Dwarsfluitles in Amsterdam voor volwassenen en jongeren. Konstantinos Andreou fluitdocent en fluitist- Klassiek tot pop. Dwarsfluitlessen voor beginners en gevorderden. in Amsterdam Ook online dwarsfluitlessen.

Konstantinos Andreou Fluitlessen in Amsterdam

Dwarsfluitles Amsterdam

Welkom op mijn site! k ben Konstantinos Andreou, enthousiaste en motiverende fluitdocent in Amsterdam. Muziek is mijn passie en ik deel dat graag met jou!

Alle leeftijden

Ik geef fluitlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Mijn achtergrond is klassiek, maar het is ook zeker mogelijk om andere muziekstijlen te spelen, zoals barokmuziek, popliedjes of volksmuziek!

Beginners

Er wordt aandacht besteed aan een ontspannen houding, ademtechniek, noten lezen, toonvorming (legato, staccato, dynamiek), zuiver spelen en muzikaliteit. Je speelt al snel mooie melodien en in moeilijkheidsgraad oplopende etudes.

Samenspelen

We hebben talloze mooie fluitduo's om te spelen in je les. Wat is er leuker? Je ontwikkelt luisterend spelen en inzicht in de partituur van je medespeler en je gaat aan de hand daarvan je eigen stem anders invullen. Muziek verrijkt je belevingswereld en je communiceert in een andere dimensie.

Meer gevorderd

Loop je vast met bepaalde elementen in je spel? Kom je niet verder terwijl je toch regelmatig speelt en oefent? Ik heb veel ervaring en help je graag met bijvoorbeeld solo-repertoire in verschillende stijlen en natuurlijk orkest- en kamermuziekpartijen. Je krijgt handige tips omtrent effectief studeren.

Verdieping

We werken aan klank en interpretatie en verdieping van de stukken die je speelt. Historische context inspireert en vormt een basis voor je stijlgevoel en vertolking. Toonvorming, articulatie en inzicht in harmonie en structuur verrijken je spel.

Leslocatie

Mijn gezellige lesruimte is in het centrum van Amsterdam, vlak achter het Rijksmuseum. Metrohalte Vijzelgracht is letterlijk voor mijn deur!

Les aan huis

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je maximale flexibiliteit en verlies je nooit een les! Fluitles aan huis in overleg mogelijk.

Online dwarsfluitlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Heb je nog geen instrument?

Geen probleem, ik help je graag er een te huren of te kopen.

Over Konstantinos

Konstantinos Andreou is geboren in Athene waar hij zijn fluit studie is begonnen aan het conservatorium in Athene. Tijdens zijn muziekstudie aan de Universiteit in Athene heeft hij ook zijn studie aan het Conservatorium van Athene in 2002 afgerond. Na zijn afstuderen heeft hij zijn studie vervolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij samenwerkte met de fluitisten Rien de Reede en Emily Beynon van het Concertgebouworkest.

Hij heeft zijn Bachelor in de muziek afgerond onder leiding van Professor Thies Roorda van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze studie werd ondersteund door de Onassis Foundation en de Stichting instrumentenfonds “Het Willem van Lier fonds”. Vervolgens heeft hij zijn Research- Master behaald aan de afdeling Muziekwetenschappen (OGC) van de Universiteit van Utrecht.

Als solist heeft hij gewerkt met het orkest van Patras (Saulious Sondeckis) en als eerste- fluit van het orkest van de Bach Academie van Stuttgart.
(dir.: Helmuth Reilling), HSO (Groningen – The Netherlands). Als kamermuziek artiest heeft hij opgetreden in Athene en in Nederland tezamen met verschillende kamermuziekensembles. Sinds 2014 is Konstantinos fluitist en tevens lid van de Raad van Bestuur van Nederlands Camerata.

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Amsterdam
  • Online
  • Bij de docent

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Grieks
  • Engels
  • Nederlands

Corona Proof Fluitlessen!

Na een pauze van 20 jaar wilde ik opnieuw dwarsfluit gaan spelen en dankzij Konstantinos had ik weer snel de smaak te pakken. Niet alleen is hij een fantastische fluitist, hij heeft ook uitstekende didactische vaardigheden. Hij slaagt erin om de juiste balans te vinden tussen het aanmoedigen om een hoger niveau te bereiken en het creeren van een relaxte sfeer waarin het plezier in spelen vooropstaat. Ook is het een geruststelling dat hij zeer zorgvuldig omgaat met de coronarestricties. Tijdens de lockdown hadden we lessen via skype, en hij heeft nu de ruimte waar hij lesgeeft zo aangepast dat we altijd ruim 1,5 meter afstand kunnen houden. Bovendien lucht hij deze kamer voor en na de les. Het voelt heel veilig om daar te spelen.
Ellen

A joy to play!

After a pause of 20 years, I started playing the flute again. Konstantinos helped me to quickly get back on track. He is not only a wonderful flutist, but also has strong didactical skills. He manages to find the right balance between pushing you to achieve a higher level and creating a relaxed atmosphere in which is a joy to play. It is also reassuring that he is very thoughtful about the corona measures. During the lockdown, we had lessons via skype, and he has now adapted the space where he teaches so that we can largely keep the 1.5m distance at all times. Besides that, he airs this area right before and after the lesson, so it feels really safe to be there.
Ellen v.d. B

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.