting, etc, zijn tips en vooral dankzij zijn eindeloze geduld, gestaag vorderingen en ik heb er plezier in! Vriendelijke vent, vakkundig leraar en gepassioneerd muzikant!
Martin Reijerkerk.

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein