Waarom privé muziekles?

Muziekles van topmusici

Herken je dit?

Misschien probeer je in je eentje of via YouTube een instrument te leren spelen? Je favoriete instrument lijkt te moeilijk om het op een behoorlijke manier onder de knie te krijgen? Je krijgt heesheid of stemproblemen met zingen en je denkt dat je geen mooie stem hebt? Je loopt vast en verliest het plezier, terwijl muziek juist iets is waar je blij van wordt!

Logisch

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig speelt en merkt dat je niet verder komt, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte docent die je verder helpt en inspireert. Met privéles krijg je, eventueel ook online, precies die aanwijzingen die je nodig hebt om op een hoger niveau te kunnen musiceren.

Persoonlijke aandacht

De persoonlijke aandacht en prettige sfeer in de privé muzieklessen zijn wezenlijk van belang voor je leerproces. Live contact is een belangrijk onderdeel van musiceren en van je les. Een docent die zich in jou verdiept en begrijpt waar je naar op zoek bent, kan je beter begeleiden. De instructies worden helemaal op jouw doelen afgestemd zodat je, in je eigen tempo, vorderingen maakt en gemotiveerd blijft.

Live muzieklessen!

De interactie tussen jou en je docent en de beleving van geluid, sfeer en akoestiek in een live muziekles maken je les speciaal. Bij het zingen of het bespelen van een instrument gaat het, naast het aanleren en ontwikkelen van de juiste instrumentale- of vocale techniek, natuurlijk vooral over persoonlijk contact, klank en expressie. Luisteren, goed kijken, voordoen (spiegel neuronen) en nadoen zijn wezenlijke onderdelen van de live lessen.

Muziekinstrument huren of kopen?

Als je nog geen instrument hebt, of een beter instrument zoekt, kan je docent je daar altijd bij helpen en in adviseren. Bekijk hier vertrouwde adressen voor reparatie, verkoop en verhuur van muziekinstrumenten.

Online lessen

Soms geef je tóch de voorkeur aan online muzieklessen. Geen probleem!  Online lessen bieden heldere instructies, feedback en tips waarmee je weer verder kunt. Een goed alternatief om het contact met je docent te onderhouden in tijden dat je de deur niet uit wilt, of wanneer je in het buitenland verblijft.

Leslocatie

De lessen worden in de studio of lesruimte van de docent gegeven. Vanzelfsprekend zorgen we voor een prettige en geventileerde lesruimte, zodat je zonder problemen naar je les kunt gaan.

Muziekles bij jou aan huis

Sommige docenten kunnen ook bij jou aan huis komen voor de lessen. Overleg dit met de leraar van je keuze.

Professionele docenten

Vivaldi Music Lessons vertegenwoordigt zelfstandige professionele muziekdocenten en biedt instrumentale muzieklessen en zanglessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Of je een beginner bent of juist meer gevorderd; wij zijn enthousiaste en ervaren musici die naast optreden ook lesgeven belangrijk en leuk vinden.

Proefles - Strippenkaart

De proefles kost € 25,- Bij aanschaf van je eerste leskaart is de proefles gratis en ontvang je het bedrag van de proefles (€25,-) terug.

Ontdek Muziek!

Muziekles voor jonge kinderen is belangrijk. Jonge kinderen zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek. Door muziek wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek stimuleert bovendien het taalgevoel en bevordert de motoriek. Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ontdek Muziek! Laat kleuters op speelse manier kennismaken met de basisbeginselen van muziek, gitaar, ukulele, blokfluit, piano, liedjes zingen, klappen en bewegingssplletjes.

Beginners 

In de privélessen of groepslessen leer je de basisbeginselen van je instrument/omgaan met je stem, ritmes, basis muziektheorie en notenlezen. Onder deskundige leiding en met modern lesmateriaal werk je aan de ontwikkeling van je techniek en muzikaliteit.

Gevorderden

In een privéles verdiep jij je in het uitgebreide repertoire en breng jij je techniek en muzikaliteit op een hoger niveau. Onze professionele en inspirerende muziekdocenten delen graag hun passie voor muziek met jou. 

Je favoriete muziek

Jouw inbreng in de les is van belang en uiteraard speel je de muziek die jou raakt. Dit kan uiteenlopen van klassiek tot pop, geïmproviseerde muziek, jazz folk, songwriter of muziek productie. Je kunt met je docent werken aan de voorbereiding van een optreden, solo, kamermuziek- koor- of orkestpartijen, en...plezier in muziek staat voorop!

 

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.