Klavecimbelles

Muziekles van topmusici

Klavecimbellessen voor iedereen!

Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Wat je passie ook is, klavecimbel of iets anders, door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul!

Voor wie zijn de klavecimbellessen?

  • Kinderen
  • Jongeren
  • Volwassenen
  • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst klavecimbellessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren klavecimbelleraar je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kies je klavecimbelleraar

Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de klavecimbelleraar waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles klavecimbel te boeken.

Klavecimbelles, alles op een rijtje

  • Privéles voor het beste resultaat
  • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
  • Gratis proefles bij aanschaf van een strippenkaart (normaal 25,-)
  • Klavecimbelles bij de docent of bij jou aan huis
  • Online lessen mogelijk
  • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
  • Lees hier hoe anderen hun lessen ervaren!
  • Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.

Muziekles Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 klavecimbellessen cadeau!

Klavecimbel - solo en basso continuo!

Het klavecimbel is een tokkelinstrument waarbij haakjes aan de snaren trekken, terwijl je het bespeelt alsof het een piano is! Eigenlijk is het dus een snaarinstrument, een toetseninstrument en een tokkelinstrument ineen! Het klavecimbel (Cembalo in het Italiaans) was ca. 400 jaar lang in gebruik en verdween, voor een groot deel van de 19e eeuw van het toneel. Met de herontdekking van 'oude muziek' (in de jaren '60-'80) won het klavecimbel weer aan populariteit. Tegenwoordig zijn er duizenden klavecinisten op de wereld, die het instrument solo, als continuo instrument in opera's en in kamermuziek uit de renaissance en barok, bespelen.

Waarom klavecimbelles?

Ondanks dat het veel minder populair is dan de piano, is het klavecimbel steeds meer aanwezig in ons muzikale culturele leven. Sinds de jaren 50/60, dankzij de ontwikkeling van de oude muziekbeweging en belangrijke pioniers van die tijd, zoals Gustave Leonhardt, Kenneth Gilbert, Colin Tilney, Trevor Pinnock, is de belangstelling voor het klavecimbel, zijn repertoire, historische bronnen en bouw exponentieel gegroeid. Was het klavecimbel ooit een soort piano voor mensen met geitenwollen sokken die van barokmuziek hielden; tegenwoordig kent het klavecimbel, en het leren bespelen, weer volledig de glorie en belangstelling zoals deze in de 17e en 18e eeuw terecht voor dit koninklijke instrument bestond!

Muziekles nemen? Boek nu je proefles!

Zingen of een instrument bespelen? Beginner of gevorderd? Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt. Boek vandaag nog je proefles, ontdek en verleg je grenzen!

" This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before!''

(Leonard Bernstein - composer, conductor, pianist)