Erwin Willemse
Basgitaarles

Basgitaarles voor jong en oud!

Ben je op zoek naar basgitaarles voor je kind of wil je zelf basgitaarles gaan nemen? Ik ben Erwin Willemse en ik geef basles in Utrecht aan beginners tot gevorderden. De basgitaarlessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Basles Utrecht - Amsterdam

Je bent welkom in mijn studio in Utrecht en omdat ik regelmatig in Amsterdam ben kunnen we ook basgitaarlessen in Amsterdam afspreken! Neem je even contact op?

De eerste lessen

Je leert eerst hoe je je instrument ontspannen vasthoudt. We beginnen met het opbouwen van je basistechniek, noten lezen, ritmes, basis muziektheorie en je eerste vette baslijn! 

Les op maat

Ook als je vroeger gespeeld hebt en nu eindelijk tijd hebt om de draad weer op te pakken is het prettig een docent te vinden die je verder helpt. Met persoonlijke benadering en les op maat krijg je precies díe aanwijzingen en motivatie die je nodig hebt om merkbare vorderingen te maken.

Merk het verschil

Loop je vast met online baslessen en kom je niet verder? Ik ben professioneel én enthousiast basleraar en bassist in vele bands en ik ga graag met je aan de slag! Boek een gratis proefles en merk het verschil!

Gevorderden - funky stuff!

Als bassist vorm jij de basis van je band. Zowel ritme, timing als harmonie zijn sterk van jou afhankelijk. Om steady te kunnen spelen heb je een soepele techniek nodig. Natuurlijk kun je naast  heftig beuken op je bas bij mij ook subtiele baslijnen leren spelen! Werken aan timing, slappen, time keeping en nieuwe grooves leren?

Jouw favoriete muziek

Ik werk vanuit jouw interesse, of je nou pop, rock, metal, funk, of jazz wilt spelen, met plectrum, je vingers of slappend, maakt niet uit. De grootste ontwikkeling vindt plaats wanneer je doet wat je leuk vindt en tegelijkertijd uitgedaagd wordt. Je kiest dus zelf waar we aan werken.

Wat doe je in de les?

Leer scales, bass patterns, slappen, basis muziektheorie en tight spelen! Ik geef je suggesties en oefeningen die je in de gewenste richting sturen. Daarbij breng ik je algemene kennis bij over de basgitaar en de versterker. Tijdens de les spelen we mee met audio-opnames of ik begeleid je op piano.

Beginners - Gevorderden

Welke stijl je ook wilt spelen, zonder een goede en soepele techniek lukt het vaak nét niet. Met effectieve oefeningen en aanwijzingen van een pro kom je snel verder en merk je dat je met meer gemak moeiijke solo's en grooves kunt spelen.

Flexibel en gemakkelijk!

Je hebt maximale flexibiliteit met de Strippenkaart van 10 lessen en je verliest nooit een les!

Over Erwin

Een fascinatie voor ritme en groove wees in zijn kinderjaren aanvankelijk naar een carriere als drummer. Maar die mysterieuze, diepe tonen lonkten net even meer, en nog voor het einde van de basisschool speelde Erwin basgitaar in zijn eerste band.
Na vele omzwervingen, hele en halve studies en carrieres besloot hij dat er geen ontkomen meer aan was. Er moest en zou serieus gestudeerd worden. In 2006 werd hij voor zijn studie aan het Utrechts Conservatorium beloond met het diploma Bachelor of Music. Basgitaarles en workshops geven en bands coachen doet Erwin vrijwel vanaf aanvang van zijn studie. Naast het geven van priveles gaf hij eerder les bij het UCK (Utrecht), bij Kunstencentrum De Kom (Nieuwegein) en bij Muziekschool Vianen.
Erwin speelt regelmatig - met vaste bands en kortdurende muzikale projecten, en freelance als sessiebassist. Hij heeft ervaring met soul, R&B, hiphop en gospel, funk, disco en dance, pop, blues en rock, latin, fusion en jazz. Erwin bekeek veel zalen en theaters vanaf het podium in Nederland, Israel, Belgie en Brazilie; studeerde in Nederland bij Theo de Jong, Wilbrand Meischke en Sven Schuster, en in São Paulo, Brazilie bij Thiago Espirito Santo.

Contact Erwin Willemse

Great Teacher!

Erwin is a great teacher. He is enthusiastic and shows great interest in me as a musician, but also in my musical taste and my opinions. He adapts his lessons to my needs and comes up with original ideas and exercises to help me fulfill my goals. Last but not least he takes his time in his lessons and creates a calm learning environment which is great for me as a student.
Corey

Topdocent!

Erwin is kort gezegd: een topdocent. Hij is enthousiast en heeft ontzettend veel interesse in mij als muzikant maar ook naar mijn muziek smaak en meningen. Hij past zijn lessen aan op wat ik nodig heb als leerling en komt met orginele ideeën en oefeningen om mij te helpen met het bereiken van mijn doelen. Tenslotte neemt hij de tijd in zijn lessen, creëert hij rust en heeft hij geen haast, waardoor ik me als leerling niet opgedrongen voel.
Corey

Vivaldi Music Lessons

Vivaldi Music Lessons is een platform voor enthousiaste professionele muziekdocenten. Wij geven muziekles in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam in onze eigen lespraktijk Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding en inspiratie! Regelmatig organiseren wij gezellige muziekavonden waar je kunt optreden! Speel de muziek die je raakt! Muziek verrijkt je leven! Kies je instrument en docent en meld je aan voor een proefles!