Nikos Stavlas, Piano lessons for children, teanagers and adults, beginner to advanced in Amsterdam . piano classes - home tuition Delft - Amsterdam

Nikos Stavlas Pianolessen in Amsterdam

Pianolessen Amsterdam voor jong en oud

Hallo! Ik ben Nikos Stavlas, pianist en pianoleraar in Amsterdam. Naast het spelen van concerten in Nederland, Groot-Brittannie, Spanje en elders, geef ik pianolessen aan beginners en gevorderden, kinderen, jongeren en volwassenen. De pianolessen zijn in het Engels, Spaans, Catalaans en Grieks!

Pianolessen bij jou thuis Amsterdam

Ik kan binnen redelijke afstand van het centrum van Amsterdam reizen en ook lessen via Zoom aanbieden.

Pianoles aan huis in Delft

Op Maandagen en Dinsdagen ben ik in Delft. Dan kan ik tussen 17.00 en 21.00 uur bij jou huis komen om de pianolessen te geven. Neem contact op voor een proefles!

Pianoles beginners - kinderen - volwassenen

Of je een volwassen beginner op de piano bent of dat je motiverende pianolessen voor je kind zoekt; Ik deel mijn liefde voor de piano graag en gebruik moderne methoden zoals Piano Adventures en de European Piano Method om ervoor te zorgen dat je vanaf je eerste les plezier beleeft en vooruitgang boekt.

Wat kun je verwachten?

Je leert notenlezen, basis muziektheorie, zoals ritmes en toonsoorten, en je speelt etudes, toonladders en we spelen al snel mooie klassieke  en bekende stukjes. Natuurlijk spelen we ook pianomuziek voor 4 handen! Quatre mains!

Speel je al langer piano?

Ik heb jarenlang masterclasses gegeven aan meer- en zeer gevorderde pianisten en pianodocenten in Londen en vind het leuk om aan de muziek van jouw voorkeur te werken. Ik heb zelf een zeer uitgebreid repertoire met prachtige muziekstukken en etudes die je, samen met gerichte aanwijzingen en oefeningen, helpen een nog betere pianist te worden!

Kamermuziek voor pianisten

Kamermuziek is altijd mijn passie geweest en treed regelmatig op met instrumentalisten en zangers. Ik deel graag mijn ervaring en voor het coachen van zowel  kamermuziekgroepen als pianoduo's ben je bij mij aan het juiste adres.

ABRSM examens

Aangezien ik al vijftien jaar in Engeland heb gewoond en gewerkt, heb ik veel ervaring met het voorbereiden van studenten op de ABRSM-examens, van Grade 1 tot de Diploma's. Niet iedereen vindt het leuk om examens te doen, en ik vind het ook niet nodig als je voor de lol piano speelt, maar het is misschien wel een leuk doel om naar toe te werken!

Flexibiliteit met strippenkaart

Omdat ik weet dat het lastig kan zijn om elke week je pianoles op het zelfde moment af te spreken maken we graag gebruik van de flexibiliteit van de leskaarten. We spreken je les per keer af!

Over mij

Ik ben een Grieks/Britse pianist die is opgeleid aan het Royal College of Music in Londen (Masters in Advanced Piano Performance met onderscheiding) en Goldsmiths, University of London (PhD in uitvoeringspraktijk). Ik geef regelmatig solo- en kamermuziekconcerten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Griekenland, vooral in de Wigmore Hall en Purcell Room in Londen en de Megaron concertzaal in Athene. Ik heb een paar albums met Catalaanse en Zuid-Amerikaanse liedjes opgenomen met de sopraan Patricia Caicedo, evenals solo-pianowerken van Hans Jorn Brandenburg. Ik heb jarenlang piano- en kamermuziekles gegeven in het volwassenenonderwijs (Morley College, CityLit en de Grittleton Chamber Music-cursus) in het VK en geef nu pianolessen in Amsterdam.

Gevestigd in

 • Amsterdam

Leslocatie

 • Aan huis
 • Amsterdam
 • Delft
 • Bij de docent

Geeft les aan

 • Kinderen
 • Volwassenen

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • Spaans
 • Grieks

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer