Aleksandra Kwiatkowska- violin teacher Rotterdam. Affordable quality violin lessons for children and adults

Aleksandra Kwiatkowska Vioollessen in Rotterdam

Vioolles Rotterdam - alle leeftijden

Hallo! ik ben Aleksandra, all-round violist en een ervaren vioollerares in Rotterdam. Als je leuke vioollessen voor je kind zoekt of zelf zin hebt om vioollessen te volgen, dan ben je bij mij helemaal aan het juiste adres! Mijn vioollessen zijn voor jong en oud, beginners en gevorderden.

Vioolles voor kinderen

In de eerste vioollessen voor kinderen spelen en zingen we leuke, eenvoudige liedjes en maken we samen al direct muziek! Je kind leert op speelse manier de beginselen van viool, muzieklezen en elementaire muziektheorie. Na enige tijd spelen we al klassieke bekende stukjes van Bach, Vivaldi en populaire liedjes! Mijn lessen hebben een gezellige en vrolijke sfeer!

Proefles

De proefles is een leuke manier om even nader kennis te maken en je doelen en wensen te bespreken. Je krijgt ook meteen een indruk van mijn manier van lesgeven. Bij de proefles hoef je nog geen eigen viool te hebben. Ik kan je adviseren waar je eventueel een voor jou geschikte viool kunt huren of kopen.

Beginnen met viool - volwassenen

We gaan meteen op zoek naar die mooie vioolklank! Je leert strijken, notenlezen en een goede ontspannen handhouding. Vanaf het begin spelen we klassieke en bekende melodieën. Samen spelen we duo's in de les, zodat je vanaf het begin plezier hebt, echt met muziek bezig bent en gemotiveerd blijft.

Meer gevorderd violist

Misschien speel je al een tijd en merk je dat sommige aspecten van je spel niet beter worden? Studeer je regelmatig maar kom je toch niet verder? Heb je vroeger gespeeld en wil je weer met lessen beginnen?

Wat kun je verwachten?

We hebben aandacht voor klank, streek- en linkerhand techniek en een ontspannenhouding. je speelt etudes en toonladders, sonates en vioolconcerten van Vivaldi, Bach, Mozart of Dancla. Ook prachtige, bekende lyrische vioolminiaturen van beroemde meesters zoals Wieniawski, Kreisler of Brahms komen op de lessenaar. Door deze stukken te spelen, leer je verschillende, virtuoso technieken zoals staccato, spiccato, dubbelgrepen en akkoordtechnieken en werk je aan toonvorming, positiespel en vibrato.

Cursus barokviool

Wil je een andere, meer authentieke kant van de viool leren kennen? Op darmsnaren gaan spelen met een barokstok? Je verdiepen in authentieke uitvoeringspraktijk en meer weten over de Italiaanse-, Duitse- en Franse vioolliteratuur uit de barok?

Chin Off!

Aarzel niet om mij te contacteren! Ik ben professioneel expert op barokviool en ben super enthousiast je te begeleiden hoe je dit unieke instrument moet benaderen. Op de lessen ontdek je hoe gemakkelijk en vrij het spelen met de 'Chin-Off' manier is! Eventueel adviseer ik je waar je de juiste barokviool, barokstrijkstok en darmsnaren kunt huren of kopen.

Waar geef ik de vioollessen?

Ik geef de vioollessen in mijn gezellige home studio in het centrum van Rotterdam. Gemakkelijk te bereiken met OV.

Vioolles aan huis in Rotterdam

Heb je liever vioolles bij jou thuis? In overleg kan ik ook aan huis lesgeven in Rotterdam. Afhankelijk van de afstand reken ik mogelijk een kleine vergoeding voor reiskosten.

Waarom muziekles voor kinderen?

Kinderen die een instrument leren bespelen, hebben het vaak beter naar de zin op school, kunnen zich beter concentreren en onthouden beter informatie. Muziekles stimuleert aantoonbaar de cognitieve, motorische en emotionele ontwikkeling van je kind!Bovendien is vioolspelen gewoon heel leuk en leg je de basis voor een sociaal leven waar muziek een belangrijke rol kan spelen!

Online vioolles

Reis je liever niet? Je bent welkom om online lessen te volgen.

Over mij

Ik ben een violist met klassieke achtergrond. Ik begon viool te spelen op 6-jarige leeftijd. Vanaf dat moment heb ik nooit gestopt met het volgen van mijn passie voor dit prachtige instrument. Ik ben met een master in barokviool 'met distinctie voor het kunstenaarschap' aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag afgestudeerd. Eerder in 2015 rondde ik mijn klassieke vioolstudie af met een master aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau (Polen). Als vioolsolist, kamermusicus en orkestspeler heb ik in vele landen in Europa, de VS en Indonesie opgetreden.

Gevestigd in

  • Rotterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Rotterdam
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Pools

She Boosts My Confidence

By studying under Aleksandra for about a year, I learned a lot and improved myself so muchin playing the violin. She is a great teacher, who has been so patient in helping me with fixing my mistakes and bad habits. Instead of making me feel judged for those faults, she boosts my confidence, and in turn, drives me to keep learning and pushing myself better.
Annisa

Fun pieces to play!

As someone who only started learning to play the violin at the age of 24, I really appreciate that Aleksandra pays close attention to the basics. The focus is on the technique and music theory, but she also makes sure every lesson has some fun pieces to play together :) She adapts really well to the student's needs, and puts in that little extra effort you cannot help but appreciate!
Liza

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza