Waarom privé muziekles?

Muziekles van topmusici

Herken je dit?

Misschien probeer je in je eentje of via YouTube een instrument te leren spelen? Je favoriete instrument lijkt te moeilijk om het op een behoorlijke manier onder de knie te krijgen? Je krijgt heesheid of stemproblemen met zingen en je denkt dat je geen mooie stem hebt? Je loopt vast en verliest het plezier, terwijl muziek juist iets is waar je blij van wordt!

De juiste volgorde

Als je muziek wilt maken op een manier die jou een goed gevoel geeft, moet je daar best veel tijd en aandacht in investeren. Als instrumentalist oefen je heel veel toonladders, oefeningen, etudes en voordrachtstukken, en ook als zanger heb je veel oefening nodig en werk je aan repertoire en een scala van verschillende klanken en expressies. je docent heeft overzicht waar je behoefte aan hebt en kiest samen met jou de beste weg om je doelen te behalen.

Logisch

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig speelt en merkt dat je niet verder komt, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte docent die je verder helpt en inspireert. Met privéles krijg je, eventueel ook online, precies die aanwijzingen die je nodig hebt om op een hoger niveau te kunnen musiceren.

Persoonlijke aandacht

De persoonlijke aandacht en prettige sfeer in de privé muzieklessen doen er toe voor je leerproces. Live contact is een belangrijk onderdeel van musiceren en van je les. Een docent die zich in jou verdiept en begrijpt waar je naar op zoek bent, kan je beter begeleiden. De instructies worden helemaal op jouw doelen afgestemd zodat je, in je eigen tempo, vorderingen maakt en gemotiveerd blijft.

Live muzieklessen!

De interactie tussen jou en je docent en de beleving van geluid, sfeer en akoestiek in een live muziekles maken je les speciaal. Bij het zingen of het bespelen van een instrument gaat het, naast het aanleren en ontwikkelen van de juiste instrumentale- of vocale techniek, natuurlijk vooral over persoonlijk contact, klank en expressie. Luisteren, goed kijken, voordoen en nadoen (spiegelneuronen), het werkt super in de live lessen.

Valkuil

Het klinkt als je net met een nieuw stuk of nummer begint echt niet zoals je wilt. Lang en vaak oefenen op iets wat je onder de knie wilt krijgen zou de manier zijn...Maar pas op! Je herhaalt een lastige passage eindeloos veel keren en als je niet goed weet wat je doet, studeer je dus je 'fouten' grondig in! Zonde van je tijd! Het kost jou en je docent veel moeite om dit te vervangen door hoe het wél zou moeten!

Hoe dan wel?

Het aanleren van hoe en wat je studeert is de beste manier als je 'lekker en ontspannen wilt kunnen muziekmaken. Je speelt of zingt voor je plezier, toch? Des te belangrijker dat je met geduld, creativiteit en inzicht aan de slag gaat om direct het juiste aan te leren. Een goede en ervaren leraar helpt je hiermee.

Het gaat om het proces?

Plezier in het maken van muziek en in het oefenen zelf zijn nauw verbonden. Het belangrijkste is dat het proces zelf, het trainen, oefenen, studeren, of hoe je het ook  noemt, aantrekkelijk is. Dat is best een kunst!  In de muzieklessen besteden we daar veel aandacht aan. Spelen, je nieuwsgierigheid volgen, nieuwe dingen ontdekken en daardoor uitdaging en plezier vinden in het proces.

Je maakt wat mee!

Hoe voel je je als je niet veel hebt kunnen oefenen? Wat gaat er door je heen als je een 'fout' maakt of kraaie-vals speelt of 'nog niet eens tot 4 kunt tellen' in een simpel liedje? 'Fouten maken' hoort bij het leerproces. Sterker nog... wat is 'fout' eigenlijk?  Je vergissen? Een 'verkeerde' noot spelen?  Een vreemd geluid uit je keel of instrument horen komen? Wij docenten kunnen daar wel tegen hoor... je bent niet de enige ;--) Een gewoonte waar je niet verder mee komt is niet hetzelfde als het spelen van een verkeerde noot.

Reken af met dat stemmetje!

Zeg liever dat je iets anders voor ogen hebt en dat je daar naar op zoek gaat! Je kwetsbaar opstellen en durven 'falen' biedt veel vrijheid.... en daardoor gaan sommige dingen in je spel of op vocaal gebied opeens vanzelf, mits je de juiste instructies hebt gekregen en ze opvolgt! Díe ervaringen opslaan in je gevoel, in je beleving, en ook in je fysiek geheugen, vormen een basis voor vocale en instrumentale voortgang. belangrijk is het loslaten van gewoontes die je belemmeren in je groei, ontwikkeling en succes!

Geef muzieklessen cadeau!

Hoe leuk is het om met een Muziekles Cadeaubon een vriend, vriendin, familielid of kennis een zetje in de rug te geven, om de stap te zetten om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan? Een persoonlijk gebaar van verbinding en enthousiasme! Kies een docent en bestel hier direct bij de docent je Muziekles Cadeaubon van 3 lessen van 30 minuten.

Muziekinstrument huren of kopen?

Als je nog geen instrument hebt, of een beter instrument zoekt, kan je docent je daar altijd bij helpen en in adviseren. Bekijk hier vertrouwde adressen voor instrumenten verhuur, koop en reparatie.

Online lessen

Soms geef je tóch de voorkeur aan online muzieklessen. Geen probleem!  Online lessen bieden heldere instructies, feedback en tips waarmee je weer verder kunt. Een goed alternatief om het contact met je docent te onderhouden in tijden dat je de deur niet uit wilt, of wanneer je in het buitenland verblijft.

Leslocatie

De lessen worden in de studio of lesruimte van de docent gegeven. Vanzelfsprekend zorgen we voor een prettige en geventileerde lesruimte, zodat je zonder problemen naar je les kunt gaan.

Muziekles bij jou aan huis

Sommige docenten kunnen ook bij jou aan huis komen voor de lessen. Overleg dit met de leraar van je keuze.

Professionele docenten

Vivaldi Music Lessons vertegenwoordigt zelfstandige professionele muziekdocenten en biedt instrumentale muzieklessen en zanglessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Of je een beginner bent of juist meer gevorderd; wij zijn enthousiaste en ervaren musici die naast optreden ook lesgeven belangrijk en leuk vinden.

Proefles - Strippenkaart

De proefles kost € 25,- Bij aanschaf van je eerste leskaart is de proefles gratis en ontvang je het bedrag van de proefles (€25,-) terug.

Ontdek Muziek!

Muziekles voor jonge kinderen is belangrijk. Jonge kinderen zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek. Door muziek wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek stimuleert bovendien het taalgevoel en bevordert de motoriek. Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ontdek Muziek! Laat kleuters op speelse manier kennismaken met de basisbeginselen van muziek, gitaar, ukulele, blokfluit, piano, liedjes zingen, klappen en bewegingssplletjes.

Beginners 

In de privélessen of groepslessen leer je de basisbeginselen van je instrument/omgaan met je stem, ritmes, basis muziektheorie en notenlezen. Onder deskundige leiding en met modern lesmateriaal werk je aan de ontwikkeling van je techniek en muzikaliteit.

Gevorderden

In een privéles verdiep jij je in het uitgebreide repertoire en breng jij je techniek en muzikaliteit op een hoger niveau. Professionele en inspirerende muzikanten delen hun passie voor muziek met jou!

Je favoriete muziek

Jouw inbreng in de les is van belang en uiteraard speel je de muziek die jou raakt. Dit kan uiteenlopen van barok, klassiek tot pop, geïmproviseerde muziek, jazz folk, songwriter of muziekproductie. Je kunt met je docent werken aan de voorbereiding van een optreden, solo, kamermuziek- koor- of orkestpartijen, en...plezier in muziek staat voorop!

 

Muziekles nemen? Boek nu je proefles!

Zingen of een instrument bespelen? Beginner of gevorderd? Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt. Boek vandaag nog je proefles, ontdek en verleg je grenzen!

" This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before!''

(Leonard Bernstein - composer, conductor, pianist)