Stephanie Francke - Saxofoonles Rotterdam - jazz - pop - klassiek - kinderen en volwassenen. Boek een proefles saxofoon.

Stephanie Francke Saxofoonlessen in Rotterdam

Saxofoonles Rotterdam

Hallo! Ik ben Stephanie Francke, een ervaren en enthousiaste saxofoondocent in Rotterdam. Droom je er al jaren van om sax te leren spelen? Of heb je vroeger al les gehad en wil je het graag weer oppakken? Wil je je improvisaties naar een hoger plan brengen of juist je techniek verbeteren? Boek een proefles om kennis te maken!

Alt en Sopraan saxofoon

Ik geef privelessen op alt- en sopraansaxofoon en geef les aan volwassenen, jongeren en kinderen. Vanaf een jaar of 8 kun je meestal al beginnen, wanneer de boventanden gewisseld zijn.

Alle stijlen

De saxofoon is een zeer veelzijdig instrument waar je veel soorten muziek mee kunt spelen. Jouw muziekkeuze staat centraal in de lessen en je kunt bij mij terecht voor jazz, pop, blues, funk en klassiek.

Beginners

Je leert de basis van het blazen, een ontspannen houding, een goede ademtechniek, basis muziektheorie, notenlezen en we maken een begin met improvisatie! We werken met een methode en kiezen daarnaast muziek die jij leuk vindt!

Gevorderden

Je eigen sound en stijl ontwikkelen vergt veel studie, beluisteren en naspelen van solo's van je grote voorbeelden. Om beter te gaan soleren werken we aan kennis van de akkoorden, een soepele techniek en toonladders. Mijn lessen staan bekend om de relaxte sfeer, tips uit de praktijk, veel muziek en motivatie om je spel naar een niveau te brengen.

Leslocatie

De lessen zijn in mijn goed bereikbare studio aan huis in Rotterdam Zuid, op tien minuten loopafstand van metrohalte Slinge. Het is er vrij parkeren.

Saxofoon huren of kopen

Ik kan je helpen bij het vinden van een goed instrument dat je kunt huren of kopen. Voor de proefles kan ik voor een instrument zorgen.

Online Saxofoonlessen

Wanneer gewenst geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Over Mij

In 2012 ben ik afgestudeerd aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Daar heb ik educatie en vakdidactiek lessen gevolgd en mijn lesbevoegdheid gehaald. Ik geef les sinds 2009 en als saxofoon-docente ben ik ook verbonden aan muziekschool VAK in Delft. Verder geef ik regelmatig workshops over improvisatie en techniek en theorielessen.

Stephanie Francke (1989) is een saxofoniste en componiste uit Rotterdam. In 2012 studeerde ze af aan het conservatorium en was zij winnaar van de prestigieuze Erasmus Jazzprijs. Sindsdien speelde ze al op vele podia waaronder het North Sea Jazz Festival, in Lantarenvenster en het BIMHUIS. Vlak na haar studie stond ze in de finale van zowel de Dutch- als de European Jazz Competition. Ook bracht ze in de afgelopen jaren twee albums uit met haar eigen groep getiteld Florigen en Ripples. Momenteel speelt ze onder meer met saxofoon kwartet Spoken, Round Square Quintet en bij diverse bigbands en andere projecten.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Rotterdam
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza