Bas de Rode
Celloles

Celloles voor volwassenen en kinderen

Muziek maken is voor alle leeftijden (ik geef les aan leerlingen vanaf 5 jaar oud). Zoek je een ervaren én enthousiaste cellodocent in Amsterdam of omgeving en wil je weten of het iets voor jou is, neem dan contact met me op.

Beginners en gevorderden

Beginnen met cellospelen, na een onderbreking de draad weer oppakken of als meer gevorderd cellist je spel naar een hoger niveau brengen? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden en mijn manier van lesgeven. Boek een proefles!

Celloles bij jou aan huis?

De cellolessen worden in mijn eigen lesruimte gegeven in Amsterdam, vlakbij de Haarlemmerweg. Woon je in of rond de volgende plaatsen, dan kunnen de lessen eventueel bij je thuis gegeven worden:

  • Amsterdam
  • Haarlem
  • Heemstede/ Aerdenhout
  • Omgeving Lisse
  • Purmerend

Beginnen met cello spelen?

Altijd al willen beginnen met de cello en nu is het zover? Je leert met leuk en progressief lesmateriaal de basis van cellospel. Je speelt al snel liedjes, eenvoudige oefeningen en de eerste voordrachtstukken!

Wat doen we in de les?

Tijdens mijn lessen werken we aan etudes en toonladders maar ook aan duo’s en voordrachtstukken. Hierbij komen bijvoorbeeld vollere toon, soepel vibrato, positiespel en streektechniek aan bod.

Notenlezen en duo's spelen!

Vanaf het begin leer je noten lezen en basis muziektheorie. We werken samen aan een ontspannen houding tijdens het spelen. Vanaf het begin al spelen we zoveel mogelijk samen. We spelen duo's!

Gevorderden - uitdaging en ontspanning!

Ben je gevorderd cellist en wil jij je techniek opfrissen of aan interpretatie van je favoriete cellomuziek werken? Wil je de lat wat hoger gaan leggen de komende tijd en meer gevoel in je spel brengen? Dan help ik je graag.

Cello en piano?

Misschien speel je al samen met een pianist of heb je een ensemble waarmee je juist opzoek bent naar iemand die luistert naar de balans en die coacht. Neem dan ook gerust contact op met mij op. Ik begeleid ook ensembles met verschillende instrumenten. Uiteindelijk staat plezier hebben in het (samen) muziek maken voorop!

Orkestpartijen en kamermuziek

Streken en vingerzettingen of begeleiding bij die lastige solo? Neem je orkest- en kamermuziekpartijen mee! Ik werk al jarenlang in verschillende beroepsorkesten en speel in veel verschillende ensembles en kan je hier zeker bij helpen.

Bas de Rode

Al sinds mij 11e speel ik cello. Mijn opleiding leidde me langs de conservatoria van Enschede (Robert Dispa), Amsterdam (Michel Dispa), Berlijn (Markus Nyikos) en Rotterdam (Herre-Jan Stegenga). Jaren lang speelde ik in het Lagos Ensemble, dat voort kwam uit het Lagos Strijkkwartet, maar ook het Cello-octet Conjunto Ibérico (tegenwoordig Cello-octet Amsterdam) en het Aeolus Cello Kwartet. Naast lesgeven en kamermuziek maken speel ik als zelfstandig musicus in diverse beroepsorkesten in Nederland. In de loop der jaren heb ik aan diverse kamermuziek festivals deelgenomen, zoals het ‘Gubaidolina festival’ en het ‘Kagel festival’ waar ik met de componisten zelf kon werken en het festival rond violiste Janine Jansen. Mijn spel is sterk beïnvloed door talrijke masterclasses en cursussen bij bekende kamermusici zoals leden van het Brodsky kwartet, het Amadeus kwartet, het Alban Berg kwartet en het Guarneri kwartet. Maar ook door internationaal befaamde musici zoals Nathaniël Rosen, Mark Lubotsky, Janos Starker, Dmitri Ferschtman en Jerome Lowenthal (Julliard School of Music, NY).

When words leave off, music begins - Heinrich Heine

Contact Bas de Rode

Nooit te laat om te beginnen!

Ik ben later met celloles begonnen en vorder door druk werkend en privéleven niet snel, maar ben heel blij met elk stuk wat mooi klinkt. Ik kom dan heel blij van les terug en de hele week blijft de muziek in mijn hoofd. Ook het samenspelen is heel leuk en stimulerend.
Dorine

Super leuk!

Hoi, ik ben Julie en ik ben 10 jaar ik speel bijna 3 jaar cello en ik vind het super leuk om te doen. Bas is een leraar die aardig is en iets uitlegt als je iets vraagt. Ik vind Bas een hele goede leraar, omdat hij humor heeft en je tegelijkertijd wat leert. En ik hoop dat ik nog meer dan 100 jaar les bij hem heb!
Julie

Triggering Cello Lessons

Jouw lessen zijn positief, inspirerend, triggering, gedegen en vooral leuk!
Sophie

Bas is the best!

Bas is the best, want na zijn cello-les, kun je niet meer cello-less leven!
Lenny

Celloles, een feest!

Nooit gedacht dat ik na mijn 60e nog mijn droominstrument zou gaan leren bespelen. Dankzij Bas’ kundige, kritische maar bevlogen én geduldige aanpak, kom ik elke week verder en zijn les en studie een feest!
Marie

Super enthousiast!

Ik heb pas een paar maanden les en ben super enthousiast. Alhoewel niet alles vanzelf gaat blijft Bas geduldig, optimistisch en zeer gedreven. Zijn lessen zijn serieus, maar ook gezellig en vol humor. Kortom, een geboren docent !
Miep

Unbedingt empfehlenswert!

Was fur ein kompetenter und zugleich einfühlsamer und humorvoller Cellolehrer, der noch dazu fließend Deutsch spricht! Ein großer Glucksfall für unseren 10-jährigen Sohn. Unbedingt empfehlenswert!
Sabine & Paul (10)

Cool Cello Tricks

Sebastian's teaching method works wonderfully for my 6 year old daughter, who
really enjoys his playfully engaging and very patient, gentle approach. She loves the
quickly learned "cool cello tricks" he often gives at the end of the class to keep the
motivation going.
Anastassiya & Sophie (6)

Het leukst!

Ik vind samenspelen het leukst!
Isabelle (10)

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles en zangles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, in onze eigen lespraktijk. Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel en zing de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!