Saxofoonles Utrecht - Amsterdam Ilia Lumbroso  - Jazz - Klassiek - Pop

Ilia Lumbroso Saxofoonlessen in Utrecht

Saxofoon spelen is lekker!

Zoek je een enthousiaste en ervaren saxofoonleraar in Utrecht? Ik ben Ilia Lumbroso en ga graag met je aan de slag. Of je een beginner bent die nog nooit saxofoon gespeeld heeft of een ervaren speler die zich wil verdiepen in een bepaalde stijl, zijn techniek wil opfrissen of wil leren improviseren; je bent altijd welkom voor een proefles!

Saxofoonles voor alle leeftijden

Het meest uitdagende van de saxofoon vind ik de persoonlijke klank die je kunt maken! Of je jong of oud bent, je kunt altijd met sound bezig zijn en de saxofoon biedt oneindig veel mogelijkheden om je gevoel in muziek te leggen. Je kunt les krijgen op alle soorten saxofoon.

Speel je favoriete muziek

Speel je graag Jazz, Funk, Latin, Pop of Klassiek? Wanneer je de muziek speelt die je raakt ben je gemotiveerd om te oefenen en merk je direct je vorderingen. We maken gebruik van Play Along tracks en je leert om luisterend te spelen, te improviseren en.. het klinkt meteen lekker!

Online Saxofoonlessen

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Saxlessen aan huis

Kom je voor les bij mij thuis in Kockengen dan is er gratis parkeren en koffie of thee! Ik geef met plezier ook saxofoonlessen bij jou thuis in omgeving Utrecht, Haarlem, Zeist, Amstelveen en Amsterdam

Beginners - Wat doen we in je les?

Met persoonlijke aandacht en in relaxte sfeer leer ik je snel en degelijk de basis van saxofoon spelen, ademtechniek, aanblazen, ritmes en noten lezen en muziektheorie. Je speelt leuke muziek en oefeningen op maat.

Gevorderden

Je werkt aan een persoonlijk geluid, embouchure, soepele techniek, improvisatie, harmonieleer, ademtechniek, toonladders en akkoorden. Je speelt etudes, Real Book, Play-along, standards of de laatse hits!

Improviseren - vrijheid met regels

Op basis van jouw voorkeur kun je verschillende stijlen spelen. Improviseren kun je leren en bepaalde regels geven je houvast. Met tips en tricks help ik je op weg.

Klassieke sound of funky?

De klassieke saxofoonklank is een heel ander verhaal dan het geluid in Jazz, funk of pop. Ook hierbij help ik je graag!

Sax on the beach!

Omdat samenspelen met anderen super leuk is gaan we in de les zo snel als mogelijk samen muziek maken en duo's spelen. Ik kan je ook op de piano begeleiden of we kijken of we een bandje kunnen vormen met andere leerlingen. Naast individuele lessen, organiseer ik ook cursussen ensemblemuziek waar je kunt samenspelen met verschillende soorten saxofoons, van sopraan tot bariton.

Strippenkaart

Met een Strippenkaart van 10 muzieklessen kies je voor flexibiliteit en kwaliteit! Je verliest nooit een les!

Over Ilia Lumbroso

De in Parijs geboren saxofonist Ilia Lumbroso heeft een grote voorliefde voor lesgeven en is thuis op alle soorten saxofoons. Zijn passie is Jazz, Pop, Latin en Funk. Ilia heeft jarenlange ervaring als docent en treedt op in diverse bands en groepen op nationale en internationale podia. Omdat ik veel beter saxofoon speel dan Nederlands spreek, geef ik de lessen het liefst in het Engels of Frans!

Don't play the saxophone, let it play you! Charlie Parker

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Kockengen
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Frans
  • Engels

Beginselen van improvisatie

Hoewel ik al 30 jaar saxofoon speel ben ik twee jaar geleden begonnen met improvisatieles bij Ilia Lumbroso. Als mij in die bands  werd gevraagd een solo te spelen, moest deze wel uitgeschreven zijn, anders liet ik het graag aan anderen over.
 

Fred Romijn

Met plezier naar de les!

Bij Ilia Lumbroso leer ik de beginselen van improvisatie. Hoe belangrijk het is om  toonladders goed te kennen, maar vooral ook om in accoorden te spelen/denken.
Elke week ga ik met plezier naar de lessen van Ilia. Hij wisselt de theorie en het spelen op een prettige manier af en ik krijg genoeg oefenstof mee om een week vooruit te kunnen.
Gelukkig heb ik op de vrijdag een eigen jazzcombo waar ik het geleerde in de praktijk kan brengen en daarna met Ilia mijn bevindingen kan bespreken.
Ik kan na dertig jaar saxofoonspelen wel zeggen dat ik de saxofoon beheers, maar dat ik nu bij Ilia leer muziek te maken.
Kortom:  een tevreden leerling ook al ben ik de 65 jaar reeds gepasseerd. Een mens is nooit te oud om te leren.
Fred Romijn

What I appreciate about Ilia

Ilia Lumbroso has been teaching me how to play jazz on a tenor saxophone. I am 26 years old, and with basically no music playing experience. After the lessons I have been having with Ilia, I am not only able to read musical notes, but am also playing some of the more challenging musical pieces. Ilia's depth of knowledge in the theory of music, and his breadth of awareness of the different flavours of music is unparalleled. I feel absolutely pleased that Ilia is my teacher and I feel the progress after every lesson. What I really appreciate about Ilia is the he doesn't stop after the lesson is over, he keeps sending through material to study, listen to and play, which keeps the motivation level up especially for those that have work or are preoccupied during the week.
 

Tarek S.

He is always inspiring me!

After only a year of lessons, I have learned so much from Ilia Lumbroso. I started from nothing and he has taught me how to read music, what jazz is, and, of course, how to play the saxophone. He has even introduced me to the jazz scene around Amsterdam. I really appreciate his teaching approach as he is always inspiring me to think about jazz beyond notes and instruments. He has been an outstanding teacher so far and I look forward to continuing my lessons with him.
Gaspard R

Ik kan Ilia van harte aanbevelen!

Ik heb nu ongeveer 10 maanden les van Ilia Lumbroso. En ik kan wel zeggen dat ik veel eerder naar hem toe had moeten gaan. 5 jaar geleden ben ik gestart met saxofoon spelen. Eerst op de altsax maar inmiddels 2 jaar op de bariton. Het eerste wat Ilia opviel was dat mijn blaastechniek sterk kon worden verbeterd. Eigenlijk moest ik opnieuw leren blazen maar dat ging met zijn aanwijzingen wonderwel goed en vlot. Wat ik het liefst wil leren is improviseren maar daar heb je wel een theoretische onderbouwing voor nodig en dat is ook iedere week het huiswerk wat ik van hem mee krijg. Stap voor stap boek ik progressie. Ik ervaar hem als bijzonder inspirerend, geduldig ook. Wat ook bijzonder leuk was, was de voorspeel middag in december. Vivaldi Music organiseerde dat in Utrecht en Ilia liet meerdere van zijn studenten mee doen. Top om te zien wat anderen leren en hoe zij met muziek bezig zijn. Ik kan Ilia van harte aanbevelen.

Walter Bouwman

Altijd veel te leren!

Ilia Lumbroso is een uitstekende, inspirerende en geduldige docent! Altijd veel te leren! Ook voor fluit!
 

E.M.

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza