Pericles Makris - Ukuleleles in Utrecht Wereldmuziek - World Music - Bouzouki - Mandoline in Utrecht. Ook online muzieklessen

Pericles Makris Ukulelelessen in Utrecht

Ukulelelessen in Utrecht

Gezellig liedjes zingen en jezelf op de ukulele begeleiden? Met vrienden thuis of bij een kampvuurtje samen muziekmaken? Dan wil je  meer over akkoorden weten,  verschillende strumming patterns (slag technieken) leren en in no time je eerste mooie songs kunnen spelen! Het is nooit te laat en je beleeft er zeker plezier aan!

Passie voor muziek

Ik ben Pericles, ervaren enthousiaste ukuleraar met een grote liefde voor songwriter, folk, blues en wereldmuziek. Vanuit mijn Griekse achtergrond heb ik ook veel ervaring met traditionele muzieksoorten en bijzondere snaarinstrumenten die een prachtige sound hebben en een muzikale wereld voor je openen!

Ukulele - Bouzouki - Mandoline

Wil je meer kennis opdoen over uiteenlopende muziekstijlen en specifieke speelmanieren ontwikkelen op traditionele muziekinstrumenten zoals Bouzouki, Ukulele, Mandoline? Meer weten over toonladders, folk toonreeksen, microtonen en aparte rhytmes? Leuk om van je te horen en af te spreken voor een proefles!

Een goede basis

Om soepel te kunnen spelen is een relaxte houding  van belang. Dat ga je ontwikkelen zodat je geen pijn in je lijf krijgt! Met oefeningen voor je linkerhand leer je ontspannen en vloeiende wisselingen te maken en ook lastige grepen op een goede manier te realiseren.

Zelf liedjes maken?

Altijd leuk om zelf je eigen nummers te componeren. Ik geef je advies als je dat wilt!

Improvisatie

Vrij en creatief  improviseren kun je leren. Natuurlijk is kennis van muziektheorie en een ontwikkelde techniek wel een voorwaarde. Om je persoonlijke doelen te bereiken geef ik je tips, oefeningen en advies op maat, gericht op wat jij wilt bereiken met je ukulele.  Het gaat je lukken!

Heb je nog geen Ukulele?

Proefles afspreken maar heb je nog geen instrument? je kunt het gewoon komen proberen! Ik zal je adviseren welk instrument het best bij jou past en waar je deze kunt aanschaffen.

Leslocatie

Ik geef de muzieklessen in mijn home studio in Utrecht. In overleg kan ik de lessen bij jou aan huis geven.

Online ukuleleles

Natuurlijk geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden! Boek een proefles om te kijken hoe het je bevalt!

Over Pericles

Ik ben een professionele gitarist en singer / songwriter, geboren in Athene, Griekenland en woonachtig in Utrecht, Nederland. In de academische wereld ben ik een student Jazz & Pop Gitaar aan het HKU Utrecht Conservatorium en ben ik mijn laatste jaar aan het afronden. In het professionele leven heb ik opgetreden en getourd met verschillende muzikanten in Europa en Azie, heb ik les gegeven aan individuele studenten van alle niveaus en leeftijden, heb ik groepslessen en seminars gegeven over moderne en volksmuziek in heel Europa. Ik heb een verscheidenheid aan muziekstijlen in mijn repertoire als artiest met een brede live- en studio-ervaring en het vermogen om veel snaarinstrumenten te hanteren, waaronder de bas, ukelele, mandoline, Griekse bouzouki en luit, evenals de basis van drums en percussie. Persoonlijke werken : Een singer / songwriterduo "The Juliper Berries" (zelf geproduceerd) en momenteel bezig met de voorbereiding van mijn eerste persoonlijke werk als jazz gitarist en componist.

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Grieks
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein