Dineke Nauta - Saxofoonlessen Utrecht - Saxofoonspelen voor beginners en gevorderden. Klassiek tot pop. Ook online saxlessen

Dineke Nauta Saxofoonlessen in Utrecht

Saxofoon is cool!

Gaat het bij jou ook een beetje kriebelen als je een saxofoon hoort? Logisch, want de saxofoon (De Stem van Sax) is een prachtig instrument. Het is als de kameleon onder de muziekinstrumenten; je kunt er werkelijk alle stijlen op spelen! Van klassiek tot pop!

Beginners en gevorderden

Mijn naam is Dineke en ik ben saxofonist en saxofoondocent. Kom je als beginner bij mij op les dan leer je notenlezen en werken we stapsgewijs aan een goede basis op het instrument. Ben je gevorderd dan help ik je verder om een mooi geluid en een degelijke techniek te ontwikkelen. Hiertoe behoren ook geavanceerde blaastechnieken en effecten. Nieuwsgierig? Geef je op voor een proefles!

Alle leeftijden

Mijn lessen zijn voor volwassenen en jongeren. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen gelijk beginnen op altsax of sopraansax.

Plezier

Plezier staat voorop in de les. Saxofoon leren spelen gaat namelijk vanzelf als je er plezier in hebt. Tijdens de les krijg je veel inspiratie, energie en liefde voor de muziek, zodat je niet kunt wachten om thuis te gaan oefenen.

Beginners

Op de saxofoon kun je al na een paar lessen eenvoudige liedjes spelen en na een paar maanden kun je samenspelen met anderen. We werken uit een methode (bijvoorbeeld Horen, Lezen en Spelen of Easy Steps), je leert noten lezen en meespelen met cd.

Improviseren -Stijlen

Als docent vind ik het belangrijk om te weten wat jouw doel is. Wil je leren improviseren, in een band gaan spelen, een klassiek duo vormen met bijvoorbeeld piano, lid worden van een blaasorkest of je favoriete songs spelen? Of wil je gewoon beginnen en ontdekken bij welke stijl jouw hart ligt? We werken er samen naartoe.

Gevorderden

Speel je al langer maar kun je wel wat tips gebruiken over bijvoorbeeld embouchure, houding, articulatie of ademsteun? Ik kan je helpen met specifieke problemen, zodat je spel een hoger niveau bereikt.

Klassiek tot Pop

Nieuw repertoire ontdekken? Inspirerend, motiverend en leuk! We duiken samen in de muziek van jouw keuze en werken we aan techniek, klank en muzikaliteit.

Waar zijn de lessen?

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Utrecht en in overleg bij jou aan huis. Lessen in Amsterdam in overleg mogelijk.

Online Saxofoonlessen

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Instrument

Je kunt lesnemen op sopraan-, alt-, tenor- or baritonsaxofoon. Nog geen instrument? Ik adviseer je graag waar je er een kunt huren of kopen.

Over mij

De liefde voor muziek heb ik als kind ontdekt in de wereld van fanfare- en harmonieorkesten. Mijn Bachelor en Master in klassiek saxofoon behaalde ik aan het Conservatorium van Amsterdam waar ik studeerde bij Arno Bornkamp. Kamermuziek is mijn grote passie. Als medeoprichter van het Ebonit Saxophone Quartet en het Nederlands Saxofoon Octet heb ik veel in binnen- en buitenland opgetreden en verschillende cd's opgenomen. Ik heb ruim tien jaar ervaring in het geven van saxofoonles via muziekscholen en muziekverenigingen. Daarnaast was ik medeorganisator van saxofoondagen voor amateurs en heb ik masterclasses gegeven op conservatoria in Innsbruck, Manchester en Katowice. Naast saxofoonles geef ik muziekcursussen voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Geduldige saxofoonleraar!

Heb nu ongeveer een jaar les van Dineke en dat is heel erg leuk! Ze is enthousiast, behulpzaam, geduldig (heel belangrijk) en denkt met je mee. Ze zoekt muziek uit die jij graag wilt leren spelen, zodat het een klein feestje wordt om de stof te oefenen en op les weer te laten horen. Ik zou zeggen DOEN!
Joke

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza