Vioolles in Diemen

Zoek je vioollessen in Diemen?

Gefeliciteerd! Je hebt een uitstekende ervaren viooldocent in jouw buurt gevonden! Bekijk de pagina van de docent waar je meer van wilt weten en lees alle informatie over de vioollessen. Boek meteen een vrijblijvende proefles!

Privé vioolles brengt je verder!

Doelgerichte, leuke en betaalbare privé vioollessen in of vlakbij Diemen helpen je om je doelen te bereiken. Je viooldocent weet dat je met inspanning, plezier, gerichte instructies en heldere uitleg heel ver kunt komen!

Voor wie zijn de vioollessen?

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst vioollessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een ervaren viooldocent je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Vioollessen beginners en gevorderden in Diemen

  Passie voor muziek en met vioollessen beginnen? Je bent nooit te oud om je droom te volgen!

  Kies je viooldocent in Diemen

  Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Kies een viooldocent en kom direct in contact om een proefles te reserveren. Alle afspraken en de betaling van de lessen lopen via je docent. Persoonlijk en flexibel!

   Proefles viool in de buurt van Diemen

   De proefles kost 25,-euro voor 30 minuten priveles. Gratis proefles bij aanschaf van een Strippenkaart van 5 of 10 vioollessen.

   Vioollessen met een strippenkaart

   De Strippenkaarten met 5 of 10 vioollessen bieden flexibiliteit om je lessen af te spreken.  Je koopt de strippenkaarten direct bij je docent. Gemakkelijk en persoonlijk! Een Strippenkaart met 10 vioollessen is het voordeligst!

   Vioolles aan huis in Diemen

   Op zoek naar een viooldocent die bij jou aan huis komt in Diemen? Boek meteen je eerste vioolles om kennis te maken met de docent.

   Muziektheorie

   Meer weten over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je vioollessen volgt? Boek een proefles.

   Online vioollessen

   Neem direct contact op met de viooldocent van je keuze om online muzieklessen te volgen!

   Muziekles Cadeaubon met 3 vioollessen

   Met een Muziekles Cadeaubon geef je een zetje in de rug  om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: beginnen met vioollessen!

    Alle muzieksoorten!

    Klassieke muziek, Barokmuziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer. Kies je viooldocent en boek een proefles!

    Voordelen van privé vioolles voor volwassenen en kinderen in Diemen

    • gerichte en persoonlijke aanwijzingen van een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond muziek kent en begrijpt
    • bladmuziek lezen/ ontwikkeling gehoor/ ritmegevoel
    • aandacht voor jou en jouw doelen en wensen
    • alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent

    Vioollessenvoor kinderen in Diemen

    • leuke en mooie muziekmethodiek
    • een goede leeftijd voor kinderen om met vioollessen te beginnen is ongeveer 7 a 8 jaar oud
    • instrumentale vocale/vaardigheden - basis muziektheorie
    • samenspel met docent - plezier in muziek

    Vioolles voor gevorderden in Diemen

    • verdieping en interpretatie
    • aansprekend repertoire
    • alle muziekstijlen - gespecialiseerde docenten
    • gerichte oefeningen en etudes
    • voordrachtstukken, improvisatie

    Vioolles, alles op een rijtje

    • Priveles voor het beste resultaat
    • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
    • Gratis proefles bij aanschaf van een strippenkaart (normaal 25,-)
    •  Vioolles bij de docent of bij jou aan huis
    • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
    • Lees hier hoe anderen hun lessen ervaren!

    Vergeet niet hierboven je viooldocent te kiezen!

    De eerste viool spelen?

    Natuurlijk komt deze uitdrukking niet zomaar uit de lucht vallen! Wanneer je de eerste viool speelt in een orkest, strijkkwartet, fiddle band of Tango orkest dan ben jij vrijwel altijd in de weer met de melodie! Om goed hoorbaar te zijn is de viool van oudsher een instrument met een heldere klank en een hoger geluid dan bijvoorbeeld de cello of de bas. De viool is een sopraaninstrument (sopra betekent boven) in het Italiaans) en voert vaak de boventoon! Letterlijk en figuurlijk.

    Lange weg

    De viool is als melodie instrument al sinds de middeleeuwen in gebruik en heeft zich via allerlei verschijningsvormen ontwikkeld tot wat wij tegenwoordig de viool noemen. Een van de eerste voorlopers van de viool is de Rebec, een drie snarige viool die in de Renaissance (1400 -1500) in Europa gebruikt werd. Verwant aan de Rebab, een snaar instrument wat al in de 9e eeuw werd bespeeld in Noord Afrika en Azie en mogelijk via verspreiding van de Islam o.a. in Spanje, Italie en Frankrijk terecht is gekomen. Vanuit de Rebec ontwikkelde het instrument in Europa tot de Vedel, een op oude afbeeldingen door engelen bespeeld insrument, en later weer tot  de Lyra da Braccio. Bekend en dichtbij de Rebab kennen we de Lyra (Kreta), de Kemençe uit o.a. Griekse, Turkse, Perzische, Koerdische populaire en traditionele Maqam muziek.

    Italië

    Rond 1550 in Noord Italië (Cremona) ontstond wat we een barokviool zouden kunnen noemen, de uiteindelijke voorloper van de moderne viool. Materialen, snaren, stokken, verhoudingen en speeltechnieken ontwikkelen zich steeds door en... het blijft een prachtig, moeilijk en fascinerend instrument waar je in tal van uiteenlopende muzieksoorten mee terecht kunt.

    Vioolles in Diemen

    Zoek je een enthousiaste viooldocent in de omgeving Diemen? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé vioolles voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je viooldocent en neem contact op voor een proefles!