Giorgos Samoilis Vioolles in Weesp

Vioolspelen is super!

Op zoek naar een professionele, enthousiaste en motiverende viooldocent in Amsterdam? Ik ben Giorgos, ik woon in Weesp en mijn liefde voor muziek en voor de viool is ontstaan in mijn vroegste jeugd op Corfu. Er was altijd muziek om mij heen! De viool is in mijn ogen hét instrument bij uitstek om je gevoel mee te uiten! Niet makkelijk maar wél uitdagend en leuk!

Beginners - gevorderden

Voor het eerst naar vioolles? Heb je lang geleden viool gespeeld en wil je de draad weer oppakken? Zoek je een andere docent, je techniek opfrissen? Leuk om met je aan de slag te gaan! Met privéles en het beste lesmateriaal uit diverse methodieken, etudes, toonladders, streek- en linkerhand oefeningen ontdek je de mogelijkheden van je instrument en breng jij je spel op een hoger niveau.

Plezier in muziek voorop!

Ik heb veel ervaring met lesgeven en ik zal ik je zeker weten te motiveren met mijn enthousiasme, prachtig repertoire, heldere instructies en tips op maat! Je speelt de muziek die je het meest aanspreekt!

Leslocatie

Ik geef de vioollessen in mijn lesruimte in Weesp of bij jou aan huis in Amsterdam. Met het OV is mijn leslocatie gemakkelijk te bereiken. Kom langs voor een proefles!

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden ook live instructies, persoonlijke feedback en motivatie. Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Alle leeftijden welkom

Mijn privé vioollessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Met een strippenkaart van 10 lessen heb je flexibiliteit in het afspreken van je lestijden, je verliest nooit een les! Ik ben de Nederlandse taal aan het leren.. lastig en leuk... net als vioolspelen!

Les op maat

Je speelt de muziek die je mooi vindt en die bij je niveau aansluit, maar die ook lekker uitdagend is! Door een ontspannen houding leer je vloeiende snaar- en streekwisselingen te maken en dan ontstaat die prachtige vioolklank! Meer genieten terwijl je speelt!

Vioolles gevorderden

Je wilt soepeler kunnen spelen, je spel op een hoger niveau brengen en moeiteloos door je orkest- of kamermuziekpartijen heenkomen? Intonatie kan beter? Ik besteed veel aandacht aan een juiste en relaxte houding, etudes, voordrachtstukken en solo concerten, oefeningen voor streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie en expressie.

Barokviool

Ben je net als ik gefascineerd door de muziek uit de 16e, 17e en 18e eeuw? Ik heb mij daar in gespecialiseerd en ga graag met je de diepte in over streken, articulatie, vingerzettingen en dansvormen in de muziek. Benieuwd? Maak een afspraak voor een proefles

Druk je uit in muziek!

Ieder muziekstuk heeft een verborgen verhaal en als je het ontdekt (door analyse en door er in de les naar te kijken) geef je diepte aan je interpretatie. Je leert om timing, vibrato, dynamiek en toonvorming als uitdrukking van je gevoel in te zetten in je vertolking.

Ensemble en kamermuziek-coaching

Speel je in een ensemble en hebben jullie behoefte aan een luisterend oor? Ik maak graag een afspraak met je ensemble voor incidentele of regelmatige kamermuzieklessen!

Over Giorgos

Ik ben half Grieks en half Venezulaans en ben begonnen met vioolspelen toen ik 7 jaar oud was. behalve de moderne viool speel ik ook barokviool. ik heb mij hierin gespecialiseerd op het conservatorium in Utrecht en daar ook mijn masters behaald. barokmuziek is echt een van mijn passies en ik treed regelmatig op in Nederland, maar ook daarbuiten, met diverse barokensembles. Ik deel mijn passie voor muziek én voor de viool graag met mijn leerlingen en lesgeven is absoluut iets waar ik veel plezier aan beleef!

Just let the learning process proceed at its own pace and find happiness in each improvement!

Grote stappen!

Als gemiddelde amateur heb ik al ruim een jaar vioolles bij Giorgos. En sinds ik les bij hem heb, heb ik grote stappen gemaakt. Waar ik vooral blij om ben, is dat Giorgos telkens onderzoekt waar ik vooral ondersteuning nodig heb, en hij past zijn didactische methode hier op aan. Ik krijg nooit een standaard les dus, maar een zeer gepersonaliseerde les, gericht op mijn eigen ambitie en doelstellingen. En over doelstellingen gesproken: deze worden samen bepaald en ingebed in mijn eigen voorkeur aan soort muziek. Last but not least: de stijl van Giorgos is coachend en aanmoedigend. Dat wil zeggen dat hij altijd bij wat goed gaat begint. Dat geeft zelfvertrouwen, en dat hoor je ook!
Luisa

Motivating Teacher!

I am studying violin with Giorgos for a year and I always look forward to my violin lessons. Giorgos is a very motivating and positive teacher with a relaxed manner (but not too relaxed ;--)).Giorgos has many effective solutions and exercises to solve any technical difficulty. He has a great skill and creativity to explain things, which helps me a lot and gives me confidence. He is also a very nice, funny and comfortable person te work with. Thanks to Giorgos I think I made great progress this year!
M.W. d.V

Plezier, humor en geduld

Ik volg met veel plezier een lessenreeks viool bij Giorgos. Hij kan op een ontspannen manier door middel van ervarend leren goed het vioolspelen aanleren. Met plezier, humor en geduld is hij met mij aan de slag gegaan. Hij past zijn tempo van lesgeven aan op wat ik als student aankan. Zo is het leren vioolspelen een fijn proces!
Rosalein Bos

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza