Trompetlessen Jazz, Pop, Funk in Rotterdam Mathenesse. Proefles trompet bij professionele trompetleraar in Rotterdam centrum. Fun first!

Paolo Petrecca Trompetlessen in Rotterdam

Paolo Petrecca - Trompetles Jazz, Pop, Fusion, Salsa

Hallo, ik ben Paolo, allround trompettist en enthousiast trompetleraar in Rotterdam. In deze dynamische stad geef ik de leukste trompetlessen aan zowel beginners als gevorderden! Alle stijlen trompetmuziek voor kinderen en volwassenen.

Trompet is cool!

Heb je iets met trompet en denk je erover om lessen te nemen? Lang niet gespeeld en zin om het weer op te pakken en misschien weer in een band te spelen? Wil je nieuw repertoire ontdekken en beter kunnen improviseren op je trompet?

Proefles

Voordat je de stap doet om met lessen te beginnen is het leuk eerst even kennis te maken. Je kunt je wensen en verwachtingen bespreken in de proefles. Je krijgt meteen een indruk van de locatie en mijn manier van lesgeven. Als je iets hebt dat je onlangs hebt gespeeld, neem dit dan even mee. Wanneer je nog geen trompet hebt, heb ik er voor de proefles eentje beschikbaar.

Je eerste trompet lessen

We beginnen met het trainen van je embouchure. Je krijgt een solide muzikale en technische basis en een goede ademhalingstechniek. Je leert noten lezen en basis muziektheorie. Je speelt al snel je eerste nummers, in de stijl die je het meest aanspreekt. Dan blijf je gemotiveerd!

Dagelijkse routine

De trompet is een mooi en ook veeleisend instrument. Daarom leer je bij mij een routine waarmee je opwarmt voordat je gaat spelen, en aan de conditie van je embouchure werkt. Mijn lessen bieden je effectieve oefeningen waarbij de nadruk ligt op de kernbeginselen zoals articulatie, legato, houding, staccato, vingertechniek, correct luchtgebruik, zoemen, flexibiliteit, bereik en toonkwaliteit.

Meer gevorderd

Warming up, mee spelen met muziek, ontdek de fijne kneepjes van Jazz, Pop Blues, Funk solo's door analyseren en naspelen. Meer kennis van jazz harmonie, scales, speciale klankeffecten, improvisatie en ademtechniek. Let's have fun!

Improvisatie - Real Book

Om interessante solo's te kunnen improviseren en een dieper begrip te krijgen van de muziek die je speelt, integreer ik muziektheorie, gehoortraining, solfege, ritmische training en basis piano in mijn lessen. 

Scales

Met scales en pentatonische toonladders kun je meer op het gehoor spelen en kun je je concentreren op je klank, ritme en het creeren van melodieen. De mineur pentatonische toonladder is essentieel in de blues en zeer prominent aanwezig in de jazz improvisatie.

Trompetlessen voor kinderen

In mijn trompetlessen voor jonge muzikanten gaan we uit van een speelse methodiek en leuke oefeningen. Je kind leert notenlezen en improviseren. Met leuke oefeningen en bekende nummers leert je kind goed trompet spelen.

Cornet

Voor sommige kids kan een trompet (qua gewicht) best wat zwaar zijn. Voor ouders die voor hun kind op zoek zijn naar een lichtere optie van de trompet zijn de cornet en de pocket trompet een fantastisch alternatief!

Studio in Rotterdam - Lessen bij jou thuis

Je bent welkom in mijn studio in Rotterdam vlakbij Marconiplein, maar ik sta open om de lessen te geven op jouw locatie. Daarnaast kun je ook voor online trompet- en muziektheorielessen terecht.

Hulp bij het kopen van het juiste instrument

Als je begint, kan het kiezen van de voor jou meest geschikte trompet lastig en soms stressvol zijn! Als je dat wilt ga ik met je mee naar een muziekwinkel om je te adviseren, ook over kornet en pocket trompet.

Iets over mij:

Ik heb mijn bachelor Jazz Trompet afgerond aan de Siena Jazz University en ben later naar Amsterdam verhuisd, waar ik in 2022 mijn Master Jazz Trompet heb behaald. Ik heb het voorrecht gehad om bij verschillende bekende docenten te kunnen studeren. Ik treed op met diverse combo's en orkesten/bigbands. Regelmatig speel ik op belangrijke jazz festivals in Europa en de VS.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Rotterdam
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Italiaans

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?