Waarom privé muziekles?

Muziekles van topmusici

Persoonlijke aandacht

De magie van muziek en de mogelijkheden om je passie te ontdekken, te beleven en te uiten zijn oneindig! Als je muziek wilt maken op een manier die jou een goed gevoel geeft, moet je daar best veel tijd en aandacht in investeren. Maar ook goed en deskundig begeleid bij worden. Instrumentalist of vocalist, altijd werk je aan de kwaliteit van je klank en aan de ontwikkeling van je muzikaliteit. Je techniek stelt je, als het goed is, instaat om uiting te geven aan je gevoel en je muzikale stroom. Je oefent toonladders, speciale oefeningen, etudes, voordrachtstukken en orkest- of ensemblepartijen. Een ontspannen houding, de juiste techniek en effectief studeren leer je met persoonlijke tips en aanwijzingen van een betrokken en ervaren docent.

Een docent die bij je past

De persoonlijke aandacht en prettige sfeer in de prive muzieklessen leveren een niet te onderschatten bijdrage aan je leerproces. Live contact is een belangrijk onderdeel van musiceren en dus van je les. Een docent die zich in jou verdiept en begrijpt waar je naar op zoek bent, kan je beter begeleiden. De instructies worden helemaal op jouw doelen afgestemd, zodat je in je eigen tempo progressie maakt.

Spiegelneuronen

Wanneer je van heel dichtbij meemaakt hoe een ervaren musicus zingt of speelt, leer je op een heel directe manier. Uiteraard moet je open zijn en goed kijken, voelen en luisteren. Je pakt middels spiegelneuronen de informatie op en wat je waarneemt kun je direct proberen na te doen. Je zult verbaasd zijn! Je docent kan je bijsturen en je gaat zo echt de diepte in om wat je aan het leren bent onder de knie te krijgen!

Ontdek steeds meer

Als je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt ontdek je steeds meer achtergronden en groeit je kennis en inzicht in de techniek van zingen en spelen. Je verstevigt je muzikale basis ook met muziektheorie, om de inspiratie en structuur van de muziek die je speelt beter te kunnen begrijpen. Wat je gevoelsmatig misschien al goed deed, kun je dan bewuster integreren in je vertolking. Het merken van je groei en vorderingen zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. Als je een klik hebt met een docent die je kunt vertrouwen en waar jij je prettig bij voelt heb je de beste uitgangspositie om met plezier met muziek bezig te zijn.

De zin van zangles!

Als zanger heb je veel oefening nodig. Zingen heeft veel raakvlakken met het bespelen van een instrument, maar er zijn grote verschillen. Allereerst is je instrument een deel van je lichaam en direct verbonden met je persoonlijkheid en karakter.  Je stem heeft direct verbinding met de conditie van je lichaam. Goed omgaan met je fysiek is uiteraard voor iedereen belangrijk, en al helemaal als je vrij en lekker wilt zingen. Een ervaren zangdocent weet exact wat dat betekent en kan je dat helder uitleggen. Je stem in goede conditie brengen en houden is prioriteit, dus daar krijg je tips en waardevolle adviezen voor.
Daarnaast werk je aan repertoire, lied, opera, songwriter, musical, popsongs, jazz, Turkse muziek of wat je wilt! Je ontdekt en ontwikkelt een scala van verschillende klanken en expressies. Het fijne is dat je docent overzicht heeft wat jouw stem kan en waar je behoefte aan hebt om vrijer en mooier te kunnen zingen. Samen met je docent ontdek je de beste en leukste  weg om je doelen te bereiken.

Logisch

Je gaat beginnen met muziekles, maar ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig speelt en merkt dat je niet verder komt, het is logisch dat je op zoek bent naar een echte docent die je begrijpt en verder helpt en inspireert. Met privéles krijg je, eventueel ook online, precies die aanwijzingen die je nodig hebt om op een hoger niveau te kunnen musiceren.

Live muzieklessen!

Natuurlijk is het leuk en best handig om via YouTube  informatie te krijgen. Je kunt zeker goede tips en geweldige instructies proberen op te volgen. Maar wij weten dat je op een gegeven moment echt vast loopt, fouten gaat instuderen en niet verder komt. Eenvoudig omdat je geen live feedback krijgt op wat je aan het doen bent. Jij legt de lat zo hoog als je zelf wilt, toch?
De interactie tussen jou en je docent en de beleving van geluid, sfeer en akoestiek in een live muziekles maken je les speciaal. Bij het zingen of het bespelen van een instrument gaat het, naast het aanleren en ontwikkelen van de juiste instrumentale- of vocale techniek, natuurlijk vooral over persoonlijk contact, klank en expressie. Luisteren, goed kijken, voordoen en nadoen (spiegelneuronen), het werkt super in de live lessen.

Valkuil

Het klinkt als je net met een nieuw stuk of nummer begint echt niet zoals je wilt. Lang en vaak oefenen op iets wat je onder de knie wilt krijgen zou de manier zijn...Maar pas op! Je herhaalt een lastige passage eindeloos veel keren en als je niet goed weet wat je doet, studeer je dus je 'fouten' grondig in! Zonde van je tijd! Het kost jou en je docent veel moeite om dit te vervangen door hoe het wél zou moeten!

Hoe dan wel?

Het aanleren van hoe en wat je studeert is de beste manier als je 'lekker en ontspannen wilt kunnen muziekmaken. Je speelt of zingt voor je plezier, toch? Des te belangrijker dat je met geduld, creativiteit en inzicht aan de slag gaat om direct het juiste aan te leren. Een goede en ervaren leraar helpt je hiermee.

Het gaat om het proces?

Plezier in het maken van muziek en in het oefenen zelf zijn nauw verbonden. Het belangrijkste is dat het proces zelf, het trainen, oefenen, studeren, of hoe je het ook  noemt, aantrekkelijk is. Dat is best een kunst!  In de muzieklessen besteden we daar veel aandacht aan. Spelen, je nieuwsgierigheid volgen, nieuwe dingen ontdekken en daardoor uitdaging en plezier vinden in het proces.

Geef muzieklessen cadeau!

Hoe leuk is het om met een Muziekles Cadeaubon een vriend, vriendin, familielid of kennis een zetje in de rug te geven? Een stimulans om de stap te zetten om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Muzieklessen cadeau geven is een persoonlijk gebaar van verbinding en enthousiasme! Kies een docent en bestel hier direct bij de docent je Muziekles Cadeaubon van 3 lessen van 30 minuten.

Muziekinstrument huren of kopen?

Als je nog geen instrument hebt, of een beter instrument zoekt, kan je docent je daar altijd bij helpen en in adviseren. Bekijk hier vertrouwde adressen voor instrumenten verhuur, koop en reparatie.

Online lessen

Soms geef je tóch de voorkeur aan online muzieklessen. Geen probleem!  Online lessen bieden heldere instructies, feedback en tips waarmee je weer verder kunt. Een goed alternatief om het contact met je docent te onderhouden in tijden dat je de deur niet uit wilt, of wanneer je in het buitenland verblijft.

Leslocatie

De lessen worden in de studio of lesruimte van de docent gegeven. Vanzelfsprekend zorgen we voor een prettige en geventileerde lesruimte, zodat je zonder problemen naar je les kunt gaan.

Muziekles bij jou aan huis

Sommige docenten kunnen ook bij jou aan huis komen voor de lessen. Overleg dit met de leraar van je keuze.

Professionele docenten

Vivaldi Music Lessons vertegenwoordigt zelfstandige professionele muziekdocenten en biedt instrumentale muzieklessen en zanglessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Of je een beginner bent of juist meer gevorderd; wij zijn enthousiaste en ervaren musici die naast optreden ook lesgeven belangrijk en leuk vinden.

Proefles - Strippenkaart

De proefles kost € 25,- Bij aanschaf van je eerste leskaart is de proefles gratis en ontvang je het bedrag van de proefles (€25,-) terug.

Ontdek Muziek!

Muziekles voor jonge kinderen is belangrijk. Jonge kinderen zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek. Door muziek wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek stimuleert bovendien het taalgevoel en bevordert de motoriek. Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ontdek Muziek! Laat kleuters op speelse manier kennismaken met de basisbeginselen van muziek, gitaar, ukulele, blokfluit, piano, liedjes zingen, klappen en bewegingssplletjes.

Beginners 

In de privélessen of groepslessen leer je de basisbeginselen van je instrument/omgaan met je stem, ritmes, basis muziektheorie en notenlezen. Onder deskundige leiding en met modern lesmateriaal werk je aan de ontwikkeling van je techniek en muzikaliteit.

Gevorderden

In een privéles verdiep jij je in het uitgebreide repertoire en breng jij je techniek en muzikaliteit op een hoger niveau. Professionele en inspirerende muzikanten delen hun passie voor muziek met jou!

Je favoriete muziek

Jouw inbreng in de les is van belang en uiteraard speel je de muziek die jou raakt. Dit kan uiteenlopen van barok, klassiek tot pop, geïmproviseerde muziek, jazz folk, songwriter of muziekproductie. Je kunt met je docent werken aan de voorbereiding van een optreden, solo, kamermuziek- koor- of orkestpartijen, en...plezier in muziek staat voorop!

 

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza