Erik Slik Zangles in Zaandam

Zingen in Zaandam - Erik Slik

Heb je een passie voor zingen en ben je op zoek naar een enthousiaste, professionele zangdocent in Zaandam? Mijn naam is Erik Slik, tenor, en ik geef prive zangles in mijn gezellige studio, onder de rook van Amsterdam. Goed bereikbaar met auto en OV. Ik werk in mijn praktijk met amateurs en professionals, van jong tot oud.

Alles is muziek

Zing je graag opera aria's, oratorium, kunstlied, musical, bij Operette Vereniging Czaar Peter, pop of kleinkunst? Wat je ook meeneemt naar de les, we kunnen er aan werken. Ik heb al deze stijlen op internationale podia uitgevoerd en kan je helpen bij de manieren van uitvoeren van deze stijlen. In mijn studio is een grote collectie partituren en songbooks om inspiratie uit te putten!

Corona Proof

De zanglessen worden Corona proof, volgens de laatste inzichten,  gegeven!

Je stem ontdekken

Iedereen zit anders in elkaar, iedere stem klinkt anders. We kijken zorgvuldig welk stemtype je hebt, zodat jij je lievelingsrepertoire in de juiste ligging gaat zingen. Ontdek hoe leuk het is om je stem te ontwikkelen en te laten klinken!  De basis hiervoor is de klassieke zangtechniek met veel aandacht voor lichaamshouding, ademtechniek en efficiënte klankproductie.

Je stem trainen

Een hoge noot zingen, een moeilijk loopje steeds beter zingen? Door te trainen kun je meer bereiken dan je dacht! We bepalen aan de hand van jouw wensen en doelen een persoonlijk plan met oefeningen en repertoire specifiek voor jouw stem. In de les gaan we gericht aan het werk en vaak wordt er ook flink wat gelachen.

Podiumtraining

Zingen is meer dan tonen produceren; goed voor je lijf en geest zorgen hoort erbij. Veel zangers lopen tegen stress aan tijdens het optreden. Mijn lessen zijn zo opgebouwd, dat je leert met een open aandacht te kijken naar jezelf en je gedachten. Zonder te oordelen je gevoelens waar te nemen en je daardoor te richten op je taak: zingen, het verhaal vertellen met de muziek en je stem. Met oefeningen uit de Mindfulness leer je zelf om te gaan met stress en saboterende gedachten.

Stemklachten

Zing je in een koor en is je stem snel moe na een repetitie? Moet je voor je werk veel (voor)zingen of spreken en loop je daar tegen problemen als heesheid en vocale vermoeidheid aan? We kunnen in de zangles extra aandacht en oefening geven aan een goede vocale hygiëne, oefeningen uit de Lax Vox (ook wel: bubbelen) en andere stromingen uit de logopedie.

Online Zangles

Soms is het handig om online zanglessen te boeken. Online zanglessen bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! We gebruiken FaceTime, Skype of Zoom bijvoorbeeld. Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Over Erik Slik

Erik Slik studeerde klassieke zang aan het conservatorium van Utrecht (HKU) en was te gast bij de Dutch National Opera Academy in Amsterdam en Den Haag. Van jongs af aan was duidelijk dat zijn stem geschikt was voor opera's van bv. Mozart en Britten, maar dat zijn interesse breder was dan dat. Dat is terug te zien in zijn huidige beroepspraktijk: naast zangles geven, is Erik regelmatig te zien als solist bij De Nationale Opera, was gastsolist bij Theater Thuringen, De Vlaamse Opera, De Nederlandse Reisopera en Theater und Philharmonie Essen. Als concertsolist zingt hij o.a. de Evangelist in Bach's Matthaus Passion en Arvo Part's Stabat Mater, maar ook close-harmony repertoire met vocaal ensemble FROMMERMANN. Verder geeft hij stemvorming workshops en is sinds kort werkzaam als regisseur voor uiteenlopende muziektheatervoorstellingen.

Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else!

Prettige zanglessen!

De aangereikte kennis en aanwijzingen zijn zeker helpend. Je hebt een hele heldere en prettige manier van lesgeven..wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!
Joke Kingma, Vocal Group Effair

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza