Bela Horvat -  Zoek je vioolles aan huis in Utrecht? Ik kom op de motor naar je toe! Speel klassiek, jazz, folk, pop, techno - beginner tot gevorderd!

Bela Horvat Vioollessen in Utrecht

Viool - Veelzijdig en fantastisch!

Hi! Ik ben Bela, violist en viooldocent in Utrecht en het is mijn missie om jou de allermooiste klank uit jouw viool te laten halen. Is dat ook jouw doel? Dan ben je bij mij altijd welkom, ongeacht niveau of leeftijd!

Vioolles bij jou thuis

Ik woon in de buurt van het UMC in Utrecht (makkelijk bereikbaar met het OV), en ik geef daar vioolles in mijn mooie ruime studio. Maar voor hetzelfde geld (letterlijk) kom ik graag op de motor naar jou toe en bespaar ik je tijd en reiskosten!

Beginners en gevorderen

Ben je een beginner en ga je voor het eerst vioolles nemen? Speel je al langer en wil je soepeler, zuiverder en met meer plezier en gemak meekomen in je orkest? Misschien heb je vroeger gespeeld en ga je de viool weer oppakken na een tijd?

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Klassiek - Folk - Jazz - Pop

Klassieke muziek blijft een bron van inspiratie. Prachtig hoe de viool kan klinken en wat een mooi repertoire! Wil je misschien verder kijken en andere stijlen uitproberen? Folk, Jazz, Rock, of full-on experimentele muziek? Ook mijn passies en ik neem je graag mee op je ontdekkingstocht! Met tips en tricks uit de praktijk!

Basis

Ik besteed veel aandacht aan een ontspannen houding en goede linker- en rechterhandtechniek. Samenspel en op maat gemaakte oefeningen bieden precies dát wat nodig hebt om je spel op een hoger niveau te brengen.

Wat kun je verwachten?

Je werkt aan klank, streektechniek, in moelijkheidsgraad oplopende etudes, veelzijdig repertoire, vibrato en expressie, intonatie, interpretatie, bladmuziek lezen, samenspel vaardigheden en eventueel improvisatie!

Ritme - melodie en klank

Om soepel en vrij te kunnen musiceren en je gevoel te kunnen uiten in muziek is kennis van timing en ritmisch fraseren belangrijk. Ik heb een uitdagende methode voor je klaarliggen. En trouwens, ritmische ontwikkeling is - net als Sudoku - erg goed voor het scherp houden van je hersenen!

Kamermuziek - orkestpartijen

Tijdens de lessen spelen we veel duo's. Leerzaam en leuk en het biedt je een cruciale introductie tot de kunst van kamermuziek- en orkestspel. Neem je lastige orkestpartijen mee naar les en ik help je met streken en vingerzettingen

Je eigen muziek schrijven?

Als je muziek kunt lezen en spelen is het toch ook een goed idee je eigen muziek te kunnen schrijven; dat maakt het af! Daar wil ik je graag bij helpen, zowel in het theoretische gedeelte als in de uitvoering ervan met als hoofddoel dat al je ideeen uiteindelijk tot leven kunnen komen!

Muziek Productie

Je speelt in een band of in een strijkkwartet en jullie zijn van plan een opname te maken? Budget is beperkt; jullie willen het dus zelf gaan opnemen en ook mixen/masteren. Ik beschik over de kennis, ervaring en de benodigde software en hardware en ik geef je graag een introductie hoe hiermee aan de slag te gaan. Neem contact met me op over de ins en outs!

Over mij

Muziek speelt mijn hele leven een belangrijke rol in mijn leven. Ik kan het niet meer wegdenken en het vervult me van blijdschap om met muziek bezig te kunnen zijn! Sinds mijn derde verjaardag speel ik viool en ik zat mijn  eerste 15 jaar in klassieke muziek. Ik ben afgestudeerd als violist in Wenen en als Jazz componist op het conservatorium in Amsterdam.
Op dit moment ben ik actief op meerdere muzikale vakgenieden. Onder andere schrijf ik muziek voor film en speel ik in diverse bezettingen op pan-eu podia. Daarnaast is lesgeven mijn passie en ik deel graag de kennis die ik van mijn docenten en idolen heb overgenomen met iedereen die zoveel van zijn viool houdt als ik van de mijne! Naast vioollessen in het Nederlands, Engels en Duits kan ik je ook in het Sloveens en Kroatisch les geven.

Worth every penny!

He is strict as hell all mighty, highly professional, and always on point with his feedback. Then again, that's what I was looking for. Each lesson is compact, intense, full of information and worth every penny. If you're serious about playing your instrument, Bela is your best bet at getting there.
Lara

Deeply involved!

The way Bela works with my daughters has completely changed my perspective on what a music lesson entails and is about. My girls are starting to develop their sense of time, space, working ethics, and sound aesthetics all at once, and Bela insists on me being deeply involved with this process. Because of it, I'm starting to understand my own children in ways I haven't thought of and am excited to see them grow through music lessons in the future.
Alison M

Vijf sterren dus!

Het is geen "doe-maar-wat" clubje met Bela. Zijn methodiek is volledig gericht op vooruitgang en hij is altijd scherp en goed voorbereid op de lessen. De eerste lessen vond ik hierdoor erg zwaar, maar nu ik daardoor viool beter kan spelen ervaar ik ontzettend veel plezier aan mijn instrument en de lessen. Vijf sterren dus!
Erik

Hij oefent!

Ondanks het feit dat mijn zoon 12 jaar oud is en zich moeilijk kan focussen oefent hij nu zijn viool als een echte professioneel. Hoe het Bela lukt om zoveel structuur op - toch - een leuke manier over te brengen weet ik niet, maar ik zou het graag van hem willen leren.
Anna W.

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.