Zoek je celloles voor kinderen, jongeren en volwassenen bij een motiverende leraar in Rotterdam? Alejandro Sanchez, all-round cellist en ervaren cellodocent in Rotterdam. Celloles aan huis en ook online celloles.

Alejandro Sanchez Cellolessen in Rotterdam

Privé celloles in Rotterdam

Lang niet gespeeld en de draad weer oppakken, speel je al een tijd en merk je dat je met bepaalde dingen in je spel niet verder komt, of heb je nog nooit achter een cello gezeten en gaat het er nu eindelijk van komen? Ik ben Alejandro Sanchez en ik geef privé cellolessen in Rotterdam aan volwassenen, jongeren en kinderen.

Zingen op je cello!

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! De houding en manier van spelen zijn natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. De warme klank raakt je steeds weer en voel je door je hele lijf!

Celloles  - beginners

Via naspelen, kijken en luisteren, leuk lesmateriaal en oefenstukjes ontwkikkel je gevoel voor je instrument. Je leert  noten lezen, ritmes en basis muziektheorie. We spelen duetten voor 2 cello's .

Gevorderden

Verfijn je techniek om vrijer te kunnen spelen en en meer gevoel in muziek te leggen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen om je eigen interpretatie te geven aan de muziek die je speelt. Bijvoorbeeld de solo suites van Bach, mooie etudes, sonates en andere uitdagende voordrachtstukken. Klassiek, hedendaags of barokmuziek? Jouw muziekkeuze staat centraal.

Wat kun je verwachten?

Ik besteed veel aandacht aan een comfortabele en ontspannen houding en leer je een soepele techniek. Positiespel, duimpositie, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie, interpretatie en expressie.

Kamermuziek - orkestpartijen

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek! Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Leslocatie en les aan huis

Ik geef de lessen in mijn ruime thuis-studio in Cool Rotterdam. Liever les bij jou thuis?  Informeer naar de mogelijkheden!

Online celloles

Online lessen via Skype of Zoom. Spreek een proefles af!

Over Alejandro

Alejandro Sanchez werd geboren in Calella (Catalonië) in 1988. Op 8-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste celloles in zijn geboorteplaats in Barcelona. Hij maakte een uitzonderlijke vooruitgang dat hij op 10-jarige leeftijd werd toegelaten tot Escolania de Montserrat (beroemde muziekinstelling voor jong talent in Catalonië. Vervolgens vervolgde hij zijn muziekstudie met Marck Friedhoff aan het conservatorium in Badalona gedurende 7 jaar, waar hij zijn studie met uitstekend resultaat beëindigde.
Tijdens zijn verblijf in Catalonië, richtte hij met Ricard Rovirosa en Nicolas Sanchez een kamerorkest op dat gesponsord en gesteund werd door het ziekenhuis de San Juan de Dios in Barcelona. Gedurende drie opeenvolgende jaren organiseerden ze een tour door Spanje.
Alejandro verhuisde naar Nederland om te studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Momenteel is hij een diplomaatmeester in de klas van Herre Jan Stegenga. Hij vulde zijn studies aan met masterclasses en lessen bij Asier Polo, Christoph Henkel, Philippe Entremont, Shmuel Ashkenasi, Diana Ligeti, Ángel Luis Quintana en Jean Bernard Pommier.
Alejandro, een veelzijdige muzikant, speelde met vele kamermuziekgroepen en orkesten in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, China, Portugal, Italië, Cabo Verde, Nederland en België. Hij heeft gewerkt met vele gerenommeerde musici en dirigenten zoals Guerasim Voronkov, Yannick Nézet- Séguin, James MacMillan, Josep Pons, Arie van Beek, Reinbert de Leeuw, Gordan Nikolitch, optreden in grote zalen zoals het Concertgebouw, De Doelen, Liceo en Palau de la Música.
Alejandro is ook een fijne vertolker van hedendaagse muziek. Hij is lid geweest van vele toonaangevende hedendaagse ensembles in Spanje en heeft nauw samengewerkt met componist Josep Soler.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en merk dat iedere keer weer nieuw is! Wij bieden privé muzieklessen en zanglessen voor iedereen!

Once you make a decision, the universe conspires to make it happen - Ralph Waldo Emerson