Alessandro Russo Saxofoonles in Rotterdam

Saxofoon spelen is cool! Klassiek, Jazz, Pop of DJ!

Zoek je een saxofoonleraar voor je kind in Rotterdam? Wil je zelf beginnen met saxofoon spelen of heb je vroeger al gespeeld en wil je de saxlessen weer oppakken?

Spelen als Maceo Parker of Dexter Gordon?

De saxofoon is een zeer veelzijdig instrument en je kunt er veel soorten muziek mee spelen. De klank van de sax in klassieke muziek is totaal anders dan in Jazz, pop, blues, funk ,hip hop of DJ!
Misschien ben je eraan toe om een andere muzieksoort te gaan leren? Gewoon doen! Speel de muziek die je raakt!

Online Saxofoonlessen

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Saxofoonspelen voor beginners

Je leert de basis van het blazen, een ontspannen houding, een goede ademtechniek, basis muziek theorie, notenlezen en we maken een begin met improvisatie! Je speelt al snel nummers en je favoriete muziek

Saxofoonles gevorderden

Meer scales leren en alles over akkoorden weten? Wil jij je techniek verbeteren om relaxter en soepel te kunnen spelen? Je vrijer kunnen uiten en nog meer persoonlijke inbreng hebben in je improvisaties? Nog meer je eigen sound ontwikkelen?

Boek direct een proefles!

Ook als je veel speelt maar tegen bepaalde dingen in je spel aanloopt is privéles met instructies en tips van een ervaren pro dé oplossing! Mijn benadering garandeert dat je in no time beter gaat spelen en dat jij je zekerder voelt in je band of als solist!

Saxofoonles aan huis?

De lessen zijn in mijn home studio in Rotterdam Noord.  In overleg kunnen de lessen via Zoom of Skype en ook bij jou thuis gegeven worden in omgeving Rotterdam. Lessen op alt - sopraan- en tenor sax.

Nooit te oud om te beginnen!

Vanaf een jaar of 8 kun je meestal al beginnen met saxofoonspelen, maar ook veel volwassenen beginnen met het nemen van saxofoonlessen en beleven daar veel plezier aan!

Weing tijd?

Drukke baan of veel werk voor school? Ik leer je hoe je effectief kunt studeren en in korte tijd alles kunt oefenen wat je nodig hebt om beter te gaan spelen, zodat je het meeste uit je oefenuurtje haalt! Benieuwd? Boek een proefles!

Saxofoon huren of kopen?

Ik kan je helpen bij het vinden van een goed en betaalbaar instrument en waar je een saxofoon kunt huurkopen! Voor de proefles kan ik voor een instrument zorgen.

Over Alessandro Russo

De Italiaanse saxofonist Alessandro Russo behaalde zijn bachelor klassiek saxofoon Cum Laude aan het Conservatorio “G. Martucci” in 2008. Hij vervolgde zijn studie in Belgie  en behaalde Bachelor Degree in Jazz Music op LUCA (Lemmens Instituut) in Leuven. Hij studeerde bij Frank Vaganèe (Leider van Brussels Jazz Orchestra). Op CODARTS in Rotterdam behaalde hij zijn Master’s Degree in Jazz in 2016. Hij volgde lessen bij Simon Rigter, Dick De Graaf, Ben van den Dungen en Milan Bonger.
Alessandro speelt bij populaire bands  als Re:freshed Orchestra, Voodrish, Los Paja Brava, Mala and Junhyung An Quintet,F1rstman en treedt op tijdens North Sea Jazz Festival, Lowlands, Latin Village Festival. Alessandro is regelmatig te gast op de Nederlandse TV

You can read all the textbooks and listen to all the records, but you have to play with musicians that are better than you! ++ Stan Getz

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza