Vioolles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de vioollessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst vioollessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren viooldocent de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je viooldocent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Vioollessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je vioolles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een viooldocent en beginnen met vioolles.

Vioollessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je viooltechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte viooldocent die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke viooldocent?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de viooldocent waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een viooldocent om een proefles viool te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles viool?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van viool goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor viool dus het beste direct naar een ervaren viooldocent. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond viool kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé vioollessen.

Worden de vioollessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de vioollessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Vioolles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je viooldocent bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles viool belangrijk?

De klik met je viooldocent is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je vioolles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles viool gratis?

De proefles viool is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je viooldocent en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met vioollessen koopt.

Is vioolles duur?

De prijs voor een privé vioolles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met vioollessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je vioollessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je viooldocent. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je viooldocent. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je viooldocent een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met vioollessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je viooldocent ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde vioolleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Vioollessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met vioollessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een viooldocent cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online vioollessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online vioollessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je viooldocent niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online vioollessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

De eerste viool spelen?

Natuurlijk komt deze uitdrukking niet zomaar uit de lucht vallen! Wanneer je de eerste viool speelt in een orkest, strijkkwartet, fiddle band of Tango orkest dan ben jij vrijwel altijd in de weer met de melodie! Om goed hoorbaar te zijn is de viool van oudsher een instrument met een heldere klank en een hoger geluid dan bijvoorbeeld de cello of de bas. De viool is een sopraaninstrument (sopra betekent boven) in het Italiaans) en voert vaak de boventoon! Letterlijk en figuurlijk.

Lange weg

De viool is als melodie instrument al sinds de middeleeuwen in gebruik en heeft zich via allerlei verschijningsvormen ontwikkeld tot wat wij tegenwoordig de viool noemen. Een van de eerste voorlopers van de viool is de Rebec, een drie snarige viool die in de Renaissance (1400 -1500) in Europa gebruikt werd. Verwant aan de Rebab, een snaar instrument wat al in de 9e eeuw werd bespeeld in Noord Afrika en Azie en mogelijk via verspreiding van de Islam o.a. in Spanje, Italie en Frankrijk terecht is gekomen. Vanuit de Rebec ontwikkelde het instrument in Europa tot de Vedel, een op oude afbeeldingen door engelen bespeeld insrument, en later weer tot  de Lyra da Braccio. Bekend en dichtbij de Rebab kennen we de Lyra (Kreta), de Kemençe uit o.a. Griekse, Turkse, Perzische, Koerdische populaire en traditionele Maqam muziek.

Italië

Rond 1550 in Noord Italië (Cremona) ontstond wat we een barokviool zouden kunnen noemen, de uiteindelijke voorloper van de moderne viool. Materialen, snaren, stokken, verhoudingen en speeltechnieken ontwikkelen zich steeds door en... het blijft een prachtig, moeilijk en fascinerend instrument waar je in tal van uiteenlopende muzieksoorten mee terecht kunt.

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer