Pericles Makris - Online live Jazz - Folk - Bouzouki - Ud - Ukulele

Pericles Makris Gitaarlessen in Utrecht

Online gitaarles

Ik ben Pericles, ervaren enthousiaste gitaarleraar met een grote liefde voor jazz, folk, blues en wereldmuziek. Vanuit mijn Griekse achtergrond heb ik ook veel ervaring met traditionele muzieksoorten en bijzondere snaarinstrumenten die een prachtige sound hebben en een muzikale wereld voor je openen!

Passie voor muziek

Ben je een beginner op de elektrische gitaar en wil je meer over akkoorden weten, picking, plectrum en in no time je eerste pop, jazz-nummers of mooie songs spelen? Vroeger gitaar gespeeld en heb je zin om weer je instrument op te pakken? Het is nooit te laat en je beleeft er zeker plezier aan!

Bouzouki - Mandoline - Ukulele

Wil je meer kennis opdoen over uiteenlopende muziekstijlen en specifieke speelmanieren ontwikkelen op traditionele muziekinstrumenten zoals Bouzouki, Ukulele en Mandoline? Meer weten over toonladders, folk toonreeksen, microtonen en aparte rhytmes? Leuk om van je te horen en af te spreken voor een proefles!

Een goede basis

Om soepel te kunnen spelen is een relaxte houding  van belang. Dat ga je ontwikkelen zodat je geen pijn in je lijf krijgt! Met oefeningen voor je linkerhand leer je ontspannen en vloeiende wisselingen te maken en ook lastige grepen op een goede manier te realiseren. Je leert fingerstyle, klassieke techniek en spelen met plectrum. Noten lezen of tabs? Wat jij wilt en... natuurlijk afhankelijk van je favoriete muzieksoort.

Gevorderen - Improvisatie

Mooie solo's improviseren kun je leren! Gewoon beginnen! Ik leer je hoe en wat en geef je tips uit de praktijk, gericht op wat jij wilt bereiken met je gitaar. Natuurlijk besteden we veel aandacht aan techniek en ook muziektheorie hoort erbij.

Gitaarpedalen en effecten

Een grote ontwikkeling om het gitaargeluid te beinvloeden zijn de pedalen en effecten zoals Reverb, Delay, Distortion en veel andere geluidseffecten. Je gaat experimenteren met pedalen zowel in hardware als software vorm. Benieuwd? Boek een proefles!

Online gitaarles

Ik geef de  lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden! Boek een proefles om te kijken hoe het je bevalt!

Over Pericles

Ik ben een professionele gitarist en singer / songwriter, geboren in Athene, Griekenland. Ik ben afgestudeerd met een Bachelor in Jazz & Pop Gitaar aan het Utrechts Conservatorium (HKU). In het professionele leven heb ik opgetreden en getourd met verschillende muzikanten in Europa en Azie. ik geef les aan individuele studenten van alle niveaus en leeftijden. Ik geef groepslessen en seminars over moderne- en volksmuziek in heel Europa. Ik heb een verscheidenheid aan muziekstijlen in mijn repertoire als artiest met een brede live- en studio-ervaring en het vermogen om veel snaarinstrumenten te bespelen, waaronder de bas, ukelele, mandoline, Griekse bouzouki, evenals de basis van drums, piano en percussie. Persoonlijke werken : Een singer / songwriterduo "The Juliper Berries", een jazz album "Abroad" (beide zelf geproduceerd) en momenteel bezig met de voorbereiding van mijn eerste persoonlijke werk als songwriter en een  moderne jazz duo met de bassist Remy Dielemans

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Grieks

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer