Juliane Birkenholz
Pianoles

Piano spelen is je droom?

Klassieke pianomuziek brengt je vaak in een prettige stemming. Ik ben all-round pianist en pianodocent in Rotterdam Juliane Birkenholz en ik vind heel veel muzieksoorten heerlijk om te spelen! Echt klassiek maar ook Einaudi, Satie, Tango of een mooi popnummer.

Klassiek tot pop

Jouw muziekkeuze staat centraal in je les! Je leert een klassieke basis maar ook andere muzieksoorten kunnen erbij horen als je dat wilt!

Beginners

Met een leuke en moderne piano-methodiek, liedjes en oefeningen leer je stap voor stap de basis van het pianospel. We gaan aan de slag met het lezen van noten, het trainen van je gehoor  het oefenen van techniek en je speelt je eerste nummers of voordrachtstukjes!

Kinderen en volwassenen

Ik hecht veel belang aan een prettige en ontspannen sfeer in de les. Natuurlijk speel jij de muziek die je het mooist vindt en waar je ook nog iets van leert! Je krijgt oefeningen op maat en ik leer je effectief te studeren, zodat je het meeste resultaat hebt van je oefenuurtje!

Quatre mains!

We maken samen muziek tijdens de les door bijvoorbeeld quatre mains (vierhandig) te spelen. Je leert luisteren, reageren, timing en communiceren tijdens het muziekmaken! Spannend en ontspannend tegelijk!

Gevorderden

Speel je al langer piano maar wil je met meer gemak snelle passages kunnen spelen? Lastig om links en rechts goed onafhankelijk te krijgen?  Met gerichte oefeningen, etudes, toonladders en concertstukken werk je aan de ontwikkeling van je techniek.

Wat doe je in de les?

We werken aan een ontspannen houding achter de piano, soepele motoriek en natuurlijk een mooie klank! Ik zal je motiveren om regelmatig te oefenen, zodat je zelfs de moeilijkste stukken onder de knie krijgt en ruimte hebt om uiting te geven aan je interpretatie en gevoel.

Pianoles aan huis in Rotterdam

Ik geef de lessen bij mij thuis in Rotterdam. Eventueel geef ik in overleg de pianolessen bij jou aan huis.

Tango of klassiek?

Houd je van Tango en je wilt deze gepassioneerde muziek zelf graag spelen? Pianoleraar Juliane Birkenholz: Tango is mijn grote passie en je kunt bij mij naast allerlei soorten klassieke muziek de specifieke technieken van de tango leren!

Milonga of Tango Moderno?

Je leert hoe je de piano kunt gebruiken in  verschillende stijlen, Orquestra Typica, Milonga, Valse, Tango Moderno. Natuurlijk geef ik je veel informatie over de historie en herkomst van de Tango! Mijn favorieten? Troilo, Di Sarli, D`Arienzo en Pugliese! Ik vertel je er graag meer over!

Flexibele lestijden

Dankzij de flexibele strippenkaart kun je lessen wanneer dat jou het beste uitkomt.

Over Juliane

Ik ben geboren in 1987 in Zuid Duitsland. Muziek hoorde in mijn jeugd al bij mijn leven als eten en drinken! Iedereen maakte muziek, er waren kamermuziekavonden en we gingen veel naar concerten. Op mijn 6e kreeg ik mijn eerste pianolessen en toen ik 8 was ging ik daarnaast ook viool spelen. In Nederland heb ik op CODARTS Rotterdam mijn conservatoriumopleiding gevolgd bij Wim Warman, Gustavo Beytelmann en Luís Fabiano Rabello. Tango muziek is mijn passie en ik heb ruim 10 jaar ervaring in het geven van pianolessen aan beginners en gevorderen.

For me, tango was always for the ear rather than the feet - Astor Piazzolla

Contact Juliane Birkenholz

We love her!

The great thing of Juliane Birkenholz as a teacher is that she adapts to every student differently. She seeks for her students what it is that makes the piano fun to them! Playfull or studious,  classical or modern at everyone’s individual pace and ability. We love her!
Dorona

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles en zangles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, in onze eigen lespraktijk. Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel en zing de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!