Classical singing lessons in Wassenaar and Voorburg to beginners, intermediate and advanced singers. Experienced and enthusiastic private singing teacher/vocal coach Liat Alkan is the place to be for one-on-one singing classes Musical, Classical Lied, Opera. Also for online singing lessons.

Liat Alkan Zanglessen in Wassenaar

Zanglessen - Wassenaar en Voorburg

Hallo, Ik ben Liat Alkan. Ik ben sopraan met meer dan twintig jaar ervaring als zangdocent. Hoe heerlijk is het als je stem het helemaal doet? Hoe zou je je voelen als die ene frase van een melodie in één adem kunt zingen? De hoge noten met gemak bereiken? Zingen zonder heesheid?

Zingen geeft een goed gevoel!

Ik kan jou helpen jouw werkelijke vocale potentie te bereiken en van zang te genieten! Zingen is de meest directe manier om je innerlijke muzikaliteit naar buiten te brengen. Je zingt de muziek die je raakt! Van Opera aria's, Lied tot Jazz standards of Musical. Als je lekker zingt voel je je vrij!

Alle leeftijden welkom

Ik geef les aan leerlingen van verschillende leeftijden: aan kinderen vanaf 9 jaar, pubers en ook volwassenen. Je zingt de muziek die bij jouw smaak en niveau aansluit en er is altijd aandacht voor techniek, muzikaliteit en plezier!

Klassieke techniek

Speciaal voor het prachtige klassieke repertoire geef ik de zangles met een klassieke zangtechniek. De klassieke techniek kun je ook toepassen als je musicals, jazz standards en hedendaagse muziek wilt zingen. Het resultaat is verbluffend! Samen kiezen we het repertoire, samengesteld uit bekende, geliefde liederen en nieuwe muziekstukken van verschillende stijlen om te ontdekken.

Beginners

Heb je al enige zangervaring of heb je nooit eerder zangles gehad en kom je voor het eerst met muziek in aanraking? Ben je benieuwd hoe je de eerste lessen beleeft? We beginnen vanaf de basis van zingen. Je leert ritme, noten lezen en we ontdekken wat je stemtype is. Als je in een koor zingt kan ik je helpen met het instuderen van je partijen.

Zing je al langer?

Misschien loop je tegen bepaalde problemen met je stem aan? Heb je regelmatig last van heesheid na het zingen en moeite met de overgang tussen hoge en lage tonen? Er zijn talloze aspecten van het zingen en in de les werken we aan muzikale expressie en stijl met verschillende elementen van vocale techniek, zoals ademsteun, vocale focus en dictie.

ABRSM/Trinity examens.

Ik heb ruime ervaring met het voorbereiden van leerlingen voor verschillende audities en examens. Denk aan onder andere audities voor muziekscholen of universiteiten, koren op een hoog niveau, of ABRSM / Trinity examens.

Leslocaties

De lessen vinden plaats in een ruime studio in het centrum van Wassenaar of bij mij thuis in Voorburg. Mijn studio in Wassenaar is goed te bereiken voor leerlingen uit Leiden. Ook online zanglessen mogelijk.

Over Liat

Sopraan Liat Alkan-Heymann werd geboren in Jeruzalem, Israel. Zij behaalde haar bachelor diploma aan de Rubin Muziekakademie in Jeruzalem bij Miryam Meltzer. Vervolgens behaalde zij in 2000 haar graduate degree muziekuitvoering aan de Jacobs School of Music - Universiteit van Indiana bij Alan Bennett. Liat ontving in de jaren 1998-2002 een studiebeurs van de prestigieuze Sharet Foundation.

Optredens

Zij trad als solist in verschillende concerten op van oude muziek tot romantiek- en twintigste eeuwmuziek, oratorio, opera en Lieder. Ze treedt vaak op in kamermuziekconcerten met verschillende ensembles. In 2003 trad zij op bij de 4 mei herdenking in de Nieuwe Kerk in aanwezigheid van Koningin Beatrix en in 2007 bij het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw. Tegenwoordig woont ze in Nederland waar ze optreedt en ook een privelespraktijk heeft en ook zangles geeft bij The American School of The Hague. Ze geeft vocaal ensemblelessen bij het International Center for Ensembles (ICE), en is dirigent van de ASH Community Choir.

Gevestigd in

 • Wassenaar

Leslocatie

 • Voorburg
 • Wassenaar
 • Bij de docent
 • Online

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Hebreeuws

Lesprijs op aanvraag

Neem contact op, ik reageer snel!

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?