Pianoles Amsterdam Christian Doepke - Jazz - Pop Klassiek

Christian Doepke Pianolessen in Amsterdam

Pianospelen geeft energie!

Ga je voor het eerst beginnen met pianospelen of heb je al veel ervaring? Of je jazz, pop of klassiek speelt, het mooie van pianospelen is dat je helemaal loskomt van het alledaagse. Je kunt totaal opgaan in de muziek! Je bent even helemaal in je eigen wereld, waar je zelf iets aan het maken bent!

Pianoles aan huis

Ik ben all-round pianist en pianodocent Christian Doepke en geef pianolessen aan huis in Amsterdam Centrum - West - Zuid - Oost en ben flexibel met lestijden. Met een strippenkaart van 10 lessen verlies je nooit een les.

Online Pianoles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Pianoles voor beginners 

Ik heb mijn eigen manier van lesgeven ontwikkeld en maak gebruik van diverse pianomethodes. Als beginner leer je de basis van het pianospel met noten lezen, effectieve oefeningen, improvisatie, liedjes uitzoeken van YouTube en spelen op gehoor.

Wat doe je in de les?

Behalve liedjes uit een pianoboek leer je ook de akkoorden en melodieën van je favoriete popliedjes of eenvoudige Jazz standards. Ook leer je vrij spelen en met behulp van kleine technische oefeningen word je steeds handiger in het spelen zonder bladmuziek. We maken een begin met improviseren!

Piano spelen gevorderden - Jazz - Improvisatie

Jongeren en volwassenen die zich willen specialiseren in jazz, wereldmuziek, pop, fusion en improvisatie zijn bij mij aan het goede adres! Ik deel graag mijn ervaring die ik als toetsenist, pianist en componist heb opgebouwd!

Wat doe je in de les?

Wil je leren hoe je een popliedje /jazzstandard als solopianist of met een band moet spelen? Of hoe je  een song of solo moet uitschrijven? Ben je songwriter en wil jij jezelf op de piano leren begeleiden? Ontdek hoe je over akkoorden en liedjes kunt improviseren! Ik geef je practische tips en we werken aan techniek, klank en timing. Je merkt je vorderingen direct! Benieuwd? Boek een proefles!

Pianoles voor kinderen met ADHD en/of Dyslexie

Je werkt vooral auditief en visueel, zodat je de lessen makkelijker kunt volgen. Je kunt aan het eind van de les de oefeningen filmen en krijgt de filmpjes en de bladmuziek per e-mail toegestuurd. Mocht je met de bladmuziek niet goed uit de voeten kunnen, dan kun je naar het filmpje kijken en al luisterend de liedjes gaan onthouden.

Speel plezier voorop!

In de lessen met kinderen staat het speelplezier op de voorgrond. Het belangrijkste is dat ze graag naar de les komen, thuis plezier hebben met spelen en oefenen en graag nieuwe liedjes willen leren.

Theorie - arrangeren - solfège

Naast de pianolessen bied ik ook andere disciplines aan, zoals solfège, ritme, harmonieleer, compositie en arrangeren. Aanbevolen voor leerlingen die zich willen voorbereiden op het toelatingsexamen pop/jazz muziek van het conservatorium.

The piano ain't got no wrong notes... Thelonious Monk

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Duits
  • Engels
  • Nederlands

Inspirerende pianolessen!

Pianodocent Christian Doepke over de proefles met een vijf jarige jongen: Hij liep naar zijn moeder en zei" het ging goed en het is leuk !!! "

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer