Janis Vakaloudis - Gitaarles Utrecht voor beginners en gevorderden. Jazz, Pop, Folk, Songwriter. Gitaarles aan huis in Utrecht.

Janis Vakaloudis Gitaarlessen in Utrecht

Passie voor muziek - gitaarles Utrecht

Ik ben Janis Vakaloudis, gitarist en ervaren enthousiaste gitaarleraar in Utrecht met een grote liefde voor jazz, folk, blues en wereldmuziek. Vanuit mijn Griekse achtergrond heb ik ook veel ervaring met traditionele muzieksoorten en bijzondere snaarinstrumenten die een prachtige sound hebben en een muzikale wereld voor je openen!

Elektrische en akoestische gitaar

Zoek je gitaarlessen op akoestische of elektrische gitaar in Utrecht? Je kunt bij mij terecht in mijn studio in Utrecht Ondiep voor gitaarlessen op verschillende soorten gitaren. Er staat een gitaar voor je klaar voor de proefles, als je nog geen gitaar hebt.

Gitaarlessen beginners

Ben je een beginner op de gitaar en wil je meer over akkoorden weten, verschillende strumming patterns (slag technieken) leren en in no time je eerste jazz-nummers of mooie songs spelen? Vroeger gitaar gespeeld en heb je zin om weer je instrument op te pakken? Het is nooit te laat en je beleeft er zeker plezier aan!

Ukuleleles Utrecht

Ukulele leren spelen? Meer kennis opdoen over uiteenlopende muziekstijlen en specifieke speelmanieren ontwikkelen op traditionele muziekinstrumenten zoals bijvoorbeeld de Ukulele? Dan ben je bij mij helemaal aan het goede adres! Leuk om af te spreken voor een proefles. Lees meer over de ukulelelessen!

Een goede basis

Om soepel gitaar te kunnen spelen is een relaxte houding  van belang. Dat ga je ontwikkelen zodat je geen pijn in je lijf krijgt! Met oefeningen voor je linkerhand leer je ontspannen en vloeiende wisselingen te maken en ook lastige grepen op een goede manier te realiseren. Je leert fingerstyle, klassieke techniek en spelen met plectrum. Noten lezen of tabs? Wat jij wilt en... natuurlijk afhankelijk van je favoriete muzieksoort.

Gevorderen - Improvisatie

Vrij en creatief improviseren kun je leren. Natuurlijk werken we aan kennis van muziektheorie en doen we een tandje bij wat betreft je techniek. Om je persoonlijke doelen te bereiken geef ik je tips, oefeningen en advies op maat, gericht op wat jij wilt met je gitaar. Het gaat je lukken!

Heb je geen instrument?

Proefles afspreken maar heb je nog geen instrument?  Je bent van harte welkom om een van mijn gitaren te bespelen. Ik kan je adviseren welk instrument het best bij jou past en waar je deze kunt aanschaffen.

Gitaarpedalen en effecten

Een grote ontwikkeling om het gitaargeluid te beinvloeden zijn de pedalen en effecten zoals Reverb, Delay, Distortion en veel andere geluidseffecten. Je gaat experimenteren met pedalen zowel in hardware als software vorm. Benieuwd? Boek een proefles!

Leslocatie

Ik geef de gitaar -saxofoon- en ukulelelessen in mijn home studio in Utrecht Ondiep.

Gitaarlessen bij jou thuis in Utrecht

In overleg kan ik de lessen bij jou aan huis geven in Utrecht. Afhankelijk van de afstand bereken ik mogelijk een kleine reiskosten vergoeding.

Online gitaarles

Natuurlijk geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden! Boek een proefles om te kijken hoe het je bevalt!

Over Janis

Muziek is al meer dan 20 jaar de kern van mijn leven geweest, sinds ik ermee in aanraking kwam via mijn eerste pianolessen. Daarna stelden de gitaar, de saxofoon en vele andere instrumenten zich aan mij voor en nu ben ik een professionele multi-instrumentalist die woonachtig is in Utrecht Ondiep waar ik mijn leven wijd aan het spelen, componeren en onderwijzen van muziek.

Ik ben afgestudeerd aan de afdeling Muziekwetenschap van de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki, Griekenland met een geintegreerde Master's degree met als specialiteit muziekeducatie. Ik heb ook een diploma moderne gitaar behaald via het Conservatorium van Thermi, Griekenland. Ik heb saxofoon gestudeerd aan de Muziekschool van Thessaloniki, Griekenland, en heb verschillende masterclasses gevolgd over jazz, gypsy jazz, pop/rock, songwriting, Balkanmuziek en meer. Ik heb door de jaren heen, in talloze bands gespeeld.. Veel verschillende genres, zoals jazz, rock, blues, funk, soul, reggae. Ik heb ook 2 EP's uitgebracht in 2013 en 2015 genaamd "The Siren" en "Sunset" en een volledig album in 2020 met de titel 'Falling Leaves'

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Grieks

Janis is a great teacher!

Janis has this ability of compressing vast knowledge in very small but understandable pieces, thus putting an order in the chaos of music theory and harmony and the possibilities that are hidden in them. He is actually the reason I managed to get accepted in the HKU Conservatory in Utrecht.
Stefano A

Janis made me realise!

What's good about Janis is that he knows how to approach you, respecting your personality, level and orientation. It was with his help that I managed to unlock some artistic territories in my mind that I didn't even know existed.
Eleni S

I learned a lot of new stuff!

In our lessons with Janis I learned a lot of new stuff, but more importantly, I managed to put many things I already knew in their right place and order, which helped me make better sense of them and also helped me use them as a steady base to develop them more.
Anne S

Janis knows to motivate!

Janis definitely knows how to motivate our children to explore their instruments in a fun way, by prioritizing their expression and personal direction, preferences and characters. - Charis Karkanis (referring to his son Achilleas (guitar) and daughter Katerina (bass)

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza