Flute lessons in Amsterdam - Flute teacher Konstantin Andreou - Trial lesson available

Konstantinos Andreou Fluitlessen in Amsterdam

Fluitspelen is heerlijk!

Als je fluitspeelt vergeet je de tijd en kom je even helemaal in een andere wereld! Ben je een beginner op de dwarsfluit en wil je leren om die mooie klank uit je instrument te halen? Vroeger ooit gespeeld en de draad weer oppakken? Je spel op een hoger niveau brengen en vrijer kunnen musiceren in je orkest of ensemble?

Klassiek tot pop

Ik ben Konstantinos Andreou, enthousiaste en motiverende fluitdocent in Amsterdam. Muziek is mijn passie en ik deel dat graag met jou! Ik geef fluitlessen aan beginners en gevorderden. Mijn achtergrond is klassiek, maar het is ook zeker mogelijk om andere muziekstijlen te spelen, zoals barokmuziek, popliedjes of volksmuziek!

Beginners

Er wordt aandacht besteed aan een ontspannen houding, ademtechniek, noten lezen, toonvorming (legato, staccato, dynamiek), zuiver spelen, muzikaliteit, interpretatie en natuurlijk persoonlijke aandacht en een gezellige sfeer.

Samenspelen

We hebben talloze mooie fluitduo's om te spelen in je les. Je ontwikkelt luisterend spelen en inzicht in de partituur van je medespeler en je gaat aan de hand daarvan je eigen stem anders invullen. Muziek verrijkt je belevingswereld en je communiceert in een andere dimensie. Het leukste wat er is!

Gevorderden

Ik heb veel ervaring als uitvoerend musicus en help je graag met solo-repertoire in verschillende stijlen en natuurlijk orkest- en kamermuziekpartijen. Je krijgt handige tips omtrent effectief studeren.

Verdieping

We werken aan klank en interpretatie en verdieping van de stukken die je speelt. Historische context inspireert en vormt een basis voor je stijlgevoel en vertolking. Ben je benieuwd? Boek een proefles om kennis te maken en te kijken of mijn manier van lesgeven bij jou aansluit.

Leslocatie

Mijn gezellige lesruimte is in het centrum van Amsterdam, vlak achter de Rijksmuseum. Metrohalte Vijzelgracht is letterlijk voor mijn deur. Er stopt elke 5 minuten een metro.

Les aan huis

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je maximale flexibiliteit en verlies je nooit een les! Fluitles aan huis in overleg mogelijk. Neem contact op om e.e.a. te bespreken!

Online dwarsfluitlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Heb je nog geen instrument?

Geen probleem, ik help je graag er een te huren of te kopen.

Over Konstantinos

Konstantinos Andreou is geboren in Athene waar hij zijn fluit studie is begonnen aan het conservatorium in Athene;
Tijdens zijn muziekstudie aan de Universiteit in Athene heeft hij ook zijn studie aan het Conservatorium van Athene in 2002 afgerond.
Na zijn afstuderen heeft hij zijn studie vervolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij samenwerkte met de fluitisten Rien de Reede en Emily Beynon van het Concertgebouworkest.
Hij heeft zijn Bachelor in de muziek afgerond onder leiding van Professor Thies Roorda van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze studie werd ondersteund door de Onassis Foundation en de Stichting instrumentenfonds “Het Willem van Lier fonds”. Vervolgens heeft hij zijn Research- Master behaald aan de afdeling Muziekwetenschappen (OGC) van de Universiteit van Utrecht.

Solist

Als solo artiest heeft hij gewerkt met het orkest van Patras (Saulious Sondeckis) en als eerste- fluit van het orkest van de Bach Academie van Stuttgart.
(dir.: Helmuth Reilling), HSO (Groningen – The Netherlands). Als kamermuziek artiest heeft hij opgetreden in Athene en in Nederland tezamen met verschillende kamermuziekensembles.
Sinds 2014 is hij fluitist en tevens lid van de Raad van Bestuur van de Nederlands Camerata.

Corona Proof Fluitlessen!

Na een pauze van 20 jaar wilde ik opnieuw dwarsfluit gaan spelen en dankzij Konstantinos had ik weer snel de smaak te pakken. Niet alleen is hij een fantastische fluitist, hij heeft ook uitstekende didactische vaardigheden. Hij slaagt erin om de juiste balans te vinden tussen het aanmoedigen om een hoger niveau te bereiken en het creeren van een relaxte sfeer waarin het plezier in spelen vooropstaat. Ook is het een geruststelling dat hij zeer zorgvuldig omgaat met de coronarestricties. Tijdens de lockdown hadden we lessen via skype, en hij heeft nu de ruimte waar hij lesgeeft zo aangepast dat we altijd ruim 1,5 meter afstand kunnen houden. Bovendien lucht hij deze kamer voor en na de les. Het voelt heel veilig om daar te spelen.
Ellen

A joy to play!

After a pause of 20 years, I started playing the flute again. Konstantinos helped me to quickly get back on track. He is not only a wonderful flutist, but also has strong didactical skills. He manages to find the right balance between pushing you to achieve a higher level and creating a relaxed atmosphere in which is a joy to play. It is also reassuring that he is very thoughtful about the corona measures. During the lockdown, we had lessons via skype, and he has now adapted the space where he teaches so that we can largely keep the 1.5m distance at all times. Besides that, he airs this area right before and after the lesson, so it feels really safe to be there.
Ellen v.d. B

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza