Konstantinos Andreou. Dwarsfluitles in Amsterdam voor volwassenen en jongeren. Konstantinos Andreou fluitdocent en fluitist- Klassiek tot pop. Dwarsfluitlessen voor beginners en gevorderden. in Amsterdam Ook online dwarsfluitlessen.

Konstantinos Andreou Dwarsfluitlessen in Amsterdam

Dwarsfluitlessen in Amsterdam Centrum

Welkom op mijn site! k ben Konstantinos Andreou, enthousiaste en motiverende fluitdocent in Amsterdam, vlakbij het Rijksmuseum. Muziek speelt dagelijks een hoofdrol in mijn leven en vervult mijn bestaan met schoonheid en passie! Ik deel dat graag met jou!

Klassiek tot modern

Mijn achtergrond is klassiek, en daarnaast vind ik het super als je andere muziekstijlen, zoals barokmuziek, romantische muziek, popliedjes of volksmuziek wilt spelen!

Fluitlessen voor jong en oud!

De dwarsfluit is een heerlijk instrument om als kind al mee te beginnen. En het fijne is dat je er tot op hoge leeftijd mee kunt doorgaan, of zelfs aan kunt beginnen.

Proefles

De proefles is de perfecte gelegenheid om even kennis te maken, de leslocatie te verkennen, een indruk van mijn manier van lesgeven te krijgen en je doelen en wensen te bespreken. Maak nu je afspraak!

Beginners

Een goed begin is het halve werk! Een ontspannen houding bij het fluitspelen is belangrijk om een mooie toon en een goede ademtechniek te leren. Ik kan je hierbij uitstekend helpen. Je leert gaandeweg noten lezen en we werken aan toonvorming (legato, staccato, dynamiek), zuiver spelen en muzikaliteit. Je speelt al snel bekende fluitmelodien, leuke liedjes en in moeilijkheidsgraad oplopende etudes.

Duo's voor 2 dwarsfluiten

We hebben talloze mooie fluitduo's om te spelen in je les. Wat is er leuker? Je ontwikkelt luisterend spelen en inzicht in de partituur van je medespeler en je gaat aan de hand daarvan je eigen stem anders invullen. Muziek verrijkt je belevingswereld en je communiceert in een andere dimensie.

Meer gevorderd fluitist

Kom je niet verder terwijl je toch regelmatig speelt en oefent? Je speelt al een lange tijd en toch loop je vast met bepaalde elementen in je spel? Het is vervelend, maar er is iets aan te doen! Ik heb veel ervaring en help je graag met je techniek om bijvoorbeeld solo-repertoire, in verschillende stijlen, en natuurlijk orkest- en kamermuziekpartijen beter en mooier te kunnen spelen. Je krijgt handige tips omtrent effectief studeren.

Repertoire en achtergronden

We werken altijd aan de interpretatie en verdieping van de stukken die je speelt. Misschien kies je voor een houten fluit omdat de klank je meer aanspreekt en beter past bij de muziek die je voorkeur heeft. Historische context inspireert en vormt een basis voor je stijlgevoel en vertolking. Toonvorming, articulatie en inzicht in harmonie en structuur verrijken je spel.

Leslocatie

Mijn gezellige lesruimte is in het centrum van Amsterdam, vlak achter het Rijksmuseum. Metrohalte Vijzelgracht is letterlijk voor mijn deur!

Dwarsfluitles aan huis

Met een strippenkaart van 5 of 10 lessen heb je maximale flexibiliteit en verlies je nooit een les! Fluitles aan huis in overleg mogelijk.

Online dwarsfluitlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Heb je nog geen instrument?

Geen probleem, ik help je graag een goede en betaalbare dwarsfluit te vinden om te huren of te kopen.

Over Konstantinos

Konstantinos Andreou is geboren in Athene waar hij zijn fluit studie is begonnen aan het conservatorium in Athene. Tijdens zijn muziekstudie aan de Universiteit in Athene heeft hij ook zijn studie aan het Conservatorium van Athene in 2002 afgerond. Na zijn afstuderen heeft hij zijn studie vervolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij samenwerkte met de fluitisten Rien de Reede en Emily Beynon van het Concertgebouworkest.

Hij heeft zijn Bachelor in de muziek afgerond onder leiding van Professor Thies Roorda van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze studie werd ondersteund door de Onassis Foundation en de Stichting instrumentenfonds “Het Willem van Lier fonds”. Vervolgens heeft hij zijn Research- Master behaald aan de afdeling Muziekwetenschappen (OGC) van de Universiteit van Utrecht.

Als solist heeft hij gewerkt met het orkest van Patras (Saulious Sondeckis) en als eerste- fluit van het orkest van de Bach Academie van Stuttgart.
(dir.: Helmuth Reilling), HSO (Groningen – The Netherlands). Als kamermuziek artiest heeft hij opgetreden in Athene en in Nederland tezamen met verschillende kamermuziekensembles. Sinds 2014 is Konstantinos fluitist en tevens lid van de Raad van Bestuur van Nederlands Camerata.

Gevestigd in

  • Amsterdam

Leslocatie

  • Aan huis
  • Amsterdam
  • Bij de docent
  • Online

Geeft les aan

  • Kinderen
  • Volwassenen

Talen

  • Engels
  • Nederlands
  • Grieks

A joy to play!

After a pause of 20 years, I started playing the flute again. Konstantinos helped me to quickly get back on track. He is not only a wonderful flutist, but also has strong didactical skills. He manages to find the right balance between pushing you to achieve a higher level and creating a relaxed atmosphere in which is a joy to play. It is also reassuring that he is very thoughtful about the corona measures. During the lockdown, we had lessons via skype, and he has now adapted the space where he teaches so that we can largely keep the 1.5m distance at all times. Besides that, he airs this area right before and after the lesson, so it feels really safe to be there.
Ellen v.d. B

Corona Proof Fluitlessen!

Na een pauze van 20 jaar wilde ik opnieuw dwarsfluit gaan spelen en dankzij Konstantinos had ik weer snel de smaak te pakken. Niet alleen is hij een fantastische fluitist, hij heeft ook uitstekende didactische vaardigheden. Hij slaagt erin om de juiste balans te vinden tussen het aanmoedigen om een hoger niveau te bereiken en het creeren van een relaxte sfeer waarin het plezier in spelen vooropstaat. Ook is het een geruststelling dat hij zeer zorgvuldig omgaat met de coronarestricties. Tijdens de lockdown hadden we lessen via skype, en hij heeft nu de ruimte waar hij lesgeeft zo aangepast dat we altijd ruim 1,5 meter afstand kunnen houden. Bovendien lucht hij deze kamer voor en na de les. Het voelt heel veilig om daar te spelen.
Ellen

Top Level Flute Teacher!

It has been slightly more than 1 year since I started studying with Konstantinos and the progress I have made so far is amazing as a person without any significant musical background! His knowledge is inarguably top level, he has the ability to teach you the proper way of playing flute and the best thing is that you can easily see his ambition and excitement during the classes when he teaches (as if he was the one to learn to play beautiful melodies instead of you). The location of his studio is also very convenient so you can easily reach there and go back to your place. Strongly recommended in all aspects!
Bertan C.

Muziekles nemen? Boek nu je proefles!

Zingen of een instrument bespelen? Beginner of gevorderd? Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt. Boek vandaag nog je proefles, ontdek en verleg je grenzen!

" This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before!''

(Leonard Bernstein - composer, conductor, pianist)