Katerina Orfanoudaki, professional enthusiastic harpsichord teacher in Weesp, Diemen, Muiden, Amstelveen area.

Katerina Orfanoudaki klavecimbellessen in Weesp

Klavecimbelles Weesp

Houd je van barokmuziek? Hier is je kans om de Koningin van de instrumenten te leren kennen, het klavecimbel! Voor wie het nog niet kent: het klavecimbel is een toetsinstrument dat zijn gloriedagen beleefde tussen de 15e en 18e eeuw. J.S. Bach, F. Couperin en D. Scarlatti onder anderen schreven er muziek voor!

Alle niveaus

Is dit je eerste kennismaking met barokmuziek? Of ben je een ervaren klavecinist die zijn/haar spel wil verbeteren en basso continuo beter wil begrijpen? Ik ben Katerina Orfanoudaki, klaveciniste en enthousiaste docent in Weesp.

Locatie

Ik geef les in mijn eigen studio aan huis in Weesp, maar ik kan ook bij jou thuis lesgeven in Weesp, Diemen, Amstelveen en eventueel Amsterdam.

Beginners

Of je piano hebt gespeeld of niet, het is altijd een goed idee om het klavecimbel eens te proberen. De aanslag van de toetsen en het geluid zijn heel verschillend en mensen denken vaak dat je er geen dynamiek mee kunt maken. Het is net alsof je een harp met een toetsenbord bespeelt, echt iets nieuws!

Alle leeftijden

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt en of je muzikale ervaring hebt of niet: samen gaan we de wereld van het klavecimbel ontdekken en alle manieren verkennen waarop je expressief kunt zijn via het klavecimbel.

Wat kun je verwachten?

We zullen alle verschillende stijlen muziek voor klavecimbel in de barokperiode langsgaan: de Franse, Italiaanse en Duitse en wat elke soort zo speciaal maakt. We beginnen met basistechnieken en het boek 'De Kunst van het Klavecimbel Spelen' van F. Couperin.

Geen dag zonder Bach

Natuurlijk speel je ook inventies en kleine stukjes van Bach en suites van Bohm en Buxtehude. Je leert verschillende stijlen kennen uit de barok- en de vroeg-klassieke periode. Maar ook Haydn componeerde nog muziek voor het klavecimbel!

Ornamentatie en improvisatie

Ik zal je meenemen in de fantastische wereld van ornamentatie techniek. We gebruiken tabellen met viersieringen van diverse componisten. Ook geef ik je tips en oefeningen om improvisatie te oefenen. Het is vooral heel leuk en uitdagend om te leren improviseren in de stijl van een bepaalde componist.

Basso continuo

Ontdek de kunst van het basso continuo spelen en begeleiden. We beginnen met basale muziektheorie, waarbij we focussen op harmonieën en akkoorden. Hierdoor kun je al snel samen met anderen muziek maken! Ben je nieuwsgierig? Vraag een proefles aan en kijk of het wat voor je is!

Gevorderden

Ben je al meer gevorderd, dan is het leuk om je kennis en inzicht van de historische uitvoeringspraktijk te vergroten. We zullen daarbij in historische bronnen kijken en traktaten lezen en in de praktijk toepassen wat je ontdekt hebt!

Tempo Rubato

Ik deel graag mijn kennis op het gebied van aanslag, techniek en becijferde baslijnen. Leer Tempo Rubato: het onafhankelijk van elkaar gebruiken van beide handen, zodat elke stem zijn eigen karakter kan krijgen en je echt polyfoon kunt spelen.

Moderne muziek

Het klavecimbel mag dan een eeuwenoud instrument zijn, er wordt ook nieuwe muziek voor geschreven. Ontdek nieuwe muziek en de technieken die daarbij horen.

Online klavecimbellessen

Ik geef ook online les en dat doe ik met inspiratie en motivatie. Zowel beginners als gevorderden kunnen daar gebruik van maken. Vraag een proefles aan of probeer het 3-lessen-starterspakket

Over Katerina

Ik kom uit Griekenland, van het prachtige eiland Kreta. Ik begon met muzieklessen toen ik 10 was. Mijn bachelor in muziek heb ik in Griekenland gehaald aan de Ionische universiteit en daarna heb ik mijn studie voortgezet aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast de Anthina Fytika heb ik de pedagogiek van de piano bestudeerd en nieuwe methodes geleerd. Zoals ik het zie, vraagt muziekles geven veel creativiteit, en leren zowel de leerling als de docent allerlei nieuwe dingen in dat proces!

Gevestigd in

  • Weesp

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Grieks
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein