Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Wat je passie ook is, viool of iets anders, door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul!
Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst vioollessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren viooldocent je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!
Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de viooldocent waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles viool te boeken.
Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.
Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 vioollessen cadeau!
Natuurlijk komt deze uitdrukking niet zomaar uit de lucht vallen! Wanneer je de eerste viool speelt in een orkest, strijkkwartet, fiddle band of Tango orkest dan ben jij vrijwel altijd in de weer met de melodie! Om goed hoorbaar te zijn is de viool van oudsher een instrument met een heldere klank en een hoger geluid dan bijvoorbeeld de cello of de bas. De viool is een sopraaninstrument (sopra betekent boven) in het Italiaans) en voert vaak de boventoon! Letterlijk en figuurlijk.
De viool is als melodie instrument al sinds de middeleeuwen in gebruik en heeft zich via allerlei verschijningsvormen ontwikkeld tot wat wij tegenwoordig de viool noemen. Een van de eerste voorlopers van de viool is de Rebec, een drie snarige viool die in de Renaissance (1400 -1500) in Europa gebruikt werd. Verwant aan de Rebab, een snaar instrument wat al in de 9e eeuw werd bespeeld in Noord Afrika en Azie en mogelijk via verspreiding van de Islam o.a. in Spanje, Italie en Frankrijk terecht is gekomen. Vanuit de Rebec ontwikkelde het instrument in Europa tot de Vedel, een op oude afbeeldingen door engelen bespeeld insrument, en later weer tot de Lyra da Braccio. Bekend en dichtbij de Rebab kennen we de Lyra (Kreta), de Kemençe uit o.a. Griekse, Turkse, Perzische, Koerdische populaire en traditionele Maqam muziek.
Rond 1550 in Noord Italië (Cremona) ontstond wat we een barokviool zouden kunnen noemen, de uiteindelijke voorloper van de moderne viool. Materialen, snaren, stokken, verhoudingen en speeltechnieken ontwikkelen zich steeds door en... het blijft een prachtig, moeilijk en fascinerend instrument waar je in tal van uiteenlopende muzieksoorten mee terecht kunt.