Viola lessons to beginners - advanced in Amsterdam Mara Tieles. Want to make a switch from violin to viola? Professional enthusiastic viola teacher in Amsterdam Mara Tieles.

Mara Tieles Altvioollessen in Amsterdam

Altviooles in Amsterdam

Hi there! Ik ben altviolist en altvioolleraar Mara Tieles in Amsterdam. Wordt het je eerste kennismaking met de altviool? Of speel je al langer en wil je aan je klank werken en je techniek op een hoger plan brengen? Overstappen van viool naar alt?

Klassiek tot pop

Muziek speelt vanaf jonge leeftijd al een belangrijke rol in mijn leven en naast klassieke muziek speel ik veel pop en fusion. Ik ben klassiek opgeleid, maar je kunt dus ook voor veel andere genres bij mij terecht.

Overstappen van viool naar altviool?

Het komt regelmatig voor dat violisten willen overstappen naar de alt.Je hebt dan al een uitstekende basis! Natuurlijk kom je ook een aantal dingen tegen die je even wilt oplossen. Deskundige begeleiding, met name wat betreft de houding en het hanteren van het zwaardere en grotere instrument. is belangrijk om blessures te voorkomen en de juiste techniek te leren.

Alt is anders!

We werken aan de kenmerkende sonore en donkere klank, intonatie en een ontspannen houding. Ontdek andere vingerzettingen, die beter werken op de alt. Waar het kan zullen we ook in duetvorm spelen. Samen musiceren in ten slotte het allerleukst!

Meer gevorderd

We werken aan het verfijnen van je techniek, het uitbreiden van repertoire en het interpreteren van de muziek. Je speelt sonates, etudes, toonladders, vibrato, toonvorming en leuke voordrachtstukken. Lastige passages in orkestpartijen of kamermuziek neem je graag mee naar de les!

Effectief studeren

Heb je een drukke baan of veel huiswerk? Ik leer je hoe je zo effectief mogelijk oefent om zoveel mogelijk uit je studietijd te halen!

Online altvioolles

In overleg is het mogelijk online altvioollessen af te spreken. Neem contact op over hoe en wat!

Overstappen naar viool?

Liever viool gaan spelen en je verdiepen in het mooie repertoire voor viool? Ik geef ook vioollessen in Amsterdam. Lees hier meer.

Over Mara

Mara Tieles Cutie is geboren in Cuba. Zij kreeg de eerste vioollessen van haar vader, die een leerling van David Oistrach was. Haar bachelor behaalde zij aan het Liceu Conservatory, als leerling van Corrado Bolsi. Aan CODARTS Conservatorium in Rotterdam studeerde zij bij Gordan Nikolic, waarna zij haar Masters behaalde aan het Maastricht Conservatorium bij Julia Dinerstein.

Concerten

Zij maakt regelmatig concertreizen en treed op met internationale artiesten. Naast klassieke muziek heeft zij veel belangstelling voor kamermuziek, hedendaagse muziek, cross-over, elektronische fusion en Cubaanse muziek

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Amsterdam
  • Amsterdam Borneo eiland
  • Amsterdam Oost
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Spaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat is jouw eerste stap?