Victor Weigand Pianoles in Utrecht

Speel piano - Toetsen

Hi! Ik ben Victor Weigand, all-round toetsenist en pianodocent in Utrecht. Beter gaan pianospelen? Je kunt bij mij terecht als je serieus verder wilt komen op de piano, maar natuurlijk ook op andere toetseninstrumenten.

Fender - Wurlitzer - Hammond

Denk bijvoorbeeld aan de Rhodes of Wurlitzer. Of misschien ben je groot fan (net zoals ik) van het Hammond orgel en de sounds die je daarmee kunt maken. Ook op het gebied van synthesizers kan ik je verder helpen. Deze toetseninstrumenten hebben allemaal zo hun eigen rol in de muziek en dat maakt ze uniek en interessant!

Muziekstijlen

Of je nou van popmuziek houdt of meer van de jazz bent, je kunt bij mij terecht. Ben je meer van de funk, soul, blues en hiphop? Cool! Natuurlijk help ik je ook graag verder als je wat meer van de rustige muziekstijlen houdt. Denk aan folk en songwriter en dergelijke.

Pianolessen

Als leerling sta jij centraal tijdens de lessen. Wat jij wilt leren, waar jij enthousiast van wordt, waar jij het meest in wilt groeien. Misschien heb je helden in de muziek waar je graag extra aandacht aan wilt besteden. Alles kan! Samen gaan we op zoek naar hoe jij de muzikant kunt worden die je het liefste zou zijn. 

Uitdaging

Natuurlijk zal ik je uitdagen om uit je comfortzone te stappen door je dingen te laten doen en studeren die je zelf niet zou bedenken! Zo kan het op het eerste gezicht saai zijn eerst iets langzaam op de metronoom te spelen, maar je plukt daar al snel de vruchten van. De basis moet goed zijn, van daaruit kun je altijd uitbreiden! Let's go!

Beginner

Als je nog helemaal aan het begin staat, pakken we een voor jou aansprekende methode en gaan met gemakkelijke liedjes en oefeningen beginnen om de basis snel goed te krijgen. Je leert een klassieke basis en van daaruit kun je verder groeien in de muziekstijlen die je kiest.

Gevorderden

De basis, zowel qua spel als qua muziektheorie, heb je in de vingers. Je gaat je nu verdiepen in de muziek die raakt en je spel op een hoger plan brengen. Met tips uit de praktijk ontwikkel je welke voicing je kiest, hoe je het ritmisch aan gaat pakken en wat de overall sound gaat worden die je voor je improvisaties, solo's en comping nodig hebt. Je leert dit zelf te bepalen!

Toetsen

Hier focussen we op de verschillende toetseninstrumenten en de sterke en zwakke kanten daarvan. Soms werken dingen te gek op een Wurlitzer en soms totaal niet. Of soms is een Rhodes een beetje saai, totdat je hem door een Leslie stuurt en hij helemaal tot leven komt! Zomaar een paar voorbeelden over ontdekkingen die je kunt doen!

Muziektheorie

Een goede beheersing van muziektheorie helpt in de communicatie met andere muzikanten. Het kunnen lezen van bladmuziek of leadsheets, het juist kunnen benoemen van akkoorden of intervallen, het begrijpen hoe je bepaalde akkoorden kunt benaderen (en altereren als je iets verder gevorderd bent), Dit alles maakt je veelzijdiger als muzikant en als bandlid. Het maakt je snel van begrip. Natuurlijk maak je vooral muziek met je oren, maar het is wel fijn de taal die je spreekt goed te kennen.

Muziekproductie

Tijdens deze lessen gaan we in op programma's als Logic Pro X of andere DAWs. We zullen bestaande producties beluisteren en analyseren, zowel qua mix als qua arrangement. Ook zoomen we in op het maken van sounds op de diverse instrumenten die ik heb staan, of helemaal in de computer. Handig hiervoor is wel dat je thuis ook een DAW hebt, zodat je iets wat we tijdens de les maken mee kunt nemen en je hier thuis aan verder kunt werken.

Pianoles aan huis

Veel van de lessen die ik geef kan ik, afhankelijk van jouw situatie, ook bij jou thuis geven in en om Utrecht. De proefles zal altijd op mijn locatie in Utrecht centrum zijn en van daaruit overleggen we verder. Mijn studio ligt centraal tussen Ondiep, Lombok, Tuindorp en Utrecht - Oost.

Flexibele lestijden

Dankzij de flexibele strippenkaart kun je lessen wanneer dat jou het beste uitkomt. Ga aan de slag met tips & trucs om zo slim mogelijk te oefenen. Zo kom je sneller vooruit en wordt oefenen nog leuker!

Over Victor

Al op jonge leeftijd begon ik met piano spelen, en het duurde dan ook niet lang voordat ik op les ging. Eerst bij mijn eigen moeder, maar niet veel later bij een oude jazzpianist waar ik heel veel van heb geleerd.
Uiteindelijk kwam ik op het conservatorium in Utrecht terecht en heb daar 4 jaar met heel veel plezier gestudeerd bij leraren als Ge Bijvoet, Bert van den Brink en Randal Corsen. In 2013 studeerde ik cum laude af als toetsenist en sindsdien ben ik altijd druk bezig geweest mijn muzikale praktijk te ontwikkelen en uit te breiden.
Tegenwoordig ben ik als muzikant actief in verscheidene bands en projecten, waaronder: Jared Grant, De Raad van Toezicht, The Night Flight, Alpaca Trio en veel meer. Verder speel ik thuis of in de studio met enige regelmaat toetsenpartijen in voor producties.
Als producer werk ik voornamelijk vanuit mijn thuisstudio aan (pre)producties van nummers van onder andere Indemaak Musicals.

Dikke aanrader dus!!

Victor is niet alleen een onwijs getalenteerde pianist, maar ook zeer bedreven in het geven van pianoles. Tijdens de pianolessen van Victor heb ik in een korte tijd veel geleerd. Het was eigenlijk een co-creatie als het gaat om de inhoud van de lessen: ik gaf aan welke nummers ik graag (beter) wilde leren spelen, op welke gewoontes ik mezelf betrapte, en Victor kwam met zowel praktische, theoretische als creatieve tips! Hier kon ik vervolgens zelf mee aan de slag. Deze tips en trucs helpen me om op een creatievere manier naar de opbouw van nummers te kijken, voorbij de standaard toonladder en akkoordenschema's. Tot slot is Victor ook gewoon een erg aardige, sociale gozer. Dikke aanrader dus!!
Ebert

Kundig toetsenist en docent!

De coaching van Victor heb ik ervaren als zeer fijn met vooral zeer praktische en handige tips. Enthousiast en zeer kundig docent en toetsenist!
Dennis

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza