Zoek je celloles voor kinderen, jongeren en volwasseneAlejandro Sanchez, ervaren cellodocent in Rotterdam. Celloles aan huis en online celloles.

Alejandro Sanchez Cellolessen in Rotterdam

Privé celloles in Rotterdam

Lang niet gespeeld en de draad weer oppakken, speel je al een tijd en merk je dat je met bepaalde dingen in je spel niet verder komt, of heb je nog nooit achter een cello gezeten en gaat het er nu eindelijk van komen?

Kinderen en volwassenen

Ik ben Alejandro Sanchez en ik geef privé cellolessen in Rotterdam aan volwassenen, jongeren en kinderen.

Zingen op je cello!

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! De houding en manier van spelen zijn natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. De warme klank raakt je steeds weer en voel je door je hele lijf!

Celloles  - beginners

Via naspelen, kijken en luisteren, leuk lesmateriaal en oefenstukjes ontwkikkel je gevoel voor je instrument. Je leert  noten lezen, ritmes en basis muziektheorie. We spelen duetten voor 2 cello's .

Meer gevorderd

Verfijn je techniek om vrijer te kunnen spelen en en meer gevoel in muziek te leggen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen om je eigen interpretatie te geven aan de muziek die je speelt.

Repertoire

Bijvoorbeeld de solo suites van Bach, mooie etudes, sonates en andere uitdagende voordrachtstukken. Klassiek, hedendaags of barokmuziek? Jouw muziekkeuze staat centraal.

Wat kun je verwachten?

Ik besteed veel aandacht aan een comfortabele en ontspannen houding en een soepele techniek. Positiespel, duimpositie, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie, interpretatie en expressie.

Kamermuziek - orkestpartijen

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek! Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Leslocatie en les aan huis

Ik geef de lessen in mijn ruime thuis-studio in centrum Rotterdam. Liever les bij jou thuis?  Informeer naar de mogelijkheden!

Online celloles

Online lessen via Skype of Zoom. Spreek een proefles af!

Over Alejandro

Alejandro Sanchez werd geboren in Calella (Catalonië) in 1988. Op 8-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste celloles in zijn geboorteplaats in Barcelona. Hij maakte een uitzonderlijke vooruitgang dat hij op 10-jarige leeftijd werd toegelaten tot Escolania de Montserrat (beroemde muziekinstelling voor jong talent in Catalonië. Vervolgens vervolgde hij zijn muziekstudie met Marck Friedhoff aan het conservatorium in Badalona gedurende 7 jaar, waar hij zijn studie met uitstekend resultaat beëindigde.
Tijdens zijn verblijf in Catalonië, richtte hij met Ricard Rovirosa en Nicolas Sanchez een kamerorkest op dat gesponsord en gesteund werd door het ziekenhuis de San Juan de Dios in Barcelona. Gedurende drie opeenvolgende jaren organiseerden ze een tour door Spanje.
Alejandro verhuisde naar Nederland om te studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Momenteel is hij een diplomaatmeester in de klas van Herre Jan Stegenga. Hij vulde zijn studies aan met masterclasses en lessen bij Asier Polo, Christoph Henkel, Philippe Entremont, Shmuel Ashkenasi, Diana Ligeti, Ángel Luis Quintana en Jean Bernard Pommier.
Alejandro, een veelzijdige muzikant, speelde met vele kamermuziekgroepen en orkesten in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, China, Portugal, Italië, Cabo Verde, Nederland en België. Hij heeft gewerkt met vele gerenommeerde musici en dirigenten zoals Guerasim Voronkov, Yannick Nézet- Séguin, James MacMillan, Josep Pons, Arie van Beek, Reinbert de Leeuw, Gordan Nikolitch, optreden in grote zalen zoals het Concertgebouw, De Doelen, Liceo en Palau de la Música.
Alejandro is ook een fijne vertolker van hedendaagse muziek. Hij is lid geweest van vele toonaangevende hedendaagse ensembles in Spanje en heeft nauw samengewerkt met componist Josep Soler.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Rotterdam Centrum
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein