De leukste saxofoonles voor volwassenen en jongeren in Rotterdam! Alessandro Russo

Alessandro Russo Saxofoonlessen in Rotterdam

Saxofoonles Rotterdam

Hi, Ik ben Alessandro Russo, ervaren en enthousiast saxofoonleraar in Rotterdam. Je kunt bij mij terecht voor privélessen op alt - sopraan - en tenor sax. Mijn lessen zijn voor volwassenen en jongeren. Vanaf een jaar of 8 kun je meestal al beginnen met saxofoonspelen,

Alle stijlen

De saxofoon is een zeer veelzijdig instrument en je kunt er veel soorten muziek mee spelen. Jouw muziekkeuze staat centraal in de lessen. De klank en de manier van spelen verschilt per muzieksoort.  Je kunt bij mij terecht voor Jazz, pop, blues, funk, klassiek en hip hop.

Beginners

Je leert de basis van het blazen, een ontspannen houding, een goede ademtechniek, basis muziek theorie, notenlezen en we maken een begin met improvisatie! Je speelt al snel nummers en je favoriete muziek

Gevorderden

Je eigen sound ontwikkelen en je techniek verbeteren om relaxter te kunnen spelen? Om interessantere solo's te kunnen improviseren werken we aan kennis van akkoorden, techniek en scales. Mijn lessen staan bekend om de relaxte sfeer, tips uit de praktijk, veel muziek en motivatie om je spel op een hoger plan te brengen.

Saxofoonles aan huis

De lessen zijn in mijn home studio in Rotterdam Noord.  In overleg kunnen de lessen via Zoom of Skype en ook bij jou thuis gegeven worden.

Weing tijd?

Drukke baan of veel werk voor school? Ik leer je hoe je effectief kunt studeren en in korte tijd alles kunt oefenen wat je nodig hebt om beter te gaan spelen, zodat je het meeste uit je oefenuurtje haalt! Benieuwd? Boek een proefles!

Saxofoon huren of kopen

Ik kan je helpen bij het vinden van een goed en betaalbaar instrument en waar je een saxofoon kunt huurkopen! Voor de proefles kan ik voor een instrument zorgen.

Online Saxofoonlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Over Alessandro Russo

De Italiaanse saxofonist Alessandro Russo behaalde zijn bachelor klassiek saxofoon Cum Laude aan het Conservatorio “G. Martucci” in 2008. Hij vervolgde zijn studie in Belgie  en behaalde Bachelor Degree in Jazz Music op LUCA (Lemmens Instituut) in Leuven. Hij studeerde bij Frank Vaganèe (Leider van Brussels Jazz Orchestra). Op CODARTS in Rotterdam behaalde hij zijn Master’s Degree in Jazz in 2016. Hij volgde lessen bij Simon Rigter, Dick De Graaf, Ben van den Dungen en Milan Bonger.
Alessandro speelt bij populaire bands  als Re:freshed Orchestra, Voodrish, Los Paja Brava, Mala and Junhyung An Quintet,F1rstman en treedt op tijdens North Sea Jazz Festival, Lowlands, Latin Village Festival. Alessandro is regelmatig te gast op de Nederlandse TV

You can read all the textbooks and listen to all the records, but you have to play with musicians that are better than you! ++ Stan Getz

Gevestigd in

 • Rotterdam

Leslocatie

 • Aan huis
 • Rotterdam Noord
 • Online
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Spaans
 • Italiaans
 • Engels
 • Nederlands

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer