Pericles Makris - Gitaarles in Utrecht - Jazz - Folk - Bouzouki - Ud - Ukulele in Utrecht. Ook online gitaarlessen

Pericles Makris Gitaarlessen in Utrecht

Passie voor muziek

Ik ben Pericles, ervaren enthousiaste gitaarleraar met een grote liefde voor jazz, folk, blues en wereldmuziek. Vanuit mijn Griekse achtergrond heb ik ook veel ervaring met traditionele muzieksoorten en bijzondere snaarinstrumenten die een prachtige sound hebben en een muzikale wereld voor je openen!

Gitaarlessen in Utrecht

Ben je een beginner op de gitaar en wil je meer over akkoorden weten, verschillende strumming patterns (slag technieken) leren en in no time je eerste jazz-nummers of mooie songs spelen? Vroeger gitaar gespeeld en heb je zin om weer je instrument op te pakken? Het is nooit te laat en je beleeft er zeker plezier aan!

Bouzouki - Mandoline - Ukulele

Als je meer kennis wilt opdoen over uiteenlopende muziekstijlen en specifieke speelmanieren ontwikkelen op traditionele muziekinstrumenten zoals Bouzouki, Ukulele en Mandoline, dan ben je bij mij helemaal aan het goede adres! Leer alles over toonladders, folk toonreeksen, microtonen en aparte rhytmes. Leuk om af te spreken voor een proefles!

Een goede basis

Om soepel te kunnen spelen is een relaxte houding  van belang. Dat ga je ontwikkelen zodat je geen pijn in je lijf krijgt! Met oefeningen voor je linkerhand leer je ontspannen en vloeiende wisselingen te maken en ook lastige grepen op een goede manier te realiseren. Je leert fingerstyle, klassieke techniek en spelen met plectrum. Noten lezen of tabs? Wat jij wilt en... natuurlijk afhankelijk van je favoriete muzieksoort.

Gevorderen - Improvisatie

Vrij en creatief improviseren kun je leren. Natuurlijk werken we aan kennis van muziektheorie en doen we een tandje bij wat betereft je techniek. Om je persoonlijke doelen te bereiken geef ik je tips, oefeningen en advies op maat, gericht op wat jij wilt bereiken met je gitaar. Het gaat je lukken!

Heb je geen instrument?

Proefles afspreken maar heb je nog geen instrument?  Je bent van harte welkom om een van mijn gitaren of de Ud te bespelen. Ik kan je adviseren welk instrument het best bij jou past en waar je deze kunt aanschaffen.

Gitaarpedalen en effecten

Een grote ontwikkeling om het gitaargeluid te beinvloeden zijn de pedalen en effecten zoals Reverb, Delay, Distortion en veel andere geluidseffecten. Je gaat experimenteren met pedalen zowel in hardware als software vorm. Benieuwd? Boek een proefles!

Leslocatie

Ik geef de muzieklessen in mijn home studio in Utrecht. In overleg kan ik de lessen bij jou aan huis geven.

Online gitaarles

Natuurlijk geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden! Boek een proefles om te kijken hoe het je bevalt!

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Grieks
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en merk dat iedere keer weer nieuw is! Wij bieden privé muzieklessen en zanglessen voor iedereen!

Once you make a decision, the universe conspires to make it happen - Ralph Waldo Emerson