Anastasia Anufrieva - Traverse flute lessons in Nijmegen - Advanced and beginners. Classical to pop music

Anastasia Anufrieva Dwarsfluitlessen in Nijmegen

Dwarsfluitles in Nijmegen

Hallo, mijn naam is Anastasia Anufrieva. Ik ben all-round fluitiste en bevlogen fluitdocent in Nijmegen. Het lesgeven vanuit mijn ervaring als uitvoerend musicus en mijn podiumervaring is een van de belangrijke uitgangspunten in mijn lespraktijk. Delen wat ik zelf heb ervaren. 

Beginners en gevorderden

Door het lesgeven in verschillende talen en op verschillende plekken in de wereld, aan beginners en gevorderden en aan verschillende leeftijdscategorieen, kan ik de lessen precies op jouw wensen afstemmen en je helpen om een eigen weg naar de muziek en de fluit te vinden. 

Wat kun je verwachten als beginner?

Beginners leren noten lezen, het gehoor en het ritmegevoel ontwikkelen, maatsoorten begrijpen met gerichte oefeningen en het gebruik van diverse fluitmethodes. Daardoor worden embouchure, toonvorming en ademtechniek ontwikkeld. En dat doen wij ook met behulp van mooie fluitduetten om samenspel te bevorderen.

Meer ervaren fluitisten

We werken aan mooi en gevarieerd repertoire, samenspel, techniek, het zuiver spelen, houding, articulatie en je leert zingen op je fluit! We gaan op zoek naar die prachtige warme en heldere klank waar we zo van houden!

Van vroegbarok tot popmuziek!

Ik bespeel zelf een aantal fluiten en in verschillende genres en stijlen, van klassiek tot wereldmuziek en je kunt bij mij terecht voor lessen op moderne fluit, piccolo, traverso (barokfluit) en bansuri (Indiase fluit).

Voor alle leeftijden

In mijn lespraktijk heb ik leerlingen van alle leeftijden, van heel jonge beginners tot gevorderde volwassenen.

Dwarsfluitles In verschillende talen

De lessen kunnen in het Nederlands, Engels, Frans en Russisch worden gevolgd.

Orkest en ensemblespel

Speel je in een orkest of ensemble? Neem je partijen mee naar de les! Dankzij handige tips speel je de moeilijkste passages zekerder en met meer gemak op je volgende repetities!

Verdieping van je spelDoor het bestuderen van verschillende aspecten als klank, ademhaling, houding en andere kanten van het fluitspel, gaan we ontdekken hoe alle elementen van het spelen beinvloed worden door onze persoonlijkheid, emoties en gevoelens.  En op die manier wordt het fluitspelen veel dieper en mooier dan "alleen maar" muziek maken, dan kom jij op een ander niveau van jezelf leren kennen en op een ander niveau van musiceren.

Leslocatie

De fluit lessen vinden plaats bij mij thuis in Nijmegen.

Online lessen

Naast fysieke lessen vind ik het ook leuk om online lessen te geven. Hier heb ik ook veel ervaring mee. Om te beginnen door zelf dit soort lessen te nemen (bijvoorbeeld, de lessen uit India met bansuri), maar ook door dat soort lessen veel te geven.

Instrumenten

Heb jij nog geen instrument? Zeker voor een proefles heb ik een fluit om even met het instrument kennis te maken. Ik wil je graag helpen met het vinden van een goed en betaalbaar instrument om te huren of te kopen.

Over Anastasia

Anastasia is in Rusland geboren, in de streek waar de zon opkomt, in het Verre Oosten.
Zij begon haar professionele muziekopleiding bij de Academie der Kunsten in Vladivostok. Tijdens haar studie aldaar heeft ze al ervaring opgedaan bij professionele orkesten. Na het Cum Laude behalen van haar diploma verhuisde zij naar St-Petersburg, waar zij kamermuziek speelde met verschillende ensembles en fluitles gaf.

Toen zij in 2006 naar Nederland kwam,  zette ze haar opleiding voort aan het Conservatorium te Arnhem bij Peter Verduyn Lunel en daarna aan het Conservatorium te Utrecht bij Aldo Baerten. Gedurende haar studie in Nederland volgde zij verschillende lessen, masterclasses en cursussen,  onder andere bij Rien de Reede, Patrick Gallois, Philippe Bernold, Davide Formisano en Claude Lefebvre.

Behalve haar hoofdvak dwarsfluit heeft  Anastasia ook een opleiding gehad voor piccolo bij Vincent Cortvrint en voor traverso (barokfluit)  bij Wilbert Hazelzet en Jed Wentz. Ook op het gebied van de oude muziek heeft zij cursussen gevolgd, onder andere bij Marcello Gatti, Rachel Brown en Marc Hantai.

Tijdens haar verblijf in Nederland heeft ze ook ervaring opgedaan in verschillende orkesten, onder andere de Ereprijs, het Van Wassenaer Consort en het Nederlands Begeleidings Orkest. Met begeleidingsorkesten heeft ze ook een behoorlijk repertoire opgebouwd, onder andere de Mattheus Passion en de Johannes Passion van J.S. Bach,  Die Schopfung en Die Jahreszeiten van J. Haydn en Messa da Requiem van G. Verdi om een paar grote werken te noemen.
Ook heeft Anastasia met orkesten barokwerken op authentieke instrumenten gespeeld, in het bijzonder de Mattheus Passion.
Zij speelt regelmatig met verschillende kamermuziekensembles, waaronder Des Nuances, Forlana en Ardito.

Gevestigd in

  • Nijmegen

Leslocatie

  • Aan huis
  • Nijmegen
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Russisch
  • Frans

Traversolessen in Nijmegen!

Ik was blij verrast om te ontdekken dat er in Nijmegen een fluitdocente te vinden was, die les kon geven op de traverso fluit. Ben nu enkele maanden onder haar hoede en dat heeft goede resultaten opgeleverd. De embouchure is sterk verbeterd, er is aandacht voor de fysieke houding bij het spelen, het vrijelijk leren ademen, ik heb meer 'voeling' gekregen met de mogelijkheden van het instrument, er is uitleg over de techniek van het bespelen van een barokfluit en de stijl waarin bepaalde muziek moet worden uitgevoerd. Daarbij is er voldoende ruimte voor het nemen van eigen initiatieven. Er valt voor mij nog veel te leren en heb alle vertrouwen in de werkwijze van mijn docente!
Willem E

Geduldig en inspirerend!

De dwarsfluitlessen van Anastasia zijn erop gericht de mooiste klanken die in de dwarsfluit besloten liggen, tevoorschijn te spelen. Met telkens nieuwe aanwijzingen en technieken leert ze je hoe ontspanning, ademhaling en lichaamshouding in dienst staan van het beste dwarsfluitspel. Haar muzikale kennis en opmerkzaamheid voor details vallen op. Anastasia begeleidt het leerproces van haar leerlingen zo met eindeloos veel energie en inzet.
Embert M

Cours de flûte en français!

Les leçons sont toujours intéressantes, le professeur est très pédagogue et reste calme. Il y a toujours du positif, meme si ce n'est pas évident au départ. Cela encourage à faire des efforts. J'apprends beaucoup de choses sur moi-meme également, ces leçons sont pour moi vraiment bénéfiques et agréables. Le professeur parle parfaitement français ce qui est une chance supplementaire pour moi? Gaëlle Thomas:

Motiverende fluitlessen!

Elke fluitles is een motiverende ervaring omdat Anastasia echte aandacht en interesse toont en met een grote dosis aan mensenkennis al je kwaliteiten aanboort. Je gaat met plezier naar les.
Thera de K-

Holistische manier van lesgeven!

Anastasia geeft les in een prettige sfeer en houdt daarbij rekening met de persoonlijkheid van de leerling. Zij is vriendelijk en kan goed duidelijk maken wat zij graag wil horen. Samen ga je op zoek naar de kwaliteit van de toon en het boeiende in de muziek. Het is meer een holistische manier van lesgeven; een zoektocht naar jouw expressie van de muziek, waarbij technische aspecten en stijlelementen van de muzikale epoche eveneens in beeld gebracht worden. Anastasia helpt je eventuele blokkades voor een mooie toonvorming via het lichaam en denkbeelden te benaderen. Haar gevoelige begeleiding op piano maakt het makkelijk om de bedoeling van de muziek te voelen en in de muziek te duiken. Samen geinspireerd muziek maken is toch het mooiste wat er is!!
Antje F

Iedere dag muziek!

Wij bieden muzieklessen voor jongeren, kinderen en volvassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in jouw buurt. Beginner of meer ervaren met muziek?  Volg je droom, ontdek en verleg je grenzen!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."
Jack DeJohnette - Drummer