Jacopo Ristori - celloles in Zwolle Wapenveld en celloles aan huis. Ook Barokcello voor gevorderden en beginners

Jacopo Ristori Cellolessen in Zwolle

Celloles  Zwolle -Wapenveld

Zoek je een motiverende celloleraar voor je kind? Ga je voor het eerst celloles nemen en heb je nog geen muzikale achtergrond, of speel je al een tijd en kom je met bepaalde dingen in je spel niet verder? Wil je graag efficienter studeren, tenorsleutel kunnen lezen en aan die mooie warme celloklank werken?

Even voorstellen!

Ik ben Jacopo Ristori, enthousiast professioneel celloleraar in Zwolle, Wapenveld. Mijn lessen zijn voor leerlingen van alle leeftijden en worden gegeven in het Nederlands, Engels en Italiaans. Beginners tot zeer gevorderd welkom!

Waar zijn de lessen?

Je krijgt privéles en ik geef de lessen bij mij thuis, of in overleg bij jou aan huis in omgeving Zwolle. Online cellolessen zijn natuurlijk ook mogelijk!

Goede methode

Toen ik begon met lesgeven begreep ik meteen: zonder een goede methode is het moeilijk om beter te worden, en zonder verbetering kun je gefrustreerd raken, in plaats van dat je plezier haalt uit het spelen. Jouw doel is mijn doel en we zullen samen naar de beste muzikale ervaring toewerken.

Celloles voor kinderen

Met kinderen die jonger zijn dan 9 jaar, begin ik met het ontwikkelen van hun muzikaliteit door luister- en ritmische oefeningen te doen. (bijv. zingen, ritmes klappen en toonhoogte herkennen). Daarnaast zullen we op speelse manier de cello gaan verkennen en al snel samen eenvoudige liedjes spelen. Mijn doel is dat kinderen plezier hebben in de lessen en zich goed voelen met het instrument.

Beginners

Kinderen die wat ouder zijn of volwassenen die beginnen met cello spelen, maken gebruik van de Dotzauer-methode. Zo leer je noten lezen en cello spelen tegelijkertijd. De eerste lessen besteden we aan streektechniek, tokkelen (pizzicato) en het plaatsen van je vingers op de snaren. Al snel beginnen we met het spelen van leuke liedjes.

Meer ervaren cellist

De Dotzauer-methode houden we steeds bij de hand. Dit helpt om de streektechniek (bijv. nieuwe soorten streken, spiccato, staccato, legato en snaarovergangen) en de techniek van de linkerhand (zuiverheid, nieuwe posities, duimpositie, vibrato, etc.) aan te leren en verder te ontwikkelen.

Gevorderd

We richten ons op moeilijker stukken en etudes uit het cellorepertoire (bijv. van Franchomme, Duport, Popper, Piatti). Techniek en muzikale expressie gaan hand in hand! Ik zoek repertoire wat aansluit bij je doelen en wensen. Neem eventueel orkestpartijen of repertoire-suggesties mee naar les!

Barokcello spelen?

Als specialist oude muziek, op barokcello, ga ik natuurlijk graag met je aan de slag! Ontwikkel je vaardigheden van specifieke speelmanieren en kennis van ornamentiek. Vergroot je inzicht in basso continuospel en historische context. Spelen op darmsnaren vraagt een speciale benadering van klankvorming en techniek, waar we uitgebreid aandacht aan zullen besteden.

Ensembles

Ik speel veel kamermuziek en het is mijn favoriete vorm van muziek maken. Je bent van harte welkom om met je ensemble te komen voor coaching.

Over Jacopo

Jacopo behaalde zijn diploma in Genua bij Nevio Zanardi en zijn masterdiploma in Alessandria bij Claudio Merlo in 2010.
Belangrijk was de ontmoeting met Antonio Meneses bij wie hij twee jaar studeerde en zijn technische en muzikale vaardigheden verder verbeterde. Jacopo werkte jarenlang in Italie als freelance cellist en ontwikkelde gedurende die periode belangstelling voor de historische uitvoeringspraktijk.
In 2016 verhuisde hij naar Nederland om bij Viola de Hoog aan het Utrechts Conservatorium te studeren. Hij verdiepte en verbreedde zijn kennis en in juni 2019 behaalde hij zijn masterdiploma in historische cello met onderscheiding van de hele jury.

Music is beautiful, music is joy, music is life - My first teacher Nevio Zanardi

Gevestigd in

  • Zwolle

Leslocatie

  • Aan huis
  • Zwolle Wapenveld
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Italiaans
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein