Viool leren spelen is leuk! Vioolles bij jou aan huis in Leiden en omgeving. Neem vioolles met een strippenkaart voor comfort en flexibiliteit - Plezier in muziek voor beginners en gevorderden. Jongeren en volwassenen.

Lavinia Balasu Vioollessen in Leiden

Geraakt door de viool?

Is het een bepaald muziekstuk wat je graag wilt spelen? Of de klank van de viool die altijd iets met je doet? Wordt het de eerste keer dat je vioolles neemt of heb je vroeger viool gespeeld en ga je nu de draad weer oppakken? Ervaren violist en je spel naar een hoger niveau brengen?

Vioolles bij jou aan huis

Ik ben Lavinia Balasu, enthousiaste en ervaren viooldocent. Ik geef vioolles aan huis in Leiden, Pijnacker en Den Haag. De vioollessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen en zowel beginners als gevorderden zijn hartelijk welkom! Ik hoop binnenkort in het Nederlands te kunnen lesgeven!

Klassiek tot pop

Als jij muziek speelt die je boeit en uitdaging biedt geniet je het meest van je viool. Ik houd bij de keuze van het lesmateriaal daarom rekening met jouw muzikale smaak. We gaan uit van een klassieke ondergrond maar jazz, pop, sound tracks of folk behoort zeker tot de mogelijkheden!

Plezier in muziek voorop!

Op een creatieve manier bezig zijn met muzikaliteit en de techniek van vioolspelen verveelt nooit! Studeer creatief en met plezier, dan studeer je beter en heb je sneller resultaat! Hoe? Dat ga ik je leren! Benieuwd? Boek een proefles!

Beginners

Met leuk modern lesmateriaal ga je direct aan de slag! Je zal verbaast zijn hoe snel je vorderingen maakt. Door het spelen van liedjes, eenvoudige oefeningen, toonladders en korte voordrachtstukken ontwikkel je al snel een degelijke basis. We maken een begin met muziektheorie en je leert notenlezen om samen eenvoudige duo’s te spelen!

Gevorderden

Ben je (meer) gevorderd en wil jij je techniek opfrissen en je in nieuw repertoire verdiepen? Met meer zelfvertrouwen gaan spelen? Ik geef veel aandacht aan een soepele techniek en mentale en fysieke ontspanning. Je werkt aan toonvorming, vibrato, intonatie, positiespel, toonladders en streektechniek. Naast etudes is je eigen inbreng aan voordrachtstukken, vioolconcerten van bijvoorbeeld Bach, Vivaldi, Mozart Brahms of Tchaikovsky altijd welkom!

Orkest- kamermuziek

Lastige passages in orkest- of ensemble partijen? Auditie voorbereiden? In de les is altijd plaats voor tips en advies over vingerzettingen en streken. Maak een afspraak voor een kennismaking!

Druk met studie of werk?

Leer efficient studeren. Veel doen in weinig tijd! Dankzij de flexibiliteit die de strippenkaart biedt verlies je nooit een les.

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima!

Over mij

Omgeven door prachtige muziek begon ik op mijn 3e jaar met viool- en pianolessen. Mijn opleiding genoot ik aan de conservatoria van Bucharest, Weimar en Genua. Na mijn einddiploma’s te hebben gehaald (Cum Laude) volgde ik masterclasses in o.a. Zwitserland Duitsland, Italië en de V.S.
Naast vele solo- en kamermuziekoptredens in Europa en Azië was ik werkzaam in diverse orkesten. Als viooldocent was ik verbonden aan de University of Music in Bucharest. “Music unlocks our inner beauty and builds bridges between souls”. Prachtige woorden die mij in mijn lessen en concerten steeds weer inspireren!

Life without playing music is inconceivable for me! - Albert Einstein

Gevestigd in

  • Leiden

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Italiaans
  • Duits
  • Frans

Lesprijs op aanvraag

Neem contact op, ik reageer snel!

Iedere dag muziek!

Wij bieden muzieklessen voor jongeren, kinderen en volvassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in jouw buurt. Beginner of meer ervaren met muziek?  Volg je droom, ontdek en verleg je grenzen!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."
Jack DeJohnette - Drummer