Zoek je celloles voor kinderen, jongeren en volwasseneAlejandro Sanchez, ervaren cellodocent in Rotterdam. Celloles aan huis en online celloles.

Alejandro Sanchez Cellolessen in Rotterdam

Celloles in Rotterdam- Alejandro Sanchez

Heb je lang niet gespeeld en voel je dat je de draad weer wilt oppakken? Speel je al een lange tijd en best vaak, en merk je dat je met bepaalde dingen in je spel niet verder komt,? Misschien heb je nog nooit achter een cello gezeten en gaat het er nu eindelijk van komen of zoek je een motiverende en geduldige celloleraar voor je kind?

Proefles cello

Hi! Ik ben cellist Alejandro Sanchez en ik geef prive cellolessen in Rotterdam aan volwassenen, jongeren en kinderen. Neem je even contact op om eerst een proefles af te spreken?

Zingen op je cello!

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! De houding en manier van spelen zijn natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. De warme klank raakt je steeds weer en voel je door je hele lijf! Hoe ga je dat bereiken?

Celloles  - beginners

Via naspelen, kijken en luisteren, leuk lesmateriaal en oefenstukjes ontwkikkel je gevoel voor je instrument. Je leert  noten lezen, ritmes en basis muziektheorie. We spelen duetten voor 2 cello's .

Cello voor meer gevorderden

Met bijvoorbeeld de solo suites van Bach, mooie etudes, sonates en andere uitdagende voordrachtstukken, maar ook toonladders en oefeningen op maat, verfijn je je techniek om vrijer te kunnen spelen. Je ontwikkelt de tools om meer gevoel in muziek te leggen. Merk hoe je zelfvertrouwen groeit om je eigen interpretatie te geven aan de muziek die je speelt.

Aandachtspunten in je celloles

Ik besteed veel aandacht aan een comfortabele en ontspannen houding en een soepele streek- en linkerhandtechniek. Positiespel, duimpositie, staccato, spiccato, legato, snel spelen etc, toonvorming, vibrato, intonatie, interpretatie en expressie.

Kamermuziek - orkestpartijen

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek! Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Leslocatie

Ik geef de cellolessen in mijn ruime thuis-studio in centrum Rotterdam.

Celloles aan huis Rotterdam

Liever celloles bij jou thuis in Rotterdam? Boek een proefles en informeer naar de mogelijkheden!

Online celloles

Online lessen via Skype of Zoom behoren tot de mogelijkheden.

Over Alejandro

Alejandro Sanchez werd geboren in Calella (Catalonië) in 1988. Op 8-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste celloles in zijn geboorteplaats in Barcelona. Hij maakte een uitzonderlijke vooruitgang dat hij op 10-jarige leeftijd werd toegelaten tot Escolania de Montserrat (beroemde muziekinstelling voor jong talent in Catalonië. Vervolgens vervolgde hij zijn muziekstudie met Marck Friedhoff aan het conservatorium in Badalona gedurende 7 jaar, waar hij zijn studie met uitstekend resultaat beëindigde.

Tijdens zijn verblijf in Catalonië, richtte hij met Ricard Rovirosa en Nicolas Sanchez een kamerorkest op dat gesponsord en gesteund werd door het ziekenhuis de San Juan de Dios in Barcelona. Gedurende drie opeenvolgende jaren organiseerden ze een tour door Spanje.

Alejandro verhuisde naar Nederland om te studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Momenteel is hij een diplomaatmeester in de klas van Herre Jan Stegenga. Hij vulde zijn studies aan met masterclasses en lessen bij Asier Polo, Christoph Henkel, Philippe Entremont, Shmuel Ashkenasi, Diana Ligeti, Ángel Luis Quintana en Jean Bernard Pommier.
Alejandro, een veelzijdige muzikant, speelde met vele kamermuziekgroepen en orkesten in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, China, Portugal, Italië, Cabo Verde, Nederland en België. Hij heeft gewerkt met vele gerenommeerde musici en dirigenten zoals Guerasim Voronkov, Yannick Nézet- Séguin, James MacMillan, Josep Pons, Arie van Beek, Reinbert de Leeuw, Gordan Nikolitch, optreden in grote zalen zoals het Concertgebouw, De Doelen, Liceo en Palau de la Música.
Alejandro is ook een fijne vertolker van hedendaagse muziek. Hij is lid geweest van vele toonaangevende hedendaagse ensembles in Spanje en heeft nauw samengewerkt met componist Josep Soler.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Rotterdam Centrum
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Spaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?