Ukuleleles in Rotterdam Crooswijk

Zoek je ......... in Rotterdam Crooswijk?

Vind hier betaalbare privé muzieklessen van een enthousiaste ukeleleleraar in Rotterdam Crooswijk! De lessen bieden inspiratie, heldere instructies, motivatie en plezier in muziek!

Is de proefles gratis?

Je krijgt een gratis proefles bij aanschaf van je eerste Strippenkaart van 5 of 10 lessen. De proefles kost anders 25,-euro.

Privé ukuleleles brengt je verder!

Doelgerichte, leuke en betaalbare privé muzieklessen in of vlakbij Rotterdam Crooswijk helpen je om je doelen te bereiken. Je ukeleleleraar weet dat je met gerichte aanwijzingen en inspanning heel ver kunt komen!

Voor wie zijn de ukulelelessen?

Je kunt muzieklessen nemen als je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest, maar zeker ook als je gevorderd bent en je jouw vaardigheden en muzikaliteit verder wilt ontwikkelen. Als je muziek wilt maken is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

   De voordelen van een strippenkaart met 5 of 10 ukulelelessen? 

   • Flexibiliteit om je muzieklessen af te spreken. 
   • Onbeperkt lessen bijkopen als je wilt.
   • Je koopt de strippenkaarten direct bij je docent.
   • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
   • Gratis proefles bij aankoop 1e strippenkaart

   Ukuleleles aan huis in Rotterdam Crooswijk

   Op zoek naar een ukeleleleraar die bij jou aan huis komt? Boek meteen je proefles om kennis te maken met de docent.

   Muziektheorie

   Meer weten over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je ukulelelessen volgt? Boek een proefles.

   Muziekles Cadeaubon met 3 ukulelelessen

   Met een Muziekles Cadeaubon geef je een zetje in de rug om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: beginnen met ukulelelessen!

    Waarom privé muzieklessen?

    • Les van een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond muziek kent en begrijpt
    • Je leert in je eigen tempo
    • Aandacht voor jou en jouw doelen en wensen
    • Ukuleleles bij de docent of bij jou aan huis
    • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat

    Ukulelelessenvoor kinderen in Rotterdam Crooswijk

    • Leuke en mooie muziekmethodiek
    • Een goede leeftijd voor kinderen om met ukulelelessen te beginnen is ongeveer 7 a 8 jaar oud
    • Instrumentale vocale/vaardigheden
    • Basis muziektheorie
    • Samenspel met docent - plezier in muziek

    Vergeet niet hierboven je ukeleleleraar te kiezen. Plezier in muziek staat centraal!

    Online ukulelelessen

    Neem contact op met de ukeleleleraar van je keuze als je liever online muzieklessen wilt volgen!

    Ukulele een kleine gitaar?

    Als je de vorm van de ukulele bekijkt lijkt het wel een gitaar in mini formaat. Als je even beter kijkt zie je meteen al een verschil! Zo heeft de Ukulele 4 snaren, terwijl de gitaar er meestal 6 heeft. De Uke kent veel verschillende stemmingen, afhankelijk van de toonsoort en de stijl waarin gespeeld wordt. Opzich handig, om zo steeds de meest voorkomende akkoorden en grepen op een eenvoudige manier te kunnen spelen.
    Het geluid is helder en direct herkenbaar! niet te hard, transparant en flexibel.

    Cavaquinho

    De braguinha of machete, afkomstig van het eiland Madeira, wordt gezien als de voorloper van de Ukulele. die een van de vormen is van de Portugese cavaquinho. De cavaquinho is een klein 4-snarig instrument dat oorspronkelijk komt uit Minho, een streek in het Noord westen van Portugal en dat ook in Braziliaanse muziek regelmatig wordt bespeeld. Schiterende warme klank, met verwantschap aan de ukulele. Luister naar Julio Pereira!

    Van Madeira naar Hawaii

    Rond 1879 zou de ukulele naar Hawai gebracht zijn door Portugese immigranten. Op Hawaïi bouwden zij hun oorspronkelijke Portugese muziekinstrumenten, en brachten veranderingen en aanpassingen aan, waaruit de Ukulele zich ontwikkelde. Het duurde niet lang voordat ook op Hawaïi de Ukulele een populair instrument begon te worden. Toen in 1915 verschillende Hawaiaanse ukelele artiesten te zien waren op de Panama Pacific International Exposition in San Francisco werd ook in de V.S het instrument erg populair.

    Ergens over de regenboog

    De Engelse artiest George Formby droeg in grote mate bij aan de popularitiet van de Ukulele, mede dankzij zijn dubbelzinnige songteksten en leidjes, waarbij hij zichzelf rond 1930-1940 virtuoos op de uke begeleide. Tegen het einde van de jaren 60 verloor de Ukulele aan populariteit en pas in de jaren 90 van de 20e eeuw begon men voor dit handige en lekker klinkende instrument weer meer belangstelling te tonen, met name in de Verenigde Staten. In 1998 werd de eerste Ukulele Chordfinder op internet gepresenteerd. Deze doorbraak in 2005 kwam vooral door de hit "Somewhere over the Rainbow" en het gebruik van een uke in TV- en radio-reclame.

    Sociaal instrument

    Wat is er leuker dan samen met vrienden een gezellige avond of middag hebben en wat live muziek erbij maken? Iederen kent wel een paar songs en wanneer je de handigheid hebt ontwikkeld speel je zo de liedjes mee op je Uke. De Ukulele is een ideaal instrument voor kinderen en volwassen om met muziek kennis te maken. Het is relatief eenvoudig te leren en met een paar akkoorden kun je al direct talloze songs en liedjes spelen!

    Serieuze party partner

    De Ukulele is wel degelijk een serieus instrument en het is mogelijk een hoog niveau te bereiken en de meest virtuoze muziek te spelen. Bekende songwriters begeleiden zichzelf, naast op de gitaar, ook op de Uke, en uiteraard onmisbaar in wereldmuziek en op Hawaii! Feestje of een mooie avond aan zee of in een park met vrienden? Neem je Uke mee en.. altijd leuk om samen iets te zingen!

    Ukuleleles in Rotterdam Crooswijk

    Zoek je een enthousiaste ukeleleleraar in de omgeving Rotterdam Crooswijk? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé ukuleleles voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je ukeleleleraar en neem contact op voor een proefles!