Klarinetlessen in Utrecht en Den Haag bij Italiaanse klarinettist en klarinetleraar Elia Celegato. Passie voor muziek en plezier in je les staat centraal!

Elia Celegato Klarinetlessen in Utrecht

Klarinetles in Utrecht - Beginners en gevorderden

Ciao! Ik ben Elia Celegato. Italiaanse klarinettist en gepassioneerd klarinetleraar. Ik geef klarinetlessen aan huis in Utrecht en ook in Den Haag. Of je voor het eerst kennis maakt met klarinet of al langer speelt en je techniek en muzikaliteit wilt ontwikkelen, mijn lessen bieden inspiratie en motivatie, zijn gezellig van sfeer en je speelt de leukste muziek!

Studeer beter, studeer met plezier!

Ik vind het belangrijk dat je plezier hebt als je studeert. Dat kunnen orkestpartijen zijn of muziek voor je muziekvereniging, Of etudes en voor jou nog onbekende klassieke muziek, kamermuziek, folk, klezmer tot hedendaags klassiek en populair! Als je maar plezier hebt als je aan het oefenen bent.  Zo blijf je steeds uitgedaagd en gemotiveerd en maak je de meeste vorderingen.

Verborgen Schatten

Naast de bekende componisten als Mozart, Molter Telemann en Stamitz laat ik je ook minder bekende pareltjes van de klassieke muziek ontdekken! Denk aan kamermuziek en concerti van onbekende componisten als A. Cartellieri, L. Kozeluch, P. Winter, T. Schact.

Proefles

De proefles is een uitstekende manier om elkaar even te leren kennen, een indruk te krijgen van de manier van lesgeven en je doelen en wensen te bespreken! Gelijk even een afspraak inplannen?

Klarinetlessen bij je thuis

Ik ben beschikbaar voor lessen bij jou thuis in Utrecht en Den Haag. In Utrecht kan ik naar je toe komen op maandag, dinsdag en woensdag, maar ik sta open voor andere afspraken als dat voor jou beter zou werken.

Beginners en gevorderden

Met speciale oefeningen voor je embouchure, etudes, veelzijdig repertoire, klassieke en populaire melodieen en eenvoudige tot lastige duetten werken we aan een prachtige zingende klank! Duidelijke instructies,  gepersonaliseerde oefeningen  en tips uit mijn concertpraktijk zorgen ervoor dat je een prachtige manier van klarinet spelen ontwikkeld! 

Wat kun je verwachten?

 • Houding,
 • adembeheersing
 • embouchure, 
 • toonvorming
 • muziek lezen
 • basis muziektheorie
 • ritme  
 • duidelijke instructies

Historische klarinetten!

Ik bied je een unieke kans om je te verdiepen in de wereld van klassieke en romantische klarinetten. Terug in de tijd van 1780 tot 1900. Ik kan je deze voortreffelijke klarinetten lenen.
Stel je voor dat je leert spelen op originele instrumenten! Je zult verrast zijn door de unieke klankkleur. De nuances van speelstijlen en repertoire uit de klassieke en romantische tijd geven je een ervaring die je muzikale horizon verbreedt.

Klarinet huren of kopen

Huur de perfecte klarinet om je reis een vliegende start te geven!  Op zoek naar het ideale instrument voor een leven lang muzikale expressie? Ik help je bij het navigeren door de opties, zodat je de beste keuze maakt voor je muzikale ambities.

Engels of Italiaans

De lessen kunnen in het Italiaans of Engels worden gegeven. Maar ik ben Nederlands aan het leren en vind het super om het te proberen!

Online klarinetlessen

Wanneer het beter uitkomt kunnen we ook prima online lessen afspreken!

Over mij

Ik ben Elia Celegato, geboren in Padua, Italie. Mijn muzikale reis begon aan het Conservatorio van Padua "Cesare Pollini" onder het mentorschap van Stefano Righetto en Luca Lucchetta. Ik ging na mijn opleiding in Itala in Nederland studeren en behaalde onder leiding van Eric Hoeprich een master Historische Klarinet aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

In 2023 voltooide ik mijn masterdiploma in "Musicologie: Recherche et Pratiques d'Ensemble" aan de Universiteit van Poitiers/Tours in samenwerking met het orkest van de Abbaye aux Dames in Saintes, Frankrijk.Mijn interpretaties van klassieke en romantische werken, waarbij gebruik word gemaakt van originele historische instrumenten blijven niet onopgemerkt. Ik ben regelmatig werkzaam als eerste klarinettist en plaatsvervanger van de Harmoniemusik van het Das Neue Mannheimer Orchester. Mijn bijdragen aan de platenindustrie omvatten onder meer de premiere-opname van de opera-aria van JC Bach, uitgebracht door Etcetera Records.

Gevestigd in

 • Utrecht

Leslocatie

 • Aan huis
 • Den Haag
 • Utrecht

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Nederlands
 • Engels
 • Italiaans

I find Elia an excellent clarinet teacher!

As a beginner on the clarinet I started lessons with Elia 3 months ago. Elia is very enthusiastic and professional in his approach and his passion for music is clearly evident. During the lessons he shows plenty of patience and is very encouraging, giving positive advice on technique and musical interpretation. In addition I am pleased that he identified and fixed some technical problems with my clarinet. I find Elia an excellent clarinet teacher and can recommend him to anyone looking for lessons.
Alison

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza