Anastasia Anufrieva - Traverse flute lessons in Nijmegen - Advanced and beginners. Classical to pop music

Anastasia Anufrieva Dwarsfluitlessen in Nijmegen

Dwarsfluitlessen in Nijmegen

Hallo, mijn naam is Anastasia Anufrieva. Ben je op zoek naar leuke en motiverende fluitlessen voor jezelf of voor je kind? Dan ben je bij mij helemaal aan het juiste adres!

Fluitlessen voor beginners en gevorderden

Ik ben een allround fluitist en gepassioneerd fluitdocent in Nijmegen. Ik geef privé fluitlessen aan beginners en gevorderden. Ik heb veel les gegeven in verschillende talen en op verschillende plekken in de wereld, alle leeftijdscategorieen en niveaus, waardoor ik veel ervaring heb om de lessen precies op jouw wensen af te stemmen.

Proefles dwarsfluit

De proefles is een prettige manier om je doelen, favoriete muziekstijlen en de lestijden te bespreken. Je krijgt ook een beetje een indruk van mijn manier van lesgeven. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten

Nog geen ervaring?

Allereerst leer je hoe je de eerste noten uit je fluit haalt! Spannend en leuk! Je leert spelenderwijs noten lezen, ontwikkelt je gehoor en gevoel voor ritme en we behandelen allerlei zaken over maatsoorten en basis muziektheorie. We gebruiken verschillende fluitmethodes en gerichte oefeningen om je embouchure, toonvorming en ademhalingstechniek te trainen. We spelen al snel de eerste fluitduetten!

Meer gevorderde fluitisten

Je speelt prachtig en gevarieerd repertoire! Ondertussen besteden we aandacht aan samenspel, techniek, zuiver spelen, houding, articulatie en leer je zingen op je fluit! Wij zijn op zoek naar dat mooie warme en heldere geluid waar wij zo van houden!

Van vroege barok tot popmuziek!

Ik bespeel zelf een aantal fluiten en in verschillende genres en stijlen. Van barok, klassiek tot pop en wereldmuziek. Je kunt bij mij terecht voor lessen op moderne fluit, piccolo, traverso (barokfluit) en bansuri (Indiase fluit).

Fluitlessen in verschillende talen

De lessen kunnen worden gegeven in het Nederlands, Engels, Frans en Russisch.

Orkest- en ensemblespel

Speel je in een orkest of ensemble? Breng je partijen mee naar de les! Dankzij handige tips speel je de moeilijkste passages met meer zelfvertrouwen en gemak tijdens je volgende repetities!

Verdieping van je spel

Door het bestuderen van je klank, ademhaling, houding en andere aspecten van het fluitspel, ontdekken we hoe alle elementen van het spelen worden beinvloed door onze persoonlijkheid, emoties en gevoelens. En zo wordt het fluitspelen veel dieper en mooier dan 'gewoon' muziek maken'!

Leslocatie

Ik geef de fluitlessen in mijn gezellige muziekkamer bij mij thuis in Nijmegen.

Online lessen

Naast de privé lessen geef ik ook graag online dwarsfluitlessen.

Heb je nog geen instrument?

Speciaal voor een proefles heb ik een fluit om kennis te maken met het instrument. Ook kan ik je helpen bij het vinden van een goede betaalbare dwarsfluit of piccolo, om te huren of te kopen.

Over mij

Ik ben geboren in Rusland , in de regio waar de zon opkomt, in het Verre Oosten. Ik ben mijn professionele muziekopleiding begonnen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Vladivostok. Tijdens mijn studie daar heb ik veel ervaring opgedaan met professionele orkesten. Na mijn cum laude afstuderen ben ik verhuisd naar St. Petersburg, waar ik kamermuziek speelde met verschillende ensembles en fluitlessen gaf.

Toen ik in 2006 naar Nederland kwam, heb ik mijn opleiding voortgezet aan het Conservatorium in Arnhem bij Peter Verduyn Lunel en daarna aan het Conservatorium in Utrecht bij Aldo Baerten. Tijdens mijn studie in Nederland volgde ik lessen, masterclasses en cursussen bij onder meer Rien de Reede, Patrick Gallois, Philippe Bernold, Davide Formisano en Claude Lefebvre.
Naast de hoofdvak fluit heb ik ook een opleiding piccolo gevolgd bij Vincent Cortvrint en als traverso (barokfluit) bij Wilbert Hazelzet en Jed Wentz. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd op het gebied van oude muziek, onder meer bij Marcello Gatti, Rachel Brown en Marc Hantai.Ik speel regelmatig, op moderne en barokfluit, de Matthaus-Passion en de Johannes-Passion van JS Bach, Die Schopfung en Die Jahreszeiten van J. Haydn en Messa da Requiem van G. Verdi, om maar een paar grote werken te noemen. Ik treed regelmatig op met verschillende kamermuziekensembles, waaronder Des Nuances, Forlana en Ardito.

Gevestigd in

  • Nijmegen

Leslocatie

  • Aan huis
  • Nijmegen
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Russisch
  • Frans

Traversolessen in Nijmegen!

Ik was blij verrast om te ontdekken dat er in Nijmegen een fluitdocente te vinden was, die les kon geven op de traverso fluit. Ben nu enkele maanden onder haar hoede en dat heeft goede resultaten opgeleverd. De embouchure is sterk verbeterd, er is aandacht voor de fysieke houding bij het spelen, het vrijelijk leren ademen, ik heb meer 'voeling' gekregen met de mogelijkheden van het instrument, er is uitleg over de techniek van het bespelen van een barokfluit en de stijl waarin bepaalde muziek moet worden uitgevoerd. Daarbij is er voldoende ruimte voor het nemen van eigen initiatieven. Er valt voor mij nog veel te leren en heb alle vertrouwen in de werkwijze van mijn docente!
Willem E

Holistische manier van lesgeven!

Anastasia geeft les in een prettige sfeer en houdt daarbij rekening met de persoonlijkheid van de leerling. Zij is vriendelijk en kan goed duidelijk maken wat zij graag wil horen. Samen ga je op zoek naar de kwaliteit van de toon en het boeiende in de muziek. Het is meer een holistische manier van lesgeven; een zoektocht naar jouw expressie van de muziek, waarbij technische aspecten en stijlelementen van de muzikale epoche eveneens in beeld gebracht worden. Anastasia helpt je eventuele blokkades voor een mooie toonvorming via het lichaam en denkbeelden te benaderen. Haar gevoelige begeleiding op piano maakt het makkelijk om de bedoeling van de muziek te voelen en in de muziek te duiken. Samen geinspireerd muziek maken is toch het mooiste wat er is!!
Antje F

Motiverende fluitlessen!

Elke fluitles is een motiverende ervaring omdat Anastasia echte aandacht en interesse toont en met een grote dosis aan mensenkennis al je kwaliteiten aanboort. Je gaat met plezier naar les.
Thera de K-

Cours de flûte en français!

Les leçons sont toujours intéressantes, le professeur est très pédagogue et reste calme. Il y a toujours du positif, meme si ce n'est pas évident au départ. Cela encourage à faire des efforts. J'apprends beaucoup de choses sur moi-meme également, ces leçons sont pour moi vraiment bénéfiques et agréables. Le professeur parle parfaitement français ce qui est une chance supplementaire pour moi? Gaëlle Thomas:

Geduldig en inspirerend!

De dwarsfluitlessen van Anastasia zijn erop gericht de mooiste klanken die in de dwarsfluit besloten liggen, tevoorschijn te spelen. Met telkens nieuwe aanwijzingen en technieken leert ze je hoe ontspanning, ademhaling en lichaamshouding in dienst staan van het beste dwarsfluitspel. Haar muzikale kennis en opmerkzaamheid voor details vallen op. Anastasia begeleidt het leerproces van haar leerlingen zo met eindeloos veel energie en inzet.
Embert M

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza