Carolien van Tol
Zangles

Zingen vanuit je hart!

Iedereen is welkom in mijn zangpraktijk, van eerste keer zangles tot semi professional. Als zangdocent heb ik ervaring met begeleiding van jongeren, kinderen en volwassenen. Het allerbelangrijkste vind ik een gezond en optimaal stemgebruik. Dit bereik je het beste als je ook nog eens plezier hebt in wat je doet!

Wat kun je verwachten?

Ademtechniek, ontspannen houding, Alexander Techniek, plaatsing van je stem, zuiver zingen, noten lezen, solfège, ritmegevoel, mooi repertoire, interpretatie van de muziek en de tekst.

Genre

Klassiek (solo en koorzang), muziektheater, musical, pop/ lichte muziek en singer songwriter. We werken aan jouw favoriete muziek!

Zingen in een koor

Zoek je iemand die jou kan ondersteunen met lastige koorpartijen? Leuk! Laten we samen de uitdaging aangaan en zorgen dat je moeilijke solo’s of koorpartijen mooi en ontspannen kunt zingen.

Gezond stemgebruik

Er lopen flink wat mensen rond die bij een logopedist of K.N.O. arts het advies krijgen om zangles te gaan nemen. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan en cursussen gevolgd om deze groep nog beter te kunnen helpen.

Breed georiënteerd

Ik werk vanuit verschillende invalshoeken, denk hierbij aan; Lichtenberger, EVTS, CVT, Barok, het Klassieke Lied, Zen en Zang en Connected Singing.

Leeromgeving

In mijn lespraktijk vind ik het belangrijk dat jij je prettig voelt. Hoe meer ontspannen/open je bent, des te beter kun je de nieuwe informatie die ik je aanbied verwerken.

Jouw geluid

Iedere stem is uniek, we klinken allemaal anders. Jouw stem kunnen we volop laten klinken door aan ontspanning in de kaak en tong te werken, een actieve houding en je muzikaliteit aan te spreken!

Beroeps worden?

Wil jij graag auditie voor een vakopleiding gaan doen? Kom langs, dan maken we een plan van aanpak. De ervaring leert dat als je op tijd begint en hard werkt, je veel kunt bereiken!

Heb je een optreden?

In de les werken we aan techniek en interpretatie. Dit zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt. Ook krijg je tips hoe je tijdens het optreden de zenuwen kunt laten zijn en je kunt focussen op de muziek.

Singer Songwriter

Ben je een singer songwriter en zit je vocaal vast?
Kom op les en we zoeken samen uit hoe we jouw liedjes vocaal naar een hoger plan kunnen krijgen. Altijd in samenspraak zodat we jouw ideeën en unieke klank behouden (en zelfs vergroten).

Over Carolien

Na een vooropleiding klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium, heb ik mijn bachelor Muziektheater aan het Conservatorium in Alkmaar gehaald. Vervolgens heb ik les gehad van Lenie van den Heuvel en vele masterclasses gevolgd bij o.a. Maarten Koningsberger, Francis van Broekhuizen, Nelly Miricioiu.
Vanaf mijn studententijd geef ik al privé zangles en coaching tijdens projecten.
Ook heb ik lesgegeven bij het Jeugdtheaterhuis in Gouda (6 tot 17 jaar) en bij het LAK in Leiden (17+).
Naast zangles geven in mijn praktijk zing ik op veel gelegenheden en maak ik zelf klassieke muziek theatervoorstellingen voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Nascholing

Door mijn lidmaatschap van de NVZ (Nederlandse Vereniging Zangpedagogen) ben jij ervan verzekerd dat ik minimaal 2 keer per jaar een workshop/masterclass volg. Zo blijf ik scherp en kan ik mijn leerlingen verrijken met nieuwe inzichten.

If I cannot fly, let me sing... Stephen Sondheim

Contact Carolien van Tol

Kinderliedjes met Sparkle!

Lieve Carolien
Wat ik zo leuk vind aan jouw zangles, is dat je mij met mijn eigen kinderrepetoire helpt. En dat ik van jou leer hoe ik dat weer met een “sparkle” over kan brengen!
Jacqueline

Positief en vrolijk!

Er is een fijne sfeer; laagdrempelig (ik voelde mij direct welkom), energiek, positief, vrolijk. Ik loop altijd helemaal herboren de deur uit. Naast dat ik leer over zang, brengt het mij ook een stukje persoonlijke groei op het gebied van zelfvertrouwen, durf.
Kim

Beter begrip van mijn stem!

Ik volg nu al meer dan een jaar zangles bij Carolien. Haar lessen zijn geweldig, ze weet iedere keer weer precies wat ik nodig heb om verder te kunnen. Met elk lied dat ze aanraadt leer ik weer iets nieuws. Tijdens de zangles van Carolien ervaar ik een balans tussen denken en voelen - normaal zit ik vooral veel in mijn hoofd. Door de lessen van Carolien heb ik een beter begrip van mijn stem en stemgebruik gekregen. Haar enthousiasme en liefde voor zingen en muziek straalt ze elke les uit. Ik kan iedereen die van zingen houdt aanbevelen om op les te gaan bij Carolien.
Ellen W.

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles en zangles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, in onze eigen lespraktijk. Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel en zing de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!