Lennert Kemper - Akoestische en elektrische gitaarlessen voor beginners en gevorderden in Voorburg, Laak, Leidschendam

Lennert Kemper Gitaarlessen in Voorburg

Lennert Kemper - Gitaarlessen Voorburg

Hallo muziekliefhebber! Mijn naam is Lennert Kemper, professioneel gitarist en gitaardocent. Welkom voor inspirerende lessen op elektrische gitaar en akoestische gitaar in mijn gitaarstudio in Voorburg-Noord.

Persoonlijk lesplan

Geen oude, vergeelde saaie lesboeken, maar persoonlijke begeleiding en moderne lesmethodes. Dat kun je bij mij verwachten! Hiervoor gebruiken we onder meer Musicdott, een volledig digitale leeromgeving waarin wij allebei makkelijk jouw progressie kunnen bijhouden en waar je altijd en overal via een laptop, PC, tablet of smart phone bij je liedjes en oefeningen kunt!

Beginners en gevorderden

Van absolute beginners tot doorgewinterde professionals; iedereen kan bij mij terecht!

Akoestische en elektrische gitaar

Ik geef les in de genres rock, metal, blues, pop, funk, folk en basis-jazz. Natuurlijk kun je voor songwriter en folk op akoestische gitaar ook prima bij mij terecht.

Improvisatie voor gitaristen.

Een essentieel onderdeel van het muziek maken is improviseren! Ik help je graag bij het ontwikkelen van je licks, nootkeuze en techniek, zodat je in elke jamsessie je mannetje staat!

Effectpedalen en je gitaar

Je eigen sound kun je geweldig aanvullen met effectpedalen. Voor je elektrische gitaar, ik leer je graag hoe je kunt werken met verschillende geluiden en effecten.

Muziektheorie

Ook als je geen gitarist bent kun je je aanmelden om meer te weten over hoe muziek in elkaar zit, harmonieleer en structuren! Wil je naar het conservatorium of de Rockacademie? Dan is theoretische kennis een must! Ik stoom je graag klaar voor het theoretische en praktische deel van het toelatingsexamen.

Groepslessen gitaar - kinderen

Groepslessen gitaar voor kinderen tussen 5 en 8 jaar bieden plezier in muziek en op een leuke manier leren gitaarspelen.. Samen met vriendjes, vriendinnetjes of familieleden op gitaarles is gezellig en leerzaam. Groepslessen zijn beschikbaar voor minimaal 2 en maximaal 4 kinderen.

Proefles Gitaar - Voorburg

Stuur me dan een bericht met zoveel mogelijk informatie over jezelf, je leerdoelen en eventueel ervaring met muziekles. Alvast bedankt en ik hoop je snel te spreken!

Online gitaarlessen

Je kunt bij mij prima terecht voor online gitaarlessen, wereldwijd via Zoom, Skype en Teams.

Over Mij

Mijn muzikale reis begon al vroeg. Ik kom uit een familie van muziekliefhebbers en sommige hobbymuzikanten. In mijn basisschooltijd volgde ik slagwerk- en ensemblelessen, maar kwam door mijn ouders al gauw in aanraking met gitaarmuziek, met name rock en blues. Op mijn veertiende ben ik uiteindelijk zelf begonnen met gitaarspelen en ging ik direct op gitaarles bij mijn allereerste gitaarleraar: Phil Cosby. Ik heb nooit meer omgekeken en mijn obsessie met het instrument is nooit meer opgehouden!

Jonge gitarist

Op mijn vijftiende kwam ik al in mijn eerste bandje terecht. Vooral mijn eerste bandervaring met landelijke optredens, het schrijven van eigen songs en het opnemen van een demo was een keerpunt in mijn leven. Toen besloot ik dat ik professioneel muzikant wilde worden en ben ik de vooropleiding van het conservatorium aan het internationale Malcolm Davies Music Centre in Den Haag gaan volgen. In deze periode heb ik lessen gevolgd bij verschillende getalenteerde docenten, onder wie Rik Fennis, Fredo Wagner en Ezequiel Menalled.

Inspiratie

Ik was vooral geinspireerd door progressieve rock, instrumentale gitaar-rock en metalmuziek, maar kwam in deze tijd met vele andere genres en stijlen in aanraking, waaronder blues, jazz, fusion, pop, funk, klassiek en wereldmuziek. Later heb ik mij door mijn passie voor het lesgeven en andere mensen helpen tijdens mijn bacheloropleiding gespecialiseerd in muziekagogie en educatie. Daarnaast volgde ik diverse online cursussen van onder meer Berklee Online en nam ik deel aan masterclasses van o.a. Andy Timmons en Mike Stern.

Bands

In de loop der jaren ben ik als sessiemuzikant, vast bandlid of bandleider betrokken geweest bij verschillende (getekende) bands en projecten, waarmee ik wereldwijd albums uitbreng en op binnen- en buitenlandse podia sta. Hieronder vallen Dreamwalkers Inc, Elithium, Kristoffer Gildenlow (Kayak, Pain of Salvation, Neal Morse, For All We Know), Dan Pierson (Ayreon), TDW, ReSolve, diverse singer-songwriters, popbands, coverbands en lokale televisiezenders. Inmiddels sta ik op albums naast virtuoze muzikanten als Marco Sfogli, Chris Zoupa, Vikram Shankar, Mike Mills, Rich Gray, Fabio Alessandrini, Lola Damblant-Soler, Andi Kravljaca, Daniel Magdic, Frank Schiphorst, Mendel Bij de Leij en Bob Wijtsma. Naast bandprojecten ben ik op dit moment ook bezig met het schrijven en opnemen van mijn eerste solomateriaal.

Gitaardocent

Gitaar- en muziekles geven doe ik al vanaf 2008 met veel passie en enthousiasme. Inmiddels heb ik honderden leerlingen geholpen, gecoacht en begeleid om de eerste stappen te zetten of beter te worden op de gitaar of als muzikanten. Ik heb ruime ervaring met het geven van prive- en groepslessen bij diverse muziekscholen, bedrijven, in mijn eigen lespraktijk en online wereldwijd via Zoom, Skype en Microsoft Teams. Veel (oud-)leerlingen van mij hebben de stap genomen om eigen muziek uit te brengen, in bands te gaan spelen en/of met succes toelatingsexamen af te leggen voor een MBO of HBO muziekopleiding. Mijn lesmethode is modern, flexibel, persoonlijk en gestructureerd - jouw leerdoelen

Gevestigd in

  • Voorburg

Leslocatie

  • Voorburg
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

Duidelijke uitleg!

Ik ben geen beginner meer en zat echt vast in mijn eigen gewoontes. Na iedere les van Lennert groei ik. Hij legt het duidelijk uit en heeft veel kennis. Zijn les methode is echt pakkend en op maat. Hij verdiept zich goed in wat je precies wilt en helpt je daarna goed op weg je doel te bereiken. Een echte aanrader in ieder genre. Lennert bedankt!
Dinant J.

Ook prima video gitaarlessen!

Ik moest even wennen om als ervaren muzikant weer in een 'les' te zitten, wat Lennert goed heeft opgepakt. Hij is duidelijk en helder en kan ook de muziektheorie simpel en praktisch uitleggen. Ook een videoles van hem werkt prima, je kan merken dat hij veel ervaring heeft in het maken van video-instructies. De voorzieningen in zijn lesruimte zijn ook prima + (voor wie dat relevant is) altijd parkeren voor de deur :). Ik kan Lennert van harte aanbevelen!
Peter C.

Geduldige gitaarleraar!

Een aantal leuke lessen gehad van Lennert. Hij is geduldig, legt alles goed uit en is flexibel in wat je wilt leren.
Job V.

Gericht op wat je wilt leren!

Leuke lessen! Echt gericht op wat je zelf wil leren. Daarnaast heeft Lennert er met zijn enthousiasme echt voor gezorgd dat ik leer kijken naar mezelf en hoe veel ik eigenlijk al kan, in plaats van mezelf steeds te vergelijken met anderen. Would recommend!
Marieke

Iedere dag muziek!

Wij bieden muzieklessen voor jongeren, kinderen en volvassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in jouw buurt. Beginner of meer ervaren met muziek?  Volg je droom, ontdek en verleg je grenzen!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."
Jack DeJohnette - Drummer