Contrabasles beginners en gevorderden in Rotterdam. Johannes Fend. Ervaren basleraar in Rotterdam voor Klassieke muziek, Folk, Jazz, Latin. Strijken en plukken!

Johannes Fend Contrabaslessen in Schiedam

Basles in Rotterdam

Hi Ik ben all-round bassist en basleraar in Schiedam Johannes Fend. Ik geef contrabaslessen aan jongeren en volwassenen in Rotterdam. Ben je een beginner op de contrabas en ga je voor het eerst basles nemen? Speel je al een tijdje en wil je ontdekken hoe je zuiverder kunt spelen en je streektechniek op een hoger niveau kunt brengen? Natuurlijk wil je dat!

Proefles

Ik heb gemerkt hoe goed het is om eerst even een proefles af te spreken. In de proefles heb ik een bas voor je klaar staan, maar ik vind het natuurlijk top om jouw eigen instrument te horen en zien!. Ik ben benieuwd wat je favo muzieksoort is en wat je doelen zijn. We bespreken lestijden en locatie en je krijgt even een indriuk van mijn manier van werken.

Klassiek tot Jazz

Als bassist ben je verantwoordelijk voor de timing en de harmonische basis van je orkest, ensemble of band. Welke muziek je ook wilt spelen, Klassiek, Folk, Jazz of Klezmer, het is super leuk om te doen en te merken hoe belangrijk jouw taak is!

Beginner - Hoe pakken we het aan?

Met een selectie uit moderne en prettige lesmethodes, (o.a Simandl Method, Rabbath Method)  etudes en eenvoudige duo’s leer je plukken en strijken. Je krijgt basis muziektheorie en gaat je oriënteren op verschillende muzieksoorten.

Notenlezen of improvisatie?

Contrabas is echt groot en een heel fysiek instrument. Ik hecht daarom veel waarde aan een gezonde en relaxte houding achter je instrument. Staan of zitten kan beiden. Je leert natuurlijk notenlezen, toonsoorten, toonladders, walking bass en we maken een begin met improviseren op akkoordschema’s van je favoriete nummers en/of uit Real Book.

Gevorderden

Jazz of klassiek. Strijken of Pizzicato (plukken), timing, groove, jazz solo's spelen, improvisatie en die lekkere sound! Zuiverheid en toonvorming op de contrabas is een uitdaging!  En echt schitterend als het goed gaat! Je kunt je verdiepen in Duits/Franse stokhouding. We werken aan een goede linkerhand techniek, vibrato en spelen met dynamiek. Dé voorwaarden voor een mooie klank! Je speelt de muziek die je in je orkest of ensemble op de lessenaar krijgt maar ook solo-werken en etudes.

Basgitaar is een perfecte aanvulling!

Veel bassisten zoeken naar mogelijkheden om ook andere muziek aan hun repertoire toe te voegen en dan de voordelen van de basgitaar te ontdekken. Je kunt ook voor basgitaarlessen in Schiedam en Rotterdam perfect bij mij terecht!

Druk op werk of school?

De strippenkaart van 5 of 10 lessen biedt flexibiliteit en gemak!

Waar geef ik les?

Ik geef les in mijn comfortabele studio's  in Overschie en in Schiedam of in overleg bij jou thuis in Rotterdam.

Opname van je les maken?

Ik heb  opnameapparatuur in mijn studio om je les op te nemen voor studiedoeleinden! Handig en leerzaam! Als je het leuk vindt, leer ik je werken met audio editing software op PC & Mac.

Over Johannes

De Oostenrijkse bassist Johannes Fend studeerde Jazz en Klassieke muziek aan het Prins Claus conservatorium in Groningen en behaalde zijn masters degree in Rotterdam.
Johannes speelde met bekende musici uit de New York Jazz scene waaronder David Berkman, Paul Berner, Matt Wilson, Todd Coolman, Alex Sipiagin. Johannes ontving lessen en master classes van Sorin Orcinschi, Francisco Obieta, Catalin Rotaru, Dorin Marc, Matthew Midgley and Wolfgang Güttler.
Hij ontving diverse prijzen, waaronder de 1e prijs op Leiden Jazz Award 2017 met het Marco Apicella Trio, de 2e prijs Il Sole In Cantina Award 2016 en werd verkozen tot beste solist op Erasmus Jazz Price 2017. Johannes treedt op met verschillende bands in binnen en buitenland, o.a tijdens het International Choro Festival in New York City.

Gevestigd in

  • Schiedam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits

Motivating Bass Teacher!

Taking part in Johannes course is a huge pleasure. He is very much able to inspire and motivate me in playing the double bass. The courses are matched to my preferred music. As a teacher he is patient, kind and precise. I hope there will be many more courses to follow in the future.
J. G.

Relaxte leraar!

Vriendelijke en relaxte leraar. Lessen worden goed afgestemd op je niveau en veel gelegenheid voor eigen inbreng!
M. V.

Super bassist!

Fend heeft presence en een techniek om stil van te worden - Eddy Determeyer

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza