Celia Cortés - Pianoles aan huis Rotterdam - Klassiek tot pop - plezier in muziek!

Celia Cortés Pianolessen in Rotterdam

Pianoles aan huis in Rotterdam

Hola! Mijn naam is Celia Cortés. Ik ben een Spaanse pianiste en pianodocent. Ik geef pianolessen aan beginners en gevorderden in Rotterdam. Ik begon met de piano toen ik 8 jaar oud was. Vanaf dat moment hebben concerten, ontmoetingen met geweldige mensen, reizen en muziek mijn leven sterk beinvloed. De piano steeds in de hoofdrol als mijn meest loyale partner!

Van Bach tot Pop

Door mijn ervaring als klassiek pianist heb ik het klassieke repertoire uit alle periodes diepgaand leren kennen. In mijn lessen kun je op een ontspannen en praktische manier behalve klassieke stukken ook prima terecht om popliedjes te leren spelen.

Pianoles bij jou thuis

Je bent welkom in mijn gezellige lesruimte in Rotterdam Delfshaven. In overleg kunnen we ook de lessen bij jou thuis afspreken. We gaan dan uit van een les van 45 minuten. Eventueel komt daar iets van reiskosten bij.

Beginners

Heb je nog nooit gespeeld en ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Je krijgt een goede technische basis. Je leert notenlezen, wat eenvoudige muziektheorie, en met etudes, leuke liedjes, voordrachtstukken ( oplopend in moeilijkheidsgraad) en oefeningen op maat ontwikkel jij je techniek en muzikaliteit. Natuurlijk speel je de muziek waar je blij van wordt!

Gevorderden - gericht oefenen

Speel je goed piano en wil je met meer gemak en met meer diepgang kunnen spelen? Meer gevoel in je spel brengen en leren hoe je gerichter kunt studeren?  Ervaar hoe je met structuur, organisatie en geduld de beste resultaten gaat behalen!

Wat kun je verwachten?

We werken met etudes en mooie voordrachtstukken uit diverse stijlperioden aan een ontspannen houding achter de piano, onafhankelijkheid van je motoriek, pedaal gebruik, articulatie, interpretatie en natuurlijk klankvorming.

Context

We plaatsen de componisten waar je muziek van speelt in hun historische en culturele context. Er is veel interessante biografische informatie te vinden. Laat je inspireren om je favoriete muziek te interpreteren op basis van kennis, inzicht en gevoel!

Jazz - Pop - Songwriter

In mijn lessen kun je ook een moderne kant van de piano verkennen. Je leert jazzy akkoorden lezen en begrijpen en je ontwikkelt inzicht in structuren die typisch zijn voor jazz, pop en andere lichte muziekstijlen. Belangrijk als je wilt improviseren. Speel je favoriete nummers met een persoonlijke touch!

Kinderen - speciale behoeften

Kinderen met speciale behoeften spelen een belangrijke rol in mijn lespraktijk. Ik gebruik verschillende lesmethodes. De benadering van Marilyn Lowe en Edwin E. Gordon spreekt mij zeer aan. De pianolessen voor kinderen zijn gestructureerd en gevarieerd, waarbij het leren van piano gecombineerd wordt met andere instrumenten en het spelen van muzikale spelletjes.

Ritmegevoel

Ritmegevoel, een belangrijk  basiselement van muziek, wordt ontwikkeld door middel van percussiespelen, klappen, metaforen toegepast op de piano... en verder alles wat vanuit de creativiteit van de kinderen zelf komt!

Piano + Muziektherapie

Momenteel beeindig ik mijn opleiding tot muziektherapeut bij Codarts (Rotterdam Conservatorium). Als afronding schrijf ik een dissertatie over autistische kinderen en hun communicatieve vaardigheden. In mijn pianolessen gebruik ik elementen uit de analytische gedragstherapie en muziektherapie. We spelen spelletjes die het zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde van de kinderen versterken.

Perfecte aanvulling

Muziektherapie technieken als vrije improvisatie, geleide beelden en neurologische benaderingen als melodische intonatie of ritme-oefeningen kunnen een perfecte aanvulling vormen op het lesmateriaal. Met adequate aanpak kunnen kinderen binnen het ASS-spectrum uitgroeien tot geweldige pianisten.

Online Pianolessen

Ik geef ook leuke, uitgebreide en motiverende online pianolessen voor beginners tot en met gevorderden. Live feedback en instructies!

Over Celia Cortés

Celia behaalde haar bachelordiploma in klassieke piano-uitvoering in Zaragoza (Spanje), 2016.  Ze treedt op in Spanje, Nederland, Duitsland en andere plaatsen in Europe. Zowel als solistisch als met kamermuziekensembles zoals pianoduo's, trio's en kwartetten. Ze is gespecialiseerd in klassiek repertoire met klarinet, cello en piano. Ze heeft veel ervaring in het begeleiden van klassieke zangers.
Op dit moment speelt ze samen met een alternatief muziektrio in Nederland. Ze spelen klassieke muziek, pop arrangementen en songwriter liedjes. In november 2019 kreeg ze met haar muziektrio als speciale finaliste een prijs in  'Voice Music Award' in  Utrecht.
In 2018 begon ze haar Master in Muziektherapie aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium. Ze geeft muziektherapie sessies in haar studio in Rotterdam. Sinds juli 2020 is ze als muziektherapie stagiaire werkzaam in Florence, een zorginstelling

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Spaans
  • Engels
  • Nederlands

Great Lessons!

Celia is an excellent teacher, also for the beginning student. She is very patient, instructive, and her explanations are a lot of fun. I enjoyed very much learning with her pieces from movies and video games that I love. She also gave me a baseline to create my own video game music. Great lessons!
Jamie

I miss her a lot!

I am very glad that I had Celia as my music teacher during my two years living in the Netherlands. She played a very important role for making passion to learn piano for me. She was my favorite teacher and now I'm back in Bangladesh I miss her a lot.
Rashika

Patient Piano Teacher!

Celia is a very patient teacher and has a creative style of teaching piano playing to our not so patient four year old son. In our experience she is professional, able, creative and with a lot of (com)passion towards children. A pleasure to work with.
John H and Mona

Creative piano lessons!

Very nice and professional teacher. I met Celia in 2018 and she gave lessons to my 6 year old son. Her approach is sweet and patient, and she is always very creative with the way of presenting the activities.
Barbara

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza