Basgitaarlessen Utrecht voor jongeren en volwassenen bij basgitaarleraar Erwin Willemse - Ook online baslessen

Erwin Willemse Basgitaarlessen in Utrecht

Basgitaarlessen Utrecht - Erwin Willemse

Hallo! Ik ben Erwin Willemse en ik geef basgitaarles in Utrecht en Maarssen. Ben je een meer ervaren bassist  en loop je vast met bepaalde aspecten van je techniek ? Ga je voor het eerst baslessen nemen en wil je meteen een goede start maken? Overstappen van contrabas naar basgitaar? Ervaar hoe gaaf basgitaar is in een van mijn volledig ingerichte muziekstudio's in Utrecht en Maarssenbroek.

Proefles Basgitaar

In de proefles bespreken we je doelen en welke muziek je interesse heeft, lestijden, de strippenkaarten en je krijgt een beetje een indruk van mijn manier van lesgeven. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Beginners

Je leert eerst hoe je je instrument ontspannen vasthoudt. Mijn methode is voornamelijk auditief we werken met akkoordsymbolen en - schema's. We beginnen met het opbouwen van je basistechniek, ritmes, basis muziektheorie en je eerste bass patterns.

Gevorderden

Behoefte aan meer kennis en structuur in je spel? Ik werk vanuit jouw interesse, of je nou pop, rock, metal, funk, of jazz wilt spelen. fingerstyle, slappen, plectrum, maakt niet uit. De grootste ontwikkeling vindt plaats wanneer je doet wat je leuk vindt en tegelijkertijd uitgedaagd wordt. Je kiest dus zelf waar we aan werken.

Wat doe je in de les?

We werken aan een relaxte houding, scales, bass patterns, grooves, slappen, timing, steady spelen, basis muziektheorie, eventueel noten lezen. Tips over het gebruik van de versterker. Tijdens de les spelen we mee met audio-opnames, loops, metronoom, of gewoon met zijn tweeën.

Mijn inspiratie?

De lijst van bands en bassisten die ik gaaf en inspirerend vind is te lang om hier te noemen, maar mijn smaak is breed en ik luister naar zo veel mogelijk verschillende soorten muziek om te genieten, geinspireerd te raken en te blijven leren. Een paar voorbeelden? Jaco Pastorius, Pino Palladino, Marcus Miller, Will Lee en niet te vergeten Stuart Zender, de eerste bassist en mede-oprichter van Jamiroquai.

Jij bent de basis van je band

Je weet het waarschijnlijk al; als bassist in een band zijn ritme, timing, structuur en harmonie sterk van jou afhankelijk. Hoe goed de andere spelers van je band ook zijn, wanneer je er een rommeltje van maakt valt je band in elkaar! Om steady te kunnen spelen heb je een soepele techniek nodig. Naast heftig grooven, rocken en funken op je bas kun je bij mij ook subtiele baslijnen leren spelen!

Basgitaar kopen of huren?

Heb je nog geen basgitaar of denk je na over een nieuwe? Daarbij kan ik je adviseren, of ik ga met je mee ‘basgitaren passen’ in de winkel. Voor advies en tips over aanschaf en gebruik van overige relevante artikelen als snaren, snoeren, versterker en effecten ben je ook bij mij aan het juiste adres

Flexibel en gemakkelijk!

Je hebt maximale flexibiliteit met de Strippenkaart van 5 of  10 lessen. Boek een proefles!

Face to Face - Online

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Over Mij

Een fascinatie voor ritme en groove wees in mijn kinderjaren aanvankelijk naar een carriere als drummer. Maar die mysterieuze, diepe tonen lonkten net even meer, en nog voor het einde van de basisschool speelde ik basgitaar in mijn eerste band.
Na vele omzwervingen, hele en halve studies en carrieres besloot ik dat er geen ontkomen meer aan was.

Er moest en zou serieus gestudeerd worden. In 2006 behaalde ik aan het Utrechts Conservatorium het diploma Bachelor of Music. Basgitaarles en workshops geven en bands coachen doe ik vrijwel vanaf aanvang van mijn studie. Naast het geven van priveles gaf ik les bij het UCK (Utrecht), bij Kunstencentrum De Kom (Nieuwegein) en bij Muziekschool Vianen.

Ik speel regelmatig - met vaste bands en kortdurende muzikale projecten, en freelance als sessiebassist. Ik heb ervaring met soul, R&B, hiphop en gospel, funk, disco en dance, pop, blues en rock, latin, fusion en jazz.  ik treedt o.a op in Nederland, Israel, Belgie en Brazilie. Ik studeerde in Nederland bij Theo de Jong, Wilbrand Meischke en Sven Schuster, en in São Paulo, Brazilie bij Thiago Espirito Santo.

Gevestigd in

  • Utrecht

Leslocatie

  • Utrecht
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands

For many years..

For many years Erwin taught me bass guitar. Because of my work and other circumstances, there’s alternating periods in which I can spend more time or less time on having bass guitar lessons. Through the years Erwins lessons for me have been a continuous and stable factor to help me study playing the bass. The lessons are adjusted to what I think is important for me at that moment. When I’m playing in a band there’s room to work on developing my own basslines for our tracks. In other periods were focussing more on technique, theory and musical hearing. What’s very pleasant about his lessons is that Erwin adjusts very easily to what’s important for me, and shapes the lessons so that they fit my goals for this given period. Besides that, he keeps track of progress and continuity. And above all, Erwin is a very pleasurable, enthusiastic and relaxed person.
Margriet, Utrecht

Basles, het helpt me!

Erwin geeft op een gevarieerde manier les. Ik leer niet alleen de bas bespelen, maar ook over muziek en muzikaliteit. Spelen op gehoor en van blad, en aandacht voor techniek. En dat alles in een vrije vorm, net wat mij het meest helpt.
Divera

Topdocent!

Erwin is kort gezegd: een topdocent. Hij is enthousiast en heeft ontzettend veel interesse in mij als muzikant maar ook naar mijn muziek smaak en meningen. Hij past zijn lessen aan op wat ik nodig heb als leerling en komt met orginele ideeën en oefeningen om mij te helpen met het bereiken van mijn doelen. Tenslotte neemt hij de tijd in zijn lessen, creëert hij rust en heeft hij geen haast, waardoor ik me als leerling niet opgedrongen voel.
Corey

Toffe gast!

Erwin is toffe gast en een goede docent. We hebben o.a. samen mijn baslijnen doorgenomen voordat ik de studio inging. Zeer leerzaam en nuttig. Ook tijdens de mix-fase van de CD heeft Erwin (op afstand) meegeluisterd en advies gegeven voor wat betreft de bas (geluid, plek in de mix etc.).
Dirk, Utrecht

Always inspiring!

Erwin is a pleasant bass guitar teacher who is able to inspire me every time. Not just with analyzing songs but also with understanding the theory behind the music. In other words: super!
Roel

Leuke baslessen!

Goeie en leuke lessen, ontspannen, maar toch voldoende ruimte voor verdieping!
Hugo, Utrecht

Gevarieerde lessen!

Erwin is een prettige docent basgitaar die me steeds weer weet te inspireren. Niet alleen met nummers uitzoeken maar ook met het begrijpen van theorie erachter. Met andere woorden helemaal top. Uitstekende docent. inspirerende en gevarieerde lessen die goed aansluiten bij m'n niveau. Als je al wat jaartjes speelt, valt er nog genoeg te leren. Kortom, een aanrader voor iedereen.
Roel - Vleuten

Zeer tevreden!

Heb nu sinds een jaar les van Erwin en ben zeer tevreden over zijn wijze van lesgeven. Ik had geen enkele muzikale achtergrond en ben volkomen blanco gestart met de basgitaar. De kwaliteit van Erwin zit hem in zijn bijna holistische aanpak. In zijn benadering voelt hij perfect aan wat passend is voor mij en helpt hij mij echt verder.
Met een realistisch ambitieniveau weet hij mij te enthousiasmeren om naast een drukke baan toch veel energie te steken in "the nobel art of bass playing”. Hij is een plezierig en gedreven mens met enorm veel vakkennis.
Harry

Goeie docent!

Fijne vent, goeie docent. Altijd met plezier naar les.
Matthijs, Utrecht

Improvisatie

Lessen bij Erwin is altijd gezellig, ontspannen, je ontwikkelt je op je eigen tempo, maar wordt altijd positief gestimuleerd door Erwin. Het is erg leuk dat er ruimte is voor improvisatie, maar er is ook aandacht voor de theorie, vingeroefeningen, timing etc. De lessen zijn erg compleet. Het is fijn om een leraar te hebben die weet waar hij het over heeft: Erwin is gewoon erg goed!
Je hebt zelf ook veel invloed en mag aangeven wat je graag wilt leren of in welke muziekstijl je je wilt verdiepen.
Sam, Utrecht

Ontspannen sfeer!

Ik volg inmiddels een half jaar basles bij Erwin. Via Google en de site van Vivaldi Music Lessons kwam ik bij Erwin terecht en heb ik een afspraak voor een proefles gemaakt, waarna ik gelijk een 10-lessen pakket heb aangeschaft. Erwin heeft een (voor mij) erg prettige manier van lesgeven, waarbij je zelf je eigen leertempo bepaalt. De nadruk in de lessen ligt, naast het ontwikkelen van techniek en repertoire, op het vormen van muzikaliteit en het krijgen van gevoel met je instrument. Hierdoor heb je een solide basis, van waaruit je verder kunt ontwikkelen. Dit vind ik, als beginnende basgitarist, erg fijn. Daarnaast heeft Erwin een fijne, relaxte persoonlijkheid, waardoor de sfeer tijdens de lessen ook ontspannen is. Voor mij zijn dit optimale omstandigheden om goed te kunnen leren!
Wouter H.

Humor en vakkennis!

Erwin is een professional met een dosis humor en uitgebreide kennis van zijn vak.
Mark, Utrecht

Klik met je docent!

Ik ervaar Erwin als een betrokken docent die goed meedenkt met de wensen en behoeftes voor het spelen van de basgitaar. Ik en Erwin zoeken samen de beste manier voor mij om te spelen en daardoor blijf je gemotiveerd om te spelen. Erwin geeft veel goede voorbeelden voor het spelen waardoor je techniek snel verbetert. Je kan je op je eigen tempo oefenen en is het geen probleem als het niet gelukt is. Dan zoeken we samen naar een andere oplossing. Verder is Erwin een super aardig en leuk persoon waar je goed mee kan praten. Ik vind dat de klik tussen je docent en jezelf goed moet zijn. Bij Erwin zit dit altijd goed. Ik kijk er iedere week weer naar uit om mijn lessen te volgen. - Duco S

Goede coach!

Nu 10 lessen gehad bij Erwin en het is heel goed bevallen. Ondanks dat ik al enige ervaring had, heb ik nu pas het idee dat ik ook daadwerkelijk wat begrijp van wat ik speel. Ik kan zeggen dat in 10 lessen mijn basspel veel meer verbeterd is dan de afgelopen paar jaar zonder les.
Heel veel praktische oefeningen en tips gehad en ook een gedegen theoretische onderbouwing die duidelijk uitgelegd wordt. Erwin heeft ook veel kennis van apparatuur en alles om het muziekmaken heen, wat elke les weer enorm leerzaam maakt. Daarbij is hij ook nog eens een goede coach (wat de lessen extra leuk maakt en het nog meer stimuleert om thuis vaak de bas in handen te nemen). Tarieven zijn vergelijkbaar met andere bas- en gitaardocenten.
Leon, Utrecht

Meteen overstag!

Na lang te hebben getwijfeld uiteindelijk op mijn 45ste toch besloten dat ik de basgitaar wilde leren bespelen. Het instrument intrigeerde mij al lange tijd, maar mijn muzikale kennis was nihil. Na een proefles bij Erwin ging ik meteen overstag. Erwin is erg inspirerend en motiverend. Verwacht niet dat hij je van A tot Z bij de hand neemt. Hij stelt heel gerichte vragen en laat je veel zelf ontdekken. Na negen lessen en veel oefenen ben ik al verder gekomen dan ik ooit had durven denken. De lessen zijn elke keer een feestje en leveren een hoop kennis op. Erwin is naast een uitstekende docent ook een prettige kerel. Niet langer twijfelen dus, maar snel die proefles regelen!
Bart R.

Holistic Approach!

Been having lessons with Erwin for a year and am very satisfied with his way of teaching. I had no musical background whatsoever and started completely blank with learning the bassguitar. Erwins quality is his almost holistic approach. In his teaching he knows perfectly what suits me and he really helps me develop and learn. With a realistic level of ambition he’s able to stimulate me to put a lot of energy in ‘the noble art of bass playing’  beside my busy full time job. He’s a pleasurable and driven person with lots of know-how.
Harry - Maarsen

Inspirerende basles!

De lessen bij Erwin zijn super inspirerend! Zelf bas ik al een ruime tijd en heb ik in meerdere bands gespeeld. Maar ik merkte dat ik in sommige dingen vastliep. Dus ik besloot om weer eens na lange tijd basles te nemen. Erwin voelt goed aan waar de pijnpuntjes zitten en heeft goeie vakkennis om daar dieper op in te gaan, zodat je echt resultaat ziet! Naast dat het een topdocent is het ook nog een super aardige kerel waardoor er een hele fijne relaxte sfeer hangt. Kortom zeker een aanrader!!!
Manus

Great Teacher!

Erwin is a great teacher. He is enthusiastic and shows great interest in me as a musician, but also in my musical taste and my opinions. He adapts his lessons to my needs and comes up with original ideas and exercises to help me fulfill my goals. Last but not least he takes his time in his lessons and creates a calm learning environment which is great for me as a student.
Corey

Funky /Jazzy

Goeie leraar/coach! Zeker als je een meer funky/jazzy manier van spelen ambieert.
Richard, Utrecht

Great Help!

Been having lessons with Erwin for about 9 months now. I have a musical background which gives me a big advantage in learning a new instrument, but still the lessons with Erwin have been of great help. You’ll be able to come a long way by yourself, but at a certain moment you get stuck because you’re just a bit too clumsy and simply can’t see it on your own.
His lessons have given me a lot of insight in the instrument. […in the lessons…] I’m playing songs I like. Erwin always chooses good exercises to help me overcome the tricky parts in those songs. This teacher knows what he talks about and tries to accommodate each student as much as possible. That’s why the lessons stay fun, but also very educational. After each lesson I’m returning home with lots of inspiration!
Rina, Utrecht

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza