Aleksandra Kwiatkowska - Vioolles in Rotterdam centrum en vioolles aan huis voor kinderen en volwassenen. Ook barokvioollessen in Rotterdam.

Aleksandra Kwiatkowska Vioollessen in Rotterdam

Vioolles Rotterdam - alle leeftijden

Hallo! Mijn naam is Aleksandra, Ik ben all-round violist, kom uit Polen en ben een vriendelijke, geduldige, enthousiaste en ervaren vioolleraar in Rotterdam centrum. Mijn vioollessen zijn voor beginners en gevorderden. De inhoud van de vioollessen pas ik aan op jouw wensen, zodat je altijd met een blij gevoel naar huis gaat en... daarna weer naar je les komt!

Waarom muziekles voor kinderen?

Kinderen die een instrument leren bespelen, hebben het vaak beter naar de zin op school, kunnen zich beter concentreren en onthouden beter informatie. Muziekles stimuleert aantoonbaar de cognitieve, motorische en emotionele ontwikkeling van een kind!

Vioolles voor kinderen

We spelen en zingen leuke, eenvoudige liedjes en de eerste vioolduetten. Je kind leert muzieklezen en spelenderwijs elementaire muziektheorie. Ook veel aandacht voor het correct en ontspannen vasthouden van het instrument. Mijn lessen hebben een gezellige en vrolijke sfeer! Leuk om kennis te maken!

Beginners Volwassenen

Je leert noten lezen en basis muziektheorie. Met leuke oefeningetjes ga je te leren hoe je vingers op de juiste plek op de snaren moeten komen. We gaan strijken en letten er op dat je de stok en de viool op de goede manier vasthoudt. Best heel lastig in het begin. Maar het gaat je lukken! Natuurlijk spelen we vanaf het begin leuke stukjes en duo's in je les.

Meer gevorderd

Misschien speel je al een tijd en merk je dat sommige aspecten van je spel niet beter worden? Studeer je best regelmatig maar kom je toch niet verder en verlies je de motivatie om regelmatig je viool te pakken? Heb je vroeger gespeeld en ga je de viool weer ter hand nemen en heb je behoefte aan gerichte oefeningen en structuur?

Wat zijn je doelen met de viool?

Wil je werken aan positiespel, zuiver spelen of toonvorming? Snelle passages lukken niet zoals je zou willen? Speel je in een ensemble of orkest en wil je je spel naar een hoger niveau brengen? Je kennis van muziektheorie vergroten en je reprertoire uitbreiden? Ik help je graag!

Wat kun je verwachten?

Je krijgt, naast techniek, etudes en toonladders, veel sonates en vioolconcerten van Vivaldi, Bach, Mozart of Dancla op je lessenaar. Ook prachtige, bekende lyrische vioolminiaturen van beroemde meesters zoals Wieniawski, Kreisler of Brahms.  Door deze stukken te spelen, leer je verschillende, virtuoso technieken zoals staccato, spiccato, dubbelgrepen en akkoordtechnieken en werk je aan toonvorming en vibrato.

Cursus barokviool

Wil je een andere, meer authentieke kant van de viool leren kennen? Heb je al eerder klassieke viool gespeeld en denk je er nu over om darmsnaren op je instrument te zetten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je verdiepen in authentieke uitvoeringspraktijk en meer weten over de Italiaanse-, Duitse- en Franse vioolliteratuur uit de barok?

Chin Off!

Aarzel niet om mij te contacteren! Als professioneel expert op barokviool leer ik je hoe je dit unieke instrument moet benaderen. Op de lessen ontdekt jij hoe gemakkelijk en vrij het spelen met de 'Chin-Off' manier is! Ook adviseer ik je waar je de juiste barokviool, barokstrijkstok en darmsnaren kunt huren of kopen.

Proefles maar nog geen viool?

Bij de proefles hoef je nog geen eigen viool te hebben. Als je besluit door te gaan, zal ik je graag adviezen geven waar je een voor jou geschikte viool kunt huren of kopen.

Leslocatie

Ik geef de lessen in mijn gezellige home studio in het centrum van Rotterdam. Gemakkelijk te bereiken met OV.

Les aan huis

In overleg kan ik ook bij jou thuis lesgeven in Rotterdam. (Zie Info voor de wijken) Afhankelijk van de afstand reken ik mogelijk een kleine vergoeding voor reiskosten.

Online vioolles

Reis je liever niet? Je bent welkom om online lessen te volgen.

Over mij

Ik ben een violist met klassieke achtergrond. Ik begon viool te spelen op 6-jarige leeftijd. Vanaf dat moment heb ik nooit gestopt met het volgen van mijn passie voor dit prachtige instrument. Ik ben met een master in barokviool 'met distinctie voor het kunstenaarschap' aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag afgestudeerd. Eerder in 2015 rondde ik mijn klassieke vioolstudie af met een master aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau (Polen). Als vioolsolist, kamermusicus en orkestspeler heb ik in vele landen in Europa, de VS en Indonesie opgetreden.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Rotterdam
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Pools

She Boosts My Confidence

By studying under Aleksandra for about a year, I learned a lot and improved myself so muchin playing the violin. She is a great teacher, who has been so patient in helping me with fixing my mistakes and bad habits. Instead of making me feel judged for those faults, she boosts my confidence, and in turn, drives me to keep learning and pushing myself better.
Annisa

Fun pieces to play!

As someone who only started learning to play the violin at the age of 24, I really appreciate that Aleksandra pays close attention to the basics. The focus is on the technique and music theory, but she also makes sure every lesson has some fun pieces to play together :) She adapts really well to the student's needs, and puts in that little extra effort you cannot help but appreciate!
Liza

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer