Violin and Viola teacher in Rotterdam Schiebroek Marite Sainz. Trial lesson for all ages!

Marite Sainz Palacios Altvioollessen in Rotterdam

Altvioolles Rotterdam

Hi! Ik ben Marite Sainz Palacios. Ik ben een enthousiaste, ervaren en motiverende altviooldocent in Schiebroek - Rotterdam. Overstappen van viool naar altviool? Speel je regelmatig en kom je niet verder met sommige aspecten in je spel? Problemen met je houding en krijg je niet de juiste klank en zuiverheid waar je naar op zoek bent?

Alle leeftijden

Mijn lessen zijn voor jong en oud! Boek een proefles altviool!

Beginnen met altviool

In je eerste lessen ontdek je wat de beste manier is om je instrument vast te houden, Je leert je vingers op de snaren te zetten, gaat tokkelen ( pizzicato) en we kijken of je er een helder geluid uit kunt krijgen! Met speciale oefeningen leer je goed strijken om die typische donkere altvioolklank te krijgen. Je leert noten lezen en krijgt basis muziektheorie. Na een aantal lessen speel je al mooi klinkende stukjes en we maken samen muziek in de les! Ik beschik over een aantal uitstekende methodieken die gegarandeerd succes bieden!

Gevorderden

Wil je soepeler en vrijer de moeilijkste passages uit je orkestpartijen of kamermuziek kunnen spelen? Je techniek opfrissen en je spel op een hoger plan brengen? Je speelt etudes, toonladders, concerten en voordrachtstukken en tegelijkertijd werk je aan techniek, toon, vibrato en het uiten van je gevoel in muziek!

Ontspanning en klank

De altviool is best een stevig instrument en het gebeurt soms dat je last van teveel spanning en blessures door het spelen krijgt. Een ontspannen houding bij het spelen is dus erg belangrijk en je merkt het verschil in je klank wanneer je dit gaat realiseren. Weten hoe je dit kunt bereiken?

Yoga en Altvioolles

Ik heb mij toegelegd op het toepassen van aspecten van o.a. Yoga, Alexander Techniek en Tai Chi bij het musiceren en help je graag bij het vinden van oplossingen!

Overstappen van altviool op viool?

Met tips en deskundig advies kun jij je snel op het uitgebreide vioolrepertoire gaan storten. Neem contact met me op voor vioollessen in Schiebroek!

Muziektheorie

Muziektheorie geeft inzicht en structuur. Je leert de kwintencirkel, toonsoorten en toonladders en we hebben aandacht voor verschillende stijlen en compositievormen. Muziek en techniek gaan hand in hand en een gezellige sfeer in de les hoort erbij!

Leslocatie

Ik geef de altvioollessen in mijn gezellige thuisstudio in Schiebroek. Neem even contact op voor de mogelijkheden!

Orkestpartijen

In kamermuziek - orkestpartijen zitten vaak lastige passages. Natuurlijk is er altijd tijd voor tips en advies in de les en om handige vingerzettingen en streken uit te zoeken!

Online altvioolles

Online lessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online!

Over Marite

Mijn naam is Marite Sainz. Ik kom uit Spanje en woon al jaren in Nederland, waar ik heen kwam om viool te studeren. Na mijn bachelor diploma in klassieke viool in Rotterdam behaalde ik mijn Master in barokviool en altviool aan het Conservatorium in Utrecht. Daarna heb ik Ensemble Zang Oude Muziek in Tilburg gestudeerd en Advanced Vocal Ensemble Studies in Basel, Zwitserland. Ik speel met diverse ensembles in Nederland en in het buitenland.
Vooral klassiek en barok, maar ook wereldmuziek, musical, pop en tango hebben mijn belangstelling. Door de diverse stijlen die ik beheers kunnen we meteen met jouw favoriete muzieksoort aan de slag!

Door al mijn trajecten als muzikante heb ik steeds meer geleerd om op het instrument te 'zingen', welk instrument dat ook is. Ook heb ik altijd gezocht naar steeds meer lichamelijke vrijheid bij muziek maken. Dit werd ook ondersteund door verschillende technieken die mij hebben geholpen zoals Yoga, Alexander Techniek, Tai Chi en Oefentherapie. Mijn scriptie van het master diploma ging over lichamelijke bewustzijn in de uitdrukking van muzikale 'affecten', en dit onderwerp vind ik dus altijd interessant bij lesgeven. Ook hoe de taal van muziek zich in gebaren of zelfs in woorden kan vertalen.
Door het regelmatig spelen met diverse barok -en klassieke ensembles waar instrumentale muziek gecombineerd is met zang, wordt mijn bovengenoemde belangstelling gesteund en verder ontwikkeld.

Music is a language that transcends the words and that is what I try to teach in my lessons - Marite Sainz Palacios

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Schiebroek
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Spaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?