Altvioolles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de altvioollessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst altvioollessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren altvioolleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je altvioolleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Altvioollessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je altvioolles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een altvioolleraar en beginnen met altvioolles.

Altvioollessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je altviooltechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte altvioolleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke altvioolleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de altvioolleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een altvioolleraar om een proefles altviool te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles altviool?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van altviool goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor altviool dus het beste direct naar een ervaren altvioolleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond altviool kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé altvioollessen.

Worden de altvioollessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de altvioollessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Altvioolles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je altvioolleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles altviool belangrijk?

De klik met je altvioolleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je altvioolles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles altviool gratis?

De proefles altviool is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je altvioolleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met altvioollessen koopt.

Is altvioolles duur?

De prijs voor een privé altvioolles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met altvioollessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je altvioollessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je altvioolleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je altvioolleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je altvioolleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met altvioollessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je altvioolleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde altvioolleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Altvioollessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met altvioollessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een altvioolleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online altvioollessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online altvioollessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je altvioolleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online altvioollessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Altvioolles voor beginners en gevorderden - alle leeftijden welkom!
De altviool is bij uitstek geschikt om kamermuziek mee te spelen. Ook in een orkesten is altijd behoefte aan altviolisten! Nog nooit op een altviool gespeeld?  Maak dan een afspraak voor een proefles altviool. Neem daarna een strippenkaart van 10 lessen voor maximale flexibiliteit. Je verliest nooit een les! Speel je viool en wil je overstappen op altviool? De klank van de altviool is uniek! Typerend voor het bespelen van de altviool is de andere aanpak dan je gewend bent van je viool.  Je streek moet steviger en alles is veel groter en zwaarder. Om het echt te leren is het belangrijk van een echte altist les te hebben! Uiteraard is techniek maar ook muzikaliteit een belangrijk onderdeel van de lessen. Speel je in een ensemble, kwartet of trio? Neem via deze site contact op met onze gespecialiseerde altviooldocenten en leer om die sonore klank uit je instrument te halen! Probeer na je proefles het starterspakket van 3 lessen!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer