Dwarsfluitles in Rotterdam voor volwassenen, jongeren en kids. Aura Rascón. Klassiek tot Pop

Aura Rascón Dwarsfluitlessen in Rotterdam

Dwarsfluitles voor jong en oud!

Hi! Ik ben dwarsfluitlerares Aura Rascón in Rotterdam. Ik houd van een ongedwongen en ontspannen sfeer tijdens de fluitlessen, zodat jij je prettig voelt om lekker muziek te maken. Mijn lessen zijn zowel voor kinderen en jongeren als voor volwassenen. Plezier in muziek staat altijd voorop!

Klassiek tot pop

Speel je graag popmuziek of liever het klassieke repertoire? Met mooie klassieke voordrachtstukken, etudes, popliedjes, sound tracks, cross-over, wereldmuziek en improvisatie werk je aan een mooie toon. en een soepele techniek.

Jonge kinderen

Met leuk en modern lesmateriaal maken kinderen op speelse manier kennis met muziek én de dwarsfluit. In de les werken we op gehoor en vanuit een muziekboek. De kinderen zingen, klappen ritmes, leren notenlezen en leren de basis van het fluitspel.

Dwarsfluitles beginners

In de lessen is aandacht voor een goede houding, je leert een goede ademtechniek en de basis van het fluitspelen. Je leert notenlezen en eenvoudige muziektheorie, zodat je al snel leuke liedjes van blad kunt spelen! We spelen duo's in de les!

Dwarsfluitles gevorderden

Speel je regelmatig en heb je behoefte aan nieuwe input? Of heb je lang geleden al fluit gespeeld en wil je de draad weer oppakken? De fluitlessen worden op jouw wensen afgestemd. Je kunt bij mij terecht voor alle muziekstijlen. Nieuwsgierig? Maak een afspraak voor een proefles!

Les op maat

 • uitbreiding repertoire
 • ademtechniek, articulatie
 • muzikaliteit, intrepretatie
 • legtao, staccato, dynamiek
 • persoonlijke aandacht en gezellige sfeer
 • intonatie, timing
 • duo's samenspel

Fluitles aan huis

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je maximale flexibiliteit en verlies je nooit een les! Fluitles aan huis in overleg mogelijk. Neem contact op om e.e.a te bespreken

Effectief studeren

Als je een drukke baan of veel werk voor school hebt moet jij je tijd goed dus gebruiken! Samen kijken we hoe jij het beste resultaat kunt halen uit je beschikbare studietijd! In de les ook aandacht voor orkestpartijenstudie of lastige kamermuziek!

Samen muziek maken?

Samen met anderen muziek maken geeft een heerlijk gevoel en is gezellig! Ken je iemand die het leuk vindt om fluit-duetten te spelen? Kom samen op les met een vriend/vriendin, partner of collega!

Geen instrument?

Als je nog geen eigen dwarsfluit hebt, kan ik je helpen een goed instrument te vinden voor een redelijke prijs.

Over Aura Rascón

Aura werd geboren in Mexico City, waar ze haar fluitstudies begon aan de Nationale School voor Muziek van Mexico. Op de leeftijd van 17, ontving ze een studiebeurs om te wonen en te studeren aan het United World College, Mahindra College in India voor een periode van twee jaar. Hier voltooide ze haar middelbare schoolopleiding en bekwaamde zich in Dhrupad zang (de oudste vorm van Hindoestaanse klassieke muziek) als leerling van Pdt. Uday Bhawalkar.
In Bulgarije studeerde zij dwarsfluit aan de Nationale School voor Muziek van Bulgarije en later aan de Nationale Universiteit van Sofia 'St. Kliment Ochridsky', waar ze haar bacheloropleiding dwarsfluit en muziekpedagogiek voltooide als leerling van Georgi Spassov. Na haar studie in Bulgarije te hebben voltooid, verhuisde Aura naar Nederland om haar studie klassieke fluit aan het Conservatorium van Amsterdam voort te zetten bij Harrie Starreveld.
Aura studeerde bij Bansuri maestro Pdt. Hariprasad Chaurasia,  aan CODARTS, het Rotterdams Conservatorium waar ze een tweede bachelor en een masterdiploma behaalde in Bansuri en Hindustani (Noord-India) Klassieke Muziek. Ze heeft ook gestudeerd in de traditionele goeroe-shishya parampara (meester-discipel traditie) met haar goeroe in India in zijn Bansuri ashram 'Vrindaban Gurukul' in Mumbai.
Aura is nationaal en internationaal actief als docent, als solist en als lid van verschillende ensembles en projecten.

Gevestigd in

 • Rotterdam

Leslocatie

 • Aan huis
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Spaans

Fantastische fluitdocent!

Na meer dan 20 jaar nauwelijks dwarsfluit te hebben gespeeld, ben ik bij Aura weer met lessen gestart. Dat is nu 3 jaar geleden. Aura is niet alleen zelf een hele goede fluitiste. Ze geeft ook fantastisch les. Ze heeft feilloos in de gaten wat je sterke kanten zijn en waar je je nog verder op kan ontwikkelen. En daar ga je samen met haar mee aan de slag. Helemaal op maat, passend bij hoe jij het beste leert. Aura kan je ook vele soorten muziekstijlen leren. Zo ben ik met een klassieke Westerse achtergrond als basis op ontdekkingstocht gegaan in de muziek uit Brazilie, Midden Oosten en Tango. Los van Aura' s kwaliteiten als docente is ze ook een heel fijne en warme persoon.
Désirée

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza