Bas de Rode Celloles in Amsterdam

Geraakt door de prachtige celloklank?

Is cellospelen een langekoesterde wens en ga je er eindelijk mee beginnen? Genieten van de warme klank die je zelf gaat leren maken? Of heb je vroeger gespeeld en wil je na een onderbreking de draad weer oppakken? Ben je meer gevorderd cellist en zoek je motivatie en tips om je spel naar een hoger niveau brengen? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden en mijn manier van lesgeven. Benieuwd? Boek een proefles!

Online celloles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Celloles bij jou aan huis

Mijn eigen lesruimte is in Amsterdam, vlakbij de Haarlemmerweg. Woon je in of rond de volgende plaatsen, dan kunnen de lessen eventueel bij jou thuis gegeven worden

  • Amsterdam
  • Haarlem
  • Heemstede/ Aerdenhout
  • Omgeving Lisse
  • Purmerend

Beginners

Muziek maken is voor alle leeftijden (ik geef les aan leerlingen vanaf 5 jaar oud). Zoek je een ervaren enthousiaste cellodocent en wil je weten of het iets voor jou is, neem dan contact met me op.  Je leert met leuk en progressief lesmateriaal de basis van cellospel. Je speelt al snel liedjes, eenvoudige oefeningen en de eerste voordrachtstukken!

Duo's spelen!

Vanaf het begin leer je noten lezen en basis muziektheorie. We werken samen aan een ontspannen houding tijdens het spelen. Vanaf het begin al spelen we zoveel mogelijk samen. We spelen duo's!

Gevorderden

Ben je gevorderd cellist en wil jij je techniek opfrissen en tegelijkertijd aan interpretatie van je favoriete cellomuziek werken? Wil je de lat wat hoger gaan leggen en meer gevoel in je spel kunnen brengen? Dan help ik je graag.

Wat doen we in de les?

Tijdens mijn lessen werken we aan etudes en toonladders maar ook aan duo's en voordrachtstukken. Hierbij komen bijvoorbeeld vollere toon, soepel vibrato, positiespel en streektechniek aan bod.

Cello en piano?

Misschien speel je al samen met een pianist of heb je een ensemble waarmee je juist opzoek bent naar iemand die luistert naar de balans en die coacht. Neem dan ook gerust contact op met mij op. Ik begeleid ook ensembles met verschillende instrumenten. Uiteindelijk staat plezier hebben in het (samen) muziek maken voorop!

Orkestpartijen en kamermuziek

 Met meer gemak kunnen spelen in je orkest en meer genieten van de muziek? Tips bij streken en vingerzettingen of begeleiding bij die lastige passage in je orkestpartij? Neem je orkest- en kamermuziekpartijen mee naar je les! Ik werk al jarenlang in verschillende beroepsorkesten en speel in veel verschillende ensembles en kan je hier zeker bij helpen.

Bas de Rode

Al sinds mij 11e speel ik cello. Mijn opleiding leidde me langs de conservatoria van Enschede (Robert Dispa), Amsterdam (Michel Dispa), Berlijn (Markus Nyikos) en Rotterdam (Herre-Jan Stegenga). Jaren lang speelde ik in het Lagos Ensemble, dat voort kwam uit het Lagos Strijkkwartet, maar ook het Cello-octet Conjunto Ibérico (tegenwoordig Cello-octet Amsterdam) en het Aeolus Cello Kwartet. Naast lesgeven en kamermuziek maken speel ik als zelfstandig musicus in diverse beroepsorkesten in Nederland. In de loop der jaren heb ik aan diverse kamermuziek festivals deelgenomen, zoals het ‘Gubaidolina festival’ en het ‘Kagel festival’ waar ik met de componisten zelf kon werken en het festival rond violiste Janine Jansen. Mijn spel is sterk beïnvloed door talrijke masterclasses en cursussen bij bekende kamermusici zoals leden van het Brodsky kwartet, het Amadeus kwartet, het Alban Berg kwartet en het Guarneri kwartet. Maar ook door internationaal befaamde musici zoals Nathaniël Rosen, Mark Lubotsky, Janos Starker, Dmitri Ferschtman en Jerome Lowenthal (Julliard School of Music, NY).

When words leave off, music begins - Heinrich Heine

Het leukst!

Ik vind samenspelen het leukst!
Isabelle (10)

Super enthousiast!

Ik heb pas een paar maanden les en ben super enthousiast. Alhoewel niet alles vanzelf gaat blijft Bas geduldig, optimistisch en zeer gedreven. Zijn lessen zijn serieus, maar ook gezellig en vol humor. Kortom, een geboren docent !
Miep

Bas is the best!

Bas is the best, want na zijn cello-les, kun je niet meer cello-less leven!
Lenny

Cool Cello Tricks

Sebastian's teaching method works wonderfully for my 6 year old daughter, who
really enjoys his playfully engaging and very patient, gentle approach. She loves the
quickly learned "cool cello tricks" he often gives at the end of the class to keep the
motivation going.
Anastassiya & Sophie (6)

Nooit te laat om te beginnen!

Ik ben later met celloles begonnen en vorder door druk werkend en privéleven niet snel, maar ben heel blij met elk stuk wat mooi klinkt. Ik kom dan heel blij van les terug en de hele week blijft de muziek in mijn hoofd. Ook het samenspelen is heel leuk en stimulerend.
Dorine

Celloles, een feest!

Nooit gedacht dat ik na mijn 60e nog mijn droominstrument zou gaan leren bespelen. Dankzij Bas’ kundige, kritische maar bevlogen én geduldige aanpak, kom ik elke week verder en zijn les en studie een feest!
Marie

Super leuk!

Hoi, ik ben Julie en ik ben 10 jaar ik speel bijna 3 jaar cello en ik vind het super leuk om te doen. Bas is een leraar die aardig is en iets uitlegt als je iets vraagt. Ik vind Bas een hele goede leraar, omdat hij humor heeft en je tegelijkertijd wat leert. En ik hoop dat ik nog meer dan 100 jaar les bij hem heb!
Julie

Unbedingt empfehlenswert!

Was fur ein kompetenter und zugleich einfühlsamer und humorvoller Cellolehrer, der noch dazu fließend Deutsch spricht! Ein großer Glucksfall für unseren 10-jährigen Sohn. Unbedingt empfehlenswert!
Sabine & Paul (10)

Triggering Cello Lessons

Jouw lessen zijn positief, inspirerend, triggering, gedegen en vooral leuk!
Sophie

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza