Erwin Willemse Basgitaarles

De basis van je band

Als bassist vorm jij de basis van je band. Zowel ritme, timing als harmonie zijn sterk van jou afhankelijk. Hoe goed de andere spelers van je band ook zijn, wanneer je er een rommeltje van maakt valt je band in elkaar! Om steady te kunnen spelen heb je een soepele techniek nodig. Naast heftig grooven, rocken en funken op je bas kun je bij mij ook subtiele baslijnen leren spelen!

Loop je vast?

Loop je vast en op zoek naar een ervaren docent? Je spel op een hoger niveau brengen en toch plezier in muziek hebben? Ik ben Erwin Willemse en ik geef basles in Utrecht en Amsterdam aan beginners tot gevorderden, jongeren en volwassenen.

Face to Face - Online

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Beginners

Je leert eerst hoe je je instrument ontspannen vasthoudt. Mijn methode is voornamelijk auditief we werken met akkoordsymbolen en - schema’s. We beginnen met het opbouwen van je basistechniek, ritmes, basis muziektheorie en je eerste bass patterns!

Gevorderden

Behoefte aan meer kennis en structuur in je spel? Ik werk vanuit jouw interesse, of je nou pop, rock, metal, funk, of jazz wilt spelen, fingerstyle, slappen, plectrum, maakt niet uit. De grootste ontwikkeling vindt plaats wanneer je doet wat je leuk vindt en tegelijkertijd uitgedaagd wordt. Je kiest dus zelf waar we aan werken.

Wat doe je in de les?

Leer scales, bass patterns, slappen, basis muziektheorie, eventueel noten lezen en tight spelen! Tips over het gebruik van de versterker. Tijdens de les spelen we mee met audio-opnames, loops, metronoom, of gewoon met zijn tweeën.

Basgitaar kopen of huren?

Heb je nog geen basgitaar of denk je na over een nieuwe? Daarbij kan ik je adviseren, of ik ga met je mee ‘basgitaren passen’ in de winkel. Voor advies en tips over aanschaf en gebruik van overige relevante artikelen als snaren, snoeren, versterker en effecten ben je ook bij mij aan het juiste adres

Flexibel en gemakkelijk!

Je hebt maximale flexibiliteit met de Strippenkaart van 10 lessen en je verliest nooit een les!

Over Erwin

Een fascinatie voor ritme en groove wees in zijn kinderjaren aanvankelijk naar een carriere als drummer. Maar die mysterieuze, diepe tonen lonkten net even meer, en nog voor het einde van de basisschool speelde Erwin basgitaar in zijn eerste band.
Na vele omzwervingen, hele en halve studies en carrieres besloot hij dat er geen ontkomen meer aan was. Er moest en zou serieus gestudeerd worden. In 2006 werd hij voor zijn studie aan het Utrechts Conservatorium beloond met het diploma Bachelor of Music. Basgitaarles en workshops geven en bands coachen doet Erwin vrijwel vanaf aanvang van zijn studie. Naast het geven van priveles gaf hij eerder les bij het UCK (Utrecht), bij Kunstencentrum De Kom (Nieuwegein) en bij Muziekschool Vianen.
Erwin speelt regelmatig - met vaste bands en kortdurende muzikale projecten, en freelance als sessiebassist. Hij heeft ervaring met soul, R&B, hiphop en gospel, funk, disco en dance, pop, blues en rock, latin, fusion en jazz. Erwin bekeek veel zalen en theaters vanaf het podium in Nederland, Israel, Belgie en Brazilie; studeerde in Nederland bij Theo de Jong, Wilbrand Meischke en Sven Schuster, en in São Paulo, Brazilie bij Thiago Espirito Santo.

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza