Alejandro Sanchez
Celloles

Cellospelen is heerlijk!

Ga jij de uitdaging met jezelf aan? Lang niet gespeeld en de draad weer oppakken of ben je een absolute beginner en gaat het er nu eindelijk van komen? Ik ben Alejandro Sanchez en ik geef celloles aan volwassenen, jongeren en kinderen. Ik geef de lessen in mijn ruime thuis studio in Rotterdam.

Zingen op je cello!

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! Ik ben het daar helemaal mee eens! De houding en manier van spelen is natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware.

Celloles  - beginners

Via naspelen, kijken en luisteren, leuk lesmateriaal en samenspelen ontwkikkel je gevoel voor je instrument. In een gezellige en motiverende sfeer leer je de basis van cello spelen. Je leert noten lezen, ritmes en iets over muziektehorie. We spelen leuke duetten voor 2 cello's .

Gevorderden

Verdiep je techniek en muzikaliteit om vrijer te kunnen spelen en en meer gevoel in muziek te leggen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen om je eigen interpretatie te geven aan de muziek die je graag speelt. Bijvoorbeeld met de solo suites van Bach, mooie etudes of de sonates van Beethoven, Brahms of Vivaldi. Klassiek, hedendaags of bijvoorbeeld barokmuziek? Repertoire kiezen we in overleg.

Wat kun je verwachten?

Ik besteed veel aandacht aan een gezonde en ontspannen houding en leer je een soepele techniek. Je speelt etudes, leuke voordrachtstukken, positiespel, duimpositie, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie en expressie.

Kamermuziek - orkestpartijen

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek! Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Over Alejandro

Alejandro Sanchez werd geboren in Calella (Catalonië) in 1988. Op 8-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste celloles in zijn geboorteplaats in Barcelona. Hij maakte een uitzonderlijke vooruitgang dat hij op 10-jarige leeftijd werd toegelaten tot Escolania de Montserrat (beroemde muziekinstelling voor jong talent in Catalonië. Vervolgens vervolgde hij zijn muziekstudie met Marck Friedhoff aan het conservatorium in Badalona gedurende 7 jaar, waar hij zijn studie met uitstekend resultaat beëindigde.
Tijdens zijn verblijf in Catalonië, richtte hij met Ricard Rovirosa en Nicolas Sanchez een kamerorkest op dat gesponsord en gesteund werd door het ziekenhuis de San Juan de Dios in Barcelona. Gedurende drie opeenvolgende jaren organiseerden ze een tour door Spanje.
Alejandro verhuisde naar Nederland om te studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Momenteel is hij een diplomaatmeester in de klas van Herre Jan Stegenga. Hij vulde zijn studies aan met masterclasses en lessen bij Asier Polo, Christoph Henkel, Philippe Entremont, Shmuel Ashkenasi, Diana Ligeti, Ángel Luis Quintana en Jean Bernard Pommier.
Alejandro, een veelzijdige muzikant, speelde met vele kamermuziekgroepen en orkesten in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, China, Portugal, Italië, Cabo Verde, Nederland en België. Hij heeft gewerkt met vele gerenommeerde musici en dirigenten zoals Guerasim Voronkov, Yannick Nézet- Séguin, James MacMillan, Josep Pons, Arie van Beek, Reinbert de Leeuw, Gordan Nikolitch, optreden in grote zalen zoals het Concertgebouw, De Doelen, Liceo en Palau de la Música.
Alejandro is ook een fijne vertolker van hedendaagse muziek. Hij is lid geweest van vele toonaangevende hedendaagse ensembles in Spanje en heeft nauw samengewerkt met componist Josep Soler.

Contact Alejandro Sanchez

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles en zangles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, in onze eigen lespraktijk. Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel en zing de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!