Celloles en Yoga in Utrecht Lombok. Berta García Sanz - cellodocent Utrecht voor Kinderen , jongeren en volwassenen.

Berta García Sanz Cellolessen in Utrecht

Cellolessen en Yoga in Utrecht

Hola! Even voorstellen! ik Berta Garcia Sanz, allround celliste en ervaren cellodocent in Utrecht. ik geef prive cellolessen in mijn studio in Lombok. Je bent welkom voor een proefles!

Cellospelen voor alle leeftijden

Zoek je cellolessen in Utrecht voor je kind? Wil je zelf de draad weer oppakken na lang de cello niet te hebben aangeraakt? Of speel je regelmatig en loop je vast met sommige aspecten van je techniek en weet je niet hoe je het moet aanpakken?

Cello en Yoga

Door mijn passie voor Yoga kwam ik erop om bepaalde Yoga-oefeningen te integreren in mijn cellolessen. Met geweldig resultaat! Merk hoe bij het cellospelen een betere balans, ontspannen houding en een vrije toon je speelplezier vergroten! Minder blessures en omgaan met stress bij een eventueel optreden gaat gemakkelijker!

Cello leren spelen voor beginners

In een gezellige en positieve sfeer leer je stap voor stap de basis van cellospelen. We maken gebruik van leuk en modern lesmateriaal. Je leert noten lezen, ontwikkeling van je gehoor, basis muziektheorie, zelfstandig studeren. Natuurlijk spelen we mooie stukjes en duetten voor 2 cello's in je les.

Cellolessen voor gevorderden

Met mooie voordrachtstukken en in moeilijkheidsgraad oplopende etudes ontwikkel je streektechniek, intonatie, vibrato, positiespel, duimpositie en we werken aan een prachtige klank. Verdiep je muzikaliteit terwijl je de muziek speelt die je raakt! Klassiek, hedendaags, pop of barokmuziek, je kunt ervoor bij mij terecht.

Kamermuziek

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Kamermuziek is mijn grote passie  en ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek!

Orkestpartijen

Ik heb veel ervaring in orkestspel en de voorbereiding van audities. Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Face to Face  - Online cellolessen

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Over Berta

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! Ik ben het daar helemaal mee eens! De houding en manier van spelen is natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. Hierom ben ik ooit verliefd geworden op de cello. Na mijn conservatoriumopleiding in Spanje te hebben afgerond in 2014 heb ik mijn Master behaald in Nederland. Ik woon in Utrecht en ik ben mij steeds meer gaan toeleggen op het lesgeven en ik vind het super leuk! Ik treed daarnaast als freelance cellist regelmatig op met verschillende ensembles en orkesten, waaronder het mede door mij opgerichte Libero Strijkorkest. Dit ensemble speelt de concerten uit het hoofd. Als muziekdocent is zij verbonden aan het Leerorkest in Raalte.

Gevestigd in

 • Utrecht

Leslocatie

 • Utrecht Lombok
 • Online
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Spaans
 • Duits
 • Frans

Iedere les is interessant!

Ik had nog helemaal geen ervaring met het spelen op een cello toen ik begin 2020 op 63-jarige leeftijd een proefles afsprak met Berta. Toch wel wat zenuwachtig begonnen aan die les, maakte dat al snel plaats voor een ontspannen gevoel en dat gevoel krijg ik iedere les weer. Berta is gepassioneerd voor de cello en die passie deelt ze met bevlogenheid met mij. Iedere les maakt ze weer interessant door technische oefeningen af te wisselen met auditieve oefeningen waardoor je de liedjes steeds beter ga spelen. Ik had me geen betere lerares kunnen wensen.
Jan.

Leuke cellolessen!

Ik volg nu ruim een jaar met veel plezier celloles bij Berta. Ik had nog geen ervaring met de cello maar dankzij Berta's geduldige, leuke en motiverende manier van lesgeven maak ik mooie stappen vooruit. Ze is flexibel wat betreft het maken van afspraken en de lessen vliegen voorbij, onder andere omdat het ook gewoon heel gezellig is. Ik ben blij dat ik bij Berta terecht ben gekomen!
Fabienne V.

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer