Alejandro Sanchez Celloles in Rotterdam

Cellospelen is heerlijk!

Lang niet gespeeld en de draad weer oppakken, gevorderd en je techniek op een hoger plan brengen, of ben je een absolute beginner en gaat het er nu eindelijk van komen? Ik ben Alejandro Sanchez en ik geef celloles aan volwassenen, jongeren en kinderen.

Zingen op je cello!

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! Ik ben het daar helemaal mee eens! De houding en manier van spelen zijn natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. De warme klank raakt je steeds weer en voel je door je hele lijf!

Celloles  - beginners

Via naspelen, kijken en luisteren, leuk lesmateriaal en samenspel ontwkikkel je gevoel voor je instrument. In een gezellige en motiverende sfeer leer je noten lezen, ritmes en muziektheorie. We spelen leuke duetten voor 2 cello's .

Gevorderden

Verdiep je techniek en muzikaliteit om vrijer te kunnen spelen en en meer gevoel in muziek te leggen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen om je eigen interpretatie te geven aan de muziek die je graag speelt. Bijvoorbeeld met de solo suites van Bach, mooie etudes of de sonates van Beethoven, Brahms of Vivaldi. Klassiek, hedendaags of barokmuziek? Jouw muziekkeuze staat centraal.

Wat kun je verwachten?

Ik besteed veel aandacht aan een comfortabele en ontspannen houding en leer je een soepele techniek. Je speelt etudes en leuke voordrachtstukken en ontwikkelt zo je positiespel, duimpositie, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie en expressie.

Kamermuziek - orkestpartijen

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek! Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Leslocatie en les aan huis

Ik geef de lessen in mijn ruime thuis studio in Cool Rotterdam.  Eventueel kunnen we de mogelijkheid van cellolessen bij jou thuis bespreken.

Online celloles

Online lessen via Skype of Zoom zijn mogelijk. Spreek een proefles af!

Over Alejandro

Alejandro Sanchez werd geboren in Calella (Catalonië) in 1988. Op 8-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste celloles in zijn geboorteplaats in Barcelona. Hij maakte een uitzonderlijke vooruitgang dat hij op 10-jarige leeftijd werd toegelaten tot Escolania de Montserrat (beroemde muziekinstelling voor jong talent in Catalonië. Vervolgens vervolgde hij zijn muziekstudie met Marck Friedhoff aan het conservatorium in Badalona gedurende 7 jaar, waar hij zijn studie met uitstekend resultaat beëindigde.
Tijdens zijn verblijf in Catalonië, richtte hij met Ricard Rovirosa en Nicolas Sanchez een kamerorkest op dat gesponsord en gesteund werd door het ziekenhuis de San Juan de Dios in Barcelona. Gedurende drie opeenvolgende jaren organiseerden ze een tour door Spanje.
Alejandro verhuisde naar Nederland om te studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Momenteel is hij een diplomaatmeester in de klas van Herre Jan Stegenga. Hij vulde zijn studies aan met masterclasses en lessen bij Asier Polo, Christoph Henkel, Philippe Entremont, Shmuel Ashkenasi, Diana Ligeti, Ángel Luis Quintana en Jean Bernard Pommier.
Alejandro, een veelzijdige muzikant, speelde met vele kamermuziekgroepen en orkesten in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, China, Portugal, Italië, Cabo Verde, Nederland en België. Hij heeft gewerkt met vele gerenommeerde musici en dirigenten zoals Guerasim Voronkov, Yannick Nézet- Séguin, James MacMillan, Josep Pons, Arie van Beek, Reinbert de Leeuw, Gordan Nikolitch, optreden in grote zalen zoals het Concertgebouw, De Doelen, Liceo en Palau de la Música.
Alejandro is ook een fijne vertolker van hedendaagse muziek. Hij is lid geweest van vele toonaangevende hedendaagse ensembles in Spanje en heeft nauw samengewerkt met componist Josep Soler.

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza