Lennert Kemper, professioneel gitarist en gitaardocent. Gitaarlessen op maat elektrische gitaar, akoestische gitaar, muziektheorie/solfege in Voorburg Noord. Omgeving Leidschendam, Ypenburg

Lennert Kemper Gitaarlessen in Voorburg

Gitaarles Voorburg - Lennert Kemper

Hallo muziekliefhebber! Mijn naam is Lennert Kemper, professioneel gitarist en gitaarleraar. Ik geef met veel plezier lessen op maat in elektrische gitaar, akoestische gitaar, basgitaar, muziektheorie/solfege en songwriter in mijn volledig uitgeruste lesruimte in Voorburg-Noord. Goed bereikbaar als je in Ypenburg woont en leuke gitaarlessen zoekt!

Persoonlijk lesplan

Geen oude, vergeelde saaie lesboeken, maar persoonlijke begeleiding en moderne lesmethodes. Dat kun je bij mij verwachten! Hiervoor gebruiken we onder meer Musicdott, een volledig digitale leeromgeving waarin wij allebei makkelijk jouw progressie kunnen bijhouden en waar je altijd en overal via een laptop, PC, tablet of smart phone bij je liedjes en oefeningen kunt! 

Voor wie zijn de gitaarlessen?

Van absolute beginners tot doorgewinterde professionals; iedereen kan bij mij terecht!

Specialisatie rockgitaar

Ik geef les in de genres rock, metal, blues, pop, funk, folk en basis-jazz.

Improviseren kun je leren

Een essentieel onderdeel van het muziek maken is improviseren! Ik help je graag bij het ontwikkelen van je licks, nootkeuze en techniek, zodat je in elke jamsessie je mannetje staat!

Effecten op je gitaar

Je eigen sound kun je geweldig aanvullen met effectpedalen. Bij mij word je wegwijs in het werken met verschillende geluiden en effecten.

Theorie & Solfege

Daarnaast kun je bij mij werken aan je kennis van hoe muziek in elkaar zit en aan je muzikale gehoor. Niet alleen voor gitaristen - ook andere instrumentalisten en vocalisten kunnen zich aanmelden! Wil je naar het conservatorium of de Rockacademie? Dan is theoretische kennis een must! Ik stoom je graag klaar voor het theoretische en praktische deel van het toelatingsexamen.

Groepslessen gitaar - kinderen

Voor jonge kinderen tussen de 5 en 8 jaar zijn groepslessen zeer effectief gebleken. Groepslessen bieden muzikaal en  sociaal plezier, in en rondom de muzieklessen, doordat de kids een leuke activiteit ondernemen samen met vriendjes, vriendinnetjes of familieleden. Zo is er meer ruimte voor samenspel en om elkaar te stimuleren, te enthousiasmeren en van elkaar te leren dan in een priveles! Groepslessen zijn beschikbaar voor minimaal 2 en maximaal 4 kinderenProefles gitaar

Wil je een proefles boeken?

Stuur me dan een bericht met zoveel mogelijk informatie over jezelf, je leerdoelen en eventueel ervaring met muziekles. Alvast bedankt en ik hoop je snel te spreken!

Online gitaarlessen

Je kunt bij mij prima terecht voor online gitaarlessen, wereldwijd via Zoom, Skype en Teams.

Over Mij

Mijn muzikale reis begon al vroeg. Ik kom uit een familie van muziekliefhebbers en sommige hobbymuzikanten. In mijn basisschooltijd volgde ik slagwerk- en ensemblelessen, maar kwam door mijn ouders al gauw in aanraking met gitaarmuziek, met name rock en blues. Op mijn veertiende ben ik uiteindelijk zelf begonnen met gitaarspelen en ging ik direct op gitaarles bij mijn allereerste gitaarleraar: Phil Cosby. Ik heb nooit meer omgekeken en mijn obsessie met het instrument is nooit meer opgehouden!

Jong geleerd

Op mijn vijftiende kwam ik al in mijn eerste bandje terecht. Vooral mijn eerste bandervaring met landelijke optredens, het schrijven van eigen songs en het opnemen van een demo was een keerpunt in mijn leven. Toen besloot ik dat ik professioneel muzikant wilde worden en ben ik de vooropleiding van het conservatorium aan het internationale Malcolm Davies Music Centre in Den Haag gaan volgen. In deze periode heb ik lessen gevolgd bij verschillende getalenteerde docenten, onder wie Rik Fennis, Fredo Wagner en Ezequiel Menalled.

Inspiratie

Ik was vooral geinspireerd door progressieve rock, instrumentale gitaar-rock en metalmuziek, maar kwam in deze tijd met vele andere genres en stijlen in aanraking, waaronder blues, jazz, fusion, pop, funk, klassiek en wereldmuziek. Later heb ik mij door mijn passie voor het lesgeven en andere mensen helpen tijdens mijn bacheloropleiding gespecialiseerd in muziekagogie en educatie. Daarnaast volgde ik diverse online cursussen van onder meer Berklee Online en nam ik deel aan masterclasses van o.a. Andy Timmons en Mike Stern.

Bands

In de loop der jaren ben ik als sessiemuzikant, vast bandlid of bandleider betrokken geweest bij verschillende (getekende) bands en projecten, waarmee ik wereldwijd albums uitbreng en op binnen- en buitenlandse podia sta. Hieronder vallen Dreamwalkers Inc, Elithium, Kristoffer Gildenlow (Kayak, Pain of Salvation, Neal Morse, For All We Know), Dan Pierson (Ayreon), TDW, ReSolve, diverse singer-songwriters, popbands, coverbands en lokale televisiezenders. Inmiddels sta ik op albums naast virtuoze muzikanten als Marco Sfogli, Chris Zoupa, Vikram Shankar, Mike Mills, Rich Gray, Fabio Alessandrini, Lola Damblant-Soler, Andi Kravljaca, Daniel Magdic, Frank Schiphorst, Mendel Bij de Leij en Bob Wijtsma. Naast bandprojecten ben ik op dit moment ook bezig met het schrijven en opnemen van mijn eerste solomateriaal.

Docent

Gitaar- en muziekles geven doe ik al vanaf 2008 met veel passie en enthousiasme. Inmiddels heb ik honderden leerlingen geholpen, gecoacht en begeleid om de eerste stappen te zetten of beter te worden op de gitaar of als muzikanten. Ik heb ruime ervaring met het geven van prive- en groepslessen bij diverse muziekscholen, bedrijven, in mijn eigen lespraktijk en online wereldwijd via Zoom, Skype en Microsoft Teams. Veel (oud-)leerlingen van mij hebben de stap genomen om eigen muziek uit te brengen, in bands te gaan spelen en/of met succes toelatingsexamen af te leggen voor een MBO of HBO muziekopleiding. Mijn lesmethode is modern, flexibel, persoonlijk en gestructureerd - jouw leerdoelen

Gevestigd in

  • Voorburg

Leslocatie

  • Voorburg
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Superblij met Lennert!

Ik ben geen beginner meer en zat echt vast in mijn eigen gewoontes. Na iedere les van Lennert groei ik. Hij legt het duidelijk uit en heeft veel kennis. Zijn les methode is echt pakkend en op maat. Hij verdiept zich goed in wat je precies wilt en helpt je daarna goed op weg je doel te bereiken. Een echte aanrader in ieder genre. Lennert bedankt!
Dinant J.
 

Leuke Gitaarlessen in Voorburg!

Leuke lessen! Echt gericht op wat je zelf wil leren. Daarnaast heeft Lennert er met zijn enthousiasme echt voor gezorgd dat ik leer kijken naar mezelf en hoe veel ik eigenlijk al kan, in plaats van mezelf steeds te vergelijken met anderen. Would recommend!
Marieke

Elke week weer feest!

Quirijn (9 jaar) vindt het zo leuk, de lessen! Hij verheugt zich elke week enorm op de donderdag. Het geeft hem de uitdaging en de verbreding waar we op hoopten, heel fijn. Dank je wel!
Marieke B. (ouder)

Engelengeduld

De lessen bij Lennert zijn altijd vrolijk en positief. Samen werk je op het niveau wat je aankan. Hij nodigt uit nieuwe dingen te proberen en met engelengeduld begeleidt hij je. Fijn om mee samen te werken
Rene
 

De beste metal gitaarlessen in Voorburg!

Je kan met Lennert alle kanten op. Wat je ook wilt leren op gitaar, hij heeft het allemaal in de vingers. Ik kwam voor metal en theorie dus daar heeft hij mijn lessen op afgestemd. Op beide vlakken heel veel eye-openers gehad! Ook schijnbaar kleine tips tijdens de les die dan pas de volgende dag bij het oefenen echt landden. Fantastisch! Ik raad hem van harte aan!
Wijnand

Geduldige gitaarleraar in Mariahoeve

Een aantal leuke lessen gehad van Lennert. Hij is geduldig, legt alles goed uit en is flexibel in wat je wilt leren.
Job V.
 

Gitaarles en parkeren voor de deur!

Ik moest even wennen om als ervaren muzikant weer in een 'les' te zitten, wat Lennert goed heeft opgepakt. Hij is duidelijk en helder en kan ook de muziektheorie simpel en praktisch uitleggen. Ook een videoles van hem werkt prima, je kan merken dat hij veel ervaring heeft in het maken van video-instructies. De voorzieningen in zijn lesruimte zijn ook prima + (voor wie dat relevant is) altijd parkeren voor de deur :). Ik kan Lennert van harte aanbevelen!
Peter C.

Gitaarles voor laatbloeiers!

Als laatbloeier in de gitaarwereld (in de twintig), heeft Lennert mij goed op weg geholpen. De positieve en geduldige houding van Lennert tijdens de lessen, gaven mij ruimte om te groeien en te ontwikkelen, en vragen te stellen. Ondanks onze lessen in een online format waren, is dit geen moment een obstakel geweest. Ik raad Lennert dan ook zeker aan als gitaardocent of als muziekmentor.
Timothy 

Muziekles nemen? Boek nu je proefles!

Zingen of een instrument bespelen? Beginner of gevorderd? Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt. Boek vandaag nog je proefles, ontdek en verleg je grenzen!

" This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before!''

(Leonard Bernstein - composer, conductor, pianist)