Celloles in Amsterdam en Vleuten - Utrecht voor jong en oud! Veerle Schutjens - Boek een gratis proefles! Plezier in muziek!

Veerle Schutjens Cellolessen in Vleuten

Celloles in Amsterdam en Vleuten

Hi, ik ben Veerle Schutjens, professioneel celliste en ervaren cellodocent in Vleuten. Wordt het de eerste celloles van je kind of speel je zelf al een tijd en ben je toe aan inspiratie en nieuw repertoire?  Mis je de motivatie om tot studeren te komen en zoek je persoonlijke tips om je spel op een hoger plan te brengen?

Jongeren en volwassenen

Als je vroeger gespeeld hebt en weer wat lessen wilt nemen, of voor het eerst gaat beginnen met cello spelen omdat het gewoon zo mooi is; is gewoon de stap zetten het beste wat je kunt doen! Ik geef prive celloles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden en vind het leuk om met je kennis te maken.

Celloles voor kinderen

Cellospelen is heerlijk en de klank van de cello ligt dicht bij de menselijke stem. Ook kinderen worden erdoor geraakt! Zelf ervaren hoe het is is de mooiste manier! Je kunt me contacten voor een proefles! Heb je speciale vragen of wensen wat betreft muziekkeuze, dan is dat altijd bespreekbaar.

Leslocaties

De cellolessen worden bij mij thuis in Vleuterweide (Utrecht) of in Amsterdam Oost (Indische buurt) gegeven. Vlakbij Station Muiderpoort.

Celloles aan huis Vleuten

In overleg is les aan huis in Vleuten en Amsterdam mogelijk.

Beginners 

Met een selectie uit het mooiste en beste lesmateriaal werk je aan een solide basis en speel je al snel duo’s en liedjes. Je speelt ook etudes, toonladders en voordrachtstukken. Plezier in muziek staat voorop!

Gevorderden

Meer gevoel in je spel leggen en je techniek op een hoger plan brengen? Je repertoire uitbreiden? Ik help je graag met het vinden van prachtige muziek! Er is veel!

Wat doe je in de les?

We werken aan een ontspannen houding om soepeler te kunnen spelen. Etudes, tenor- en vioolsleutel lezen, voordachtstukken, Bach suites, toonladders, presentatie, streektechniek, toonvorming, vibrato, positiespel, duimpositie, intonatie, interpretatie en expressie.

Orkestpartijen - kamermuziek

Hulp nodig met vingerzettingen en streken bij die lastige plekjes in je orkest- en kamermuziekpartijen? Leuk, ik help je graag!  Tips en tricks uit de praktijk!

Effectief studeren 

Je wilt regelmatig oefenen maar hebt weinig tijd? Een bekend fenomeen. Ik leer je effectief studeren en geef je oefeningen waardoor je in korte tijd je spel op een hoger plan brengt.

Flexibiliteit

De strippenkaart van 10 lessen biedt je gemak en flexibiliteit. Je verliest nooit een les!

Samen muziekmaken

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen?  We werken aan samenspel, interactie, luisteren naar elkaar, interpretatie en dynamiek.

Online cellolessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Over Veerle

De Nederlandse celliste Veerle Schutjens, geboren te Amsterdam in 1991, begon met cello spelen op 9 jarige leeftijd. Vier jaar later werd zij toegelaten tot de Sweelinck-Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Zij vervolgde haar bachelor aldaar bij Maarten Mostert en Monique Bartels. Met regelmaat kreeg zij auditietraining en orkestspellessen van Daniel Esser (Koninklijk Concertgebouw Orkest) en Gideon den Herder (Residentie Orkest). Daarna volgde zij er de masteropleiding bij Jelena Ocic en Mick Stirling (waarbij ze een specialisatie in orkestspel volgde), die ze in juni 2017 succesvol afrondde.
Naast haar reguliere lessen kreeg ze masterclasses van Anner Bijlsma, Valter Despalj, Dmitri Ferschtman, Sol Gabetta, Michel Strauss en Troels Svane.
Met haar strijkkwartet was zij gedurende twee jaren ‘String Quartet in Residence’ bij de ‘Concorda Chamber Music Course’ in Ierland, waar ze kinderen van 11-18 jaar zowel individueel als in kamermuziekverband lesgaf. Ook studeerden zij aan de Nederlandse Strijkkwartetten Academie (NSKA).
Als gepassioneerd kamermusicus speelde ze ondermeer in de Spiegelzaal & Kleine Zaal van het Concertgebouw, verscheen op Radio Opium (Radio 4) en volgde diverse masterclasses. Regelmatig remplaceert zij bij het Orkest van het Oosten, Philharmonie Zuid Nederland en het Residentie Orkest.

When you dance, the purpose is not to get to a certrain place on the floor, it's to enjoy each step along the way! - Wayne Dyer

Gevestigd in

  • Vleuten

Leslocatie

  • Amsterdam
  • Vleuten Utrecht
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.