Sylvia Cempini - Celloles in Rotterdam voor jong en oud! Plezier in muziek voorop!

Sylvia Cempini Cellolessen in Rotterdam

De celloklank raakt je!

Ben je verliefd op de klank van de cello en ga je voor het eerst cellolessen nemen? De draad op pakken na een lange tijd, of speel je regelmatig cello en wil je soepeler en mooier gaan spelen en aan nieuw repertoire werken? Als je soms vastloopt met je techniek en zoekt naar oplossingen ben je bij mij aan het juiste adres.

Passie voor muziek

Mijn naam is Sylvia Cempini, ik ben een gepassioneerde en ervaren celliste en geef privé cellolessen in het Engels, Duits, Frans, Nederlands en Italiaans. Muziek speelt sinds ik een kind was een grote rol in mijn leven! Mijn hele familie is muzikant en ik deel graag mijn passie voor de cello met je!

Celloles aan kinderen

Kinderen gaan op een speelse manier aan de slag met leuke liedjes en oefeningen en al doende leren ze de cello steeds beter kennen. We leren noten lezen, ritmes en ontwikkeling van gehoor. Al snel spelen we de eerste liedjes samen!

Cellolessen - Beginners - alle leeftijden


Ik maak gebruik van het beste uit verschillende moderne cello-methodes. In een ontspannen en gezellige sfeer ontwikkel je stap voor stap een solide technische basis en ontdek je die mooie warme celloklank!

Stap voor stap

Nog nooit iets aan muziek gedaan? Geen probleem! Je leert notenlezen en stap voor stap ontdek je de cello en muziek! Plezier staat voorop! Na een paar lessen speel je al een eenvoudige liedje en we spelen veel samen in je les.

Gevorderden

 en cellospelen

Om je muzikaal vrij te voelen en met meer gemak te kunnen spelen en musiceren met anderen, werken we, naast interpretaie en nieuw repertoire, aan het verbeteren van je technische vaardigheden.

Wat kun je verwachten op je celloles?

Je speelt toonladders, etudes en natuurlijk voordrachtstukken. We werken aan intonatie, positiespel, duimpositie, vibrato en streektechniek. Geniet van het spelen van Bach, Vivaldi, Offenbach, de Fesch, Fauré en vele andere geweldige componisten!


Orkest- of ensemblepartijen

Speel je in een orkest of ensemble en heb je hulp nodig met streken en vingerzettingen? Leuk om je er mee te helpen. Ik geef je Tips en Tricks uit de praktijk.

Inspiratie

Ik deel ook graag aanvullende en inspirerende informatie over muziek en kunst, komende muziek-evenementen, literatuur, opnames op Youtube of CD en alles wat verband houdt met onze wederzijdse passie: de cello en muziek!
Leslocatie -  Rotterdam Blijdorp

je bent welkom voor privé cellolessen in mijn prachtige studio in Rotterdam Blijdorp. Maak even een afspraak voor een proefles!

Celloles aan huis

In overleg is celloles aan huis mogelijk! Dit kan in Gouda, Rotterdam en Scheveningen/ Den Haag.

Online celloles

Naast celloles aan huis geef ik ook cellolessen via Skype en Zoom.  Informeer naar de mogelijkheden!

Doe je mee?

Er zijn op regelmatige basis huisconcerten en masterclasses waarbij je kunt laten zien waar je aan hebt gewerkt. Er is altijd een ontspannen sfeer en een hapje /drankje! Je kunt samen met andere musici spelen.


Over mij

Ik ben geboren in Italie, maar heb sinds mijn vierde jaar in München (Duitsland) gewoond. Met vier ben ik daar ook begonnen om cello te spelen met Jan-Peter Close en Karin Sassmannshaus, binnen het programma van het conservatorium van München voor jonge kinderen. Daarna heb ik mijn opleiding daar voortgezet bij verschillende leraren (Anja Fabricius, Rupert Buchner, Hanno Simons) en ben uiteindelijk naar Nederland verhuisd, waar ik mijn studie met een Masteropleiding bij Herre-Jan Stegenga aan het Rotterdams Codarts Conservatorium heb afgerond. Al tijdens mijn studie ben ik begonnen om in professionele orkesten in Duitsland en Nederland te spelen en ben ook in de kamermuziek-scene actief.I k speel regelmatig op internationale festivals, waaronder het Rheingau-festival, het Gstaad-festival en het Chiemsee-festival. Verder ben ik sinds 2014 lid van het Shalom Ensemble in München, het Camille Claudel Trio en sinds 2018 van het in Rotterdam gevestigde Phoenix Ensemble. Ik speel regelmatig kamermuziek met de bekende klarinettiste Letizia Maulà.

If God had designed the orchestra, then the cello was His greatest accomplishment. - Rick Moody,

Gevestigd in

 • Rotterdam

Leslocatie

 • Rotterdam
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Italiaans
 • Duits
 • Frans

Blij met mijn celloleraar!

Sylvia is zeer stimulerend voor mij om goed te oefenen. Ze geeft me zeer goede tips en aanwijzingen. Ze is positief in haar feedback-ook al twijfel ik nog zo aan mijn 'vorderingen'. Ik heb een concert van haar bijgewoond en dat maakt het alleen maar leuker. Ben blij met haar!
Arina

Blij met Silvia!

Wij zijn ontzettend blij met Silvia. Onze zoon Ruben krijgt sinds een paar maanden les van haar en hij geniet enorm van de lessen. Silvia is muzikaal, enthousiast en zeer aardig. Ze geeft op een goede, opbouwende en motiverende manier les. Chapeau!
Petra J.

Passie voor cello!

Sylvia is erg gemakkelijk om mee te werken, vooral door haar enorme muzikale kennis en interpersoonlijk vermogen. Haar passie voor cello en lesgeven schijnt elke minuut van de les door. Ik ben erg blij met Sylvia als mijn eerste cellolerares.
Cedrik

Un grand merci !

Sylvia est le professeur de Clotilde (14 ans) depuis plusieurs annees. C'est avec beaucoup de dynamisme et de chaleur qu'elle lui enseigne des morceaux complets. Notre fille fait enormement de progres grace a Sylvia et se rejouit de la retrouver a chaque seance. Que ce soit d'un point de vue de la technique, du ressenti de la musique ou de la confiance en soi, elle est vraiment un excellent professeur et nous lui disons un grand merci!
Stéphanie

Huge Progress!

Sylvia is the teacher of our daughter Clotilde(14) already since a couple of years. With her dynamic and warm teaching she works with her on major repertoire pieces. Our daughter is making huge progress thanks to Sylvia and is looking every week forward to her lesson with her. In matters of working on technique, on developing a musical feeling, as well as in transmitting self-confidence in itself, Sylvia is really an excellent teacher, and we say a big 'Thank you' to her!
Stéphanie

Blij met Sylvia!

Ik ben heel blij met de lessen van Sylvia. De lessen zijn motiverend, gezellig en het niveau is goed aangepast aan mijn progressie, wat erg fijn is. Ook plaatst Sylvia mijn voortgang regelmatig goed in perspectief als ik weer eens te snel wil gaan of een stukje verwacht te kunnen spelen wat nog buiten mijn kunnen ligt. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor de cello als instrument en de hulp van Sylvia om mijn eerste stappen zo leuk mogelijk te maken!
Mitchell :)

Altijd geïnspireerd!

Sylvia is een enthousiaste en geduldige docente. De lessen bij haar zijn altijd motiverend. Er is een goede balans tussen het werken aan techniek en het maken van muziek. Ze is een bevlogen muzikante met een geweldige techniek en beheerst vele stijlen. In de lessen werken we aan stukken varierend van barok, klassiek, romantiek tot tango. Na de les ben ik altijd geinspireerd om weer met plezier te studeren.
Jacqueline

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza