Ioannis Vakaloudis, all-round saxofonist en saxofoondocent in Utrecht Ondiep. Check Ioannis voor online en saxofoonlessen aan huis in Utrecht.

Ioannis Vakaloudis Saxofoonlessen in Utrecht

Saxofoonles Utrecht

Hey, Ik ben saxofonist en saxofoondocent Ioannis Vakaloudis. Ik kom uit Griekenland, woon al enkele jaren in Nederland en geef prive saxofoonlessen in Utrecht. Met persoonlijke aandacht en in relaxte sfeer leer ik je snel en degelijk de basis van saxofoon spelen. En ook nog eens op een leuke en spontane manier! Noten lezen, ademtechniek, toonvorming, toonladders en akkoorden hoort er allemaal bij.

Saxofoonles beginners -gevorderden

Misschien wel het meest uitdagende van de saxofoon is de persoonlijke klank die je kunt maken! Ik ben altijd met sound bezig en mijn passie daarvoor zal ik graag met je delen! Beginner of gevorderd, welkom voor een proefles!

Jazz - funk - pop

Op basis van jouw voorkeur kun je in mijn lessen verschillende stijlen leren. Je leert techniek gecombineerd met kennis en inzicht in de rol van de saxofoon in verschillende genres. Ik ben zelf  gespecialiseerd in Jazz, Pop, Funk, blues en soul. Met tips en tricks leer je soepeler spelen en krijg je een lekkere sound. Natuurlijk is de klassieke saxofoonklank een heel ander verhaal dan het vette geluid van bijvoorbeeld Dexter, Coltrane, Ben Webster of Maceo Parker. Daarom ontwikkel je een ander  embouchure. Ook hierbij help ik je graag!

Samenspel - efficiënt oefenen

Omdat samenspelen met anderen toch wel super leuk en leerzaam is gaan we in de les zo snel als mogelijk samen muziek maken en duo's spelen. Ik kan je ook op gitaar begeleiden. Samenspel is belangrijk voor je timing, ritmegevoel, intonatie en je leert je vrijer te voelen als je speelt. Door samen te spelen leer je ook hoe je efficient en snel een lastige passage kunt instuderen.

Improviseren moeilijk?

In het begin kijk je er tegen op om te gaan improviseren, die kans bestaat. Maar ik kan je verzekeren , als ervaren saxofoonleraar, dat je het kunt leren door het juiste traject te volgen. Ik heb meer dan genoeg tips en oefeningen waardoor je improviseren gaat begrijpen en er steeds meer plezier ik gaat krijgen

Muziektheorie

Om te kunnen improviseren is kennis van akkoorden, toonladders en een vloeiende techniek belangrijk. Dus...daar gaan we aan werken

Over Ioannis

Muziek is de afgelopen 20 jaar de kern van mijn leven geweest, sinds ik ermee in aanraking kwam via mijn eerste pianolessen. Daarna stelden de gitaar, de saxofoon en vele andere instrumenten zich aan mij voor en nu ben ik een professionele multi-instrumentalist die woonachtig is in Utrecht, Nederland, waar ik mijn leven heb gewijd aan het spelen, componeren en onderwijzen van muziek.

Ik ben afgestudeerd aan de afdeling Muziekwetenschap van de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki, Griekenland met een geintegreerde Master's degree met als specialiteit muziekeducatie. Ik heb ook een diploma moderne gitaar behaald via het Conservatorium van Thermi, Griekenland. Ik heb saxofoon gestudeerd aan de Muziekschool van Thessaloniki, Griekenland, en heb verschillende masterclasses gevolgd over jazz, gypsy jazz, pop/rock, songwriting, Balkanmuziek en meer. Ik heb door de jaren heen, in talloze bands gespeeld.. Veel verschillende genres, zoals jazz, rock, blues, funk, soul, reggae. Ik heb ook 2 EP's uitgebracht in 2013 en 2015 genaamd "The Siren" en "Sunset" en een volledig album in 2020 getiteld "

Gevestigd in

 • Utrecht

Leslocatie

 • Aan huis
 • Utrecht
 • Utrecht Ondiep
 • Online
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Grieks

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer